Şimdi Ara

Mi5 Brick oldu! Acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar;
    2 gündür uğraşıyorum Stabil Çin ROM yüklü Mi5 telefonumu Türkçe yapmak için. Ben böyle telefon, böyle müşterisine kök söktüren bir firma görmedim. Bir iş bu kadar mı zor, zahmetli yapılır!? İnternette binlerce link, karmakarışık...Yok TWRP, yok, ADP, yok Developer, yok fastboot vs. vs.

    Neyse, önce recovery ROM'u yüklemeye çalıştım telefonun updater uygulamasını kullanarak. Yanlış hatırlamıyorsam cihaz tanınmadı benzeri bir mesaj aldım. Sonra internette yaptığım araştırmada China Stabil versiyon üzerine Global developer versiyon yüklenemiyormuş! Maalesef yöntem anlatanlar bu durumu belirtmiyorlar...Önerilen fastboot ROM yüklemekmiş. Ben de indirdiğim tgz uzantılı fastboot ROMu unzip ettim ve bu yöntemle MiFlash uygulamasını kullanarak yüklemek istedim. İşlem sırasında Device is Busy mesajı verdi. Dakikalarca bekledim, işlem bir türlü sonuçlanmadı. Ben de ne ile karşılaşacağımı tahmin ederek USB kablosunu çıkardım. Ve telefonumu brick ettim.

    Ekranda sadece Mi logosu var ve telefon açılmıyor. Volume+ ve power tuşları ile recovery moda giremiyorum. Volume- ve power tuşları ile Fastboot moda girebiliyorum sadece. Cihazı unbrick yapma şansım var mı? İşin gerçekten ustalarının acil yardımına ihtiyacım var.







  • vehbi V kullanıcısına yanıt
    fastboot moda girebiliyorsanız fastboot flaşlanabilen ROM paketi ile cihazı eski haline getirebilirsiniz.
  • Valla müsait olduğunuz bir vakitte biraz açıklayıcı yardımcı olabilirseniz sevinirim. recovery ROM lar zip uzantılı. Fastboot ROM lar tgz uzantılı. Sanırım önce 64 bit MiFlash ı Win 10 bilgisayara kuracağım ve (işler yolunda giderse) unzip ettiğim tgz uzantılı fastboot ROM u kuracağım.

    Sorular:
    1- Bu işlemi yaparken telefonu Ses- ve güç butonlarına aynı anda basarak Fastboot ekranına getirmeli miyim?
    2- Bu işlemi yaparken Global Developers ROM (Fastboot ROM) kurabilir miyim. Cihazla gelen China Stable ROM idi. Ve bazı yerlerde China üzerine doğrudan Global yüklenemez şeklinde yazılar okumuştum. Yardımlarınıza teşekkürler.
  • güncel global fastboot rom indir, cihazı edl moda al, miflash ile flash all seçeneğini seçerek yükle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.