Şimdi Ara

Mikrofondaki sıkıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 gün önce League of Legends oynarken pingim aniden arttı ve sonra skypetaki arkadaşlarım beni duyamamaya başladı ts3 e geçmeyi denedim sadece ts3te sesim geldi ve steamde de şu sesli konuşma şeysinde, cs go'da oyun içi konuşmada sesim hiç gelmiyormuş bunu nasıl düzeltebilirim cevap verirseniz çok mutlu olurum
    Ha bu arada realtek high definition driverını sildim geri yükledim ön taraftaki jak girişlerine taktım ama mikrofon çalışmadı aygıt yöneticisinden realtek driverını kaldırdım ve geri yükledim
    NOT: Bugün skypeta sesim yine gelmeye başlamış fakat sonradan gitmiş ve mikrofonu çıkartırken az da olsa sesim gelip direk gidiyormuş.
    NOT2: Mikrofonumun jak girişini üste doğru ittirmeden skypeta sesim gitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i main d.va -- 14 Ağustos 2016; 18:23:34 >



  • Büyük ihtimalle jack girişinde temassızlık var. Anlamanın en iyi yolu sağlam olan başka bir kulaklığı aynı jack girişine takıp denemen. Eğer ses alabilirsen kulaklığını değiştirme (veya tamir) vaktin gelmiş demektir. Yok eğer ses alamazsan 3.5 mm jack portu bozulmuş olabilir ki düşük bir ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anduril25

    Büyük ihtimalle jack girişinde temassızlık var. Anlamanın en iyi yolu sağlam olan başka bir kulaklığı aynı jack girişine takıp denemen. Eğer ses alabilirsen kulaklığını değiştirme (veya tamir) vaktin gelmiş demektir. Yok eğer ses alamazsan 3.5 mm jack portu bozulmuş olabilir ki düşük bir ihtimal.

    aynı şeyi bende düşündüm ön taraftaki jak girişlerine taktım fakat bu seferde mikrofonla hoparlör hiç bir türlü çalışmadı. ve büyük ihtimalle de bilgisayarımın jak girişleri bozuldu, laptopuma takınca direk çalıştı sorunsuz kulaklığım
  • İşletim sistemin neydi dostum? Eğer Windows 10 ise en son güncellemeyi yükledin mi?
  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    Son güncelleme derken? Evet işletim sistemim w10
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anduril25

    İşletim sistemin neydi dostum? Eğer Windows 10 ise en son güncellemeyi yükledin mi?

    Hocam bir kaç video izleyip anladım fakat, ben hiç sistem geri yükleme noktası oluşturmadım ve haliyle de mikrofonumun çalıştığı zamana da bilgisayarımı geri götüremiyorum. İllaki pc mi w7 ye döndürmek zorunda mıyım yoksa bir türlü mikrofonumun düzgün çalıştığı döneme gidebilir miyim? Ve kendi kendine oluşması gerekiyormuş galiba ama bende kendi kendine de oluşmamış hiç update falan yaparken. Geri döndüremiyorum. Bir de şunu buldum reset this pc falan filan diyor işte pc in iyi çalışmıyorsa windowsu yeniden kur falan yapsam ordan da hemen sistem geri yükleme noktası oluştursam, zaten mikrofon direk bozulmadı. windows 10 a geçtikten 1 ay sonra falan bozuldu. bozulunca yükleme noktasına geri dönsem işe yarar mı?
    @anduril25



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i main d.va -- 19 Ağustos 2016; 3:47:00 >




  • Sağ altta saatin yanında ki ses simgesine sağ tıklayıp "Kayıt aygıtları"nı seç. Yeni açılan pencere de bilgisayarının ses kaydı alabileceği aygıtları göreceksin (mikrofon vs.). Buradan "Mikrofon"a sağ tıkla ve "Varsayılan aygıt olarak ayarla"ya bas. Zaten varsayılan ise yanında yeşil bir tik işareti olur ve yapmana gerek kalmaz. Bunu yaptıktan sonra "Mikrofon"a sağ tıkla "Özellikler"e gir. "Dinle" sekmesinde "Pil gücü kullanılırken çalıştırmaya devam et" seçeneğinin aktif olmasını sağla. Sonra "Düzeyler" sekmesine gelerek "Mikrofon"un düzeyinin en az 70-80 olup olmadığını kontrol et. Eğer daha az ise 100 e kadar dayayabilirsin. :D Son olarakta "Gelişmiş" sekmesinden "Uygulamaların bu aygıtın öncelikli denetimini ele almasına izin ver" seçeneğinin kapalı olduğu kontrol et. Bu son seçenek açık olursa Skype vb. programlar kendi kafasına göre mikrofonun ses düzeyini arttırıp azaltabilir. Tüm bunları yaptıktan sonra, "Başlat"a gir ve "ses" yaz zaten ilk başta ses kaydedicisi çıkar. "Ses kaydedicisi"ne gir ve yeni bir kayıt alıp şarkı söyle :D Sesini iyi alabiliyorsan en azından şu aşamada bir problem yok demektir. Dönütünü bekliyorum :)




  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    evet sesimi rahatça duyabiliyorum fakat skype'ta cs go oyun içi konuşmada ve steam sesli konuşmada sesim karşıya gitmiyor
    ve mikrofon ayarlarımda doğru, benim ses kartım w10 a uyumlu değilmiş o yüzden sesim gitmiyor olabilirmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i main d.va -- 19 Ağustos 2016; 13:56:57 >
  • Ses kartın uyumlu değil diyelim o zaman neden ses kaydedicisi sesini algılayabiliyor? Uyum problemi olduğunu pek sanmıyorum. Bir de skype tan echo / sound test service i arayıp kendi sesini dinlesene bakalım ne olacak.
  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    Zaten çok kez denedim ama 1 tık bile sesi algılamıyor
  • Allah Allah :S Peki discord kullandınız mı hocam hiç? Ses kalitesi olarak da daha iyi bir hizmet sunar size. Yok illaha Skype kullanacağız diyorsanız şu sayfadaki yönergeleri yapar mısınız?

    https://support.skype.com/tr/faq/FA897/mikrofon-sorunlarinizi-cozme-windows-masaustu
  • anduril25 kullanıcısına yanıt
    buradakilerin hepsini zaten önceden de uyguladım neyse yardımın için teşekkür ederim bayağı uğraştın galiba w7 ye yeniden dönme vakti geldi
    bu dediğin program curse'a çok benziyor bir deneyeyim bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i main d.va -- 20 Ağustos 2016; 2:37:07 >
  • Windows 10 ile ilgili bir problem olsa ses kaydedicisinde sesini duyamazdın ama :S Gerçekten ilginç. Windows 7 ye dönmeden önce Discord' u kesin deneyin derim. Pişman olmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.