Şimdi Ara

/// FIFA 17 ANA KONU (PS4) \\\ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.055
Cevap
91
Favori
462.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun gayet güzel ben beğendim umarım hız olayı böyle kalır hic sanmıyorum ama keşke kalsa. Yanlız şu arkanı dönüp top saklama olayı bence online'da çok can yakıcak. Arapları düşünemiyorum bir gol atıp maç boyunca arkasını dönüp top saklıcaklar penaltı almaya çalışıcaklar vs. türlü kurnazlıkları deniceklerdir eminim.

    Son olarak ilginç bir detay dikkatimi, çekti bilmem göreniniz oldumu. Gerçek maçlarda teknik direktörü çeken kamera ekrana geldiğinde vs. kamera birden yerden kalkıyor, ya da başka bir yerden dönüpte çekiyor. Bu tarz birşey denk geldi, kameraman sanki başka birşeyi çekerken birden teknik direktöre döndü, hoşuma gitti ilginç gerçekçi bir detay olmuş.
  • Şu oyuna nasıl hızlanmış diyorlar yahu ? Oyunun hızı tek kelimeyle mükemmel. Tam anlamıyla futbol oynandığını hissettiriyor. Oyuncular oturaklı, öyle 16'daki falan gibi uçup kaçan tipler yok, gayet tok ve kütleliler ve sahada insan varmış gibi hissettiriyorlar. Hakikaten insan varmış gibi hissettiriyor, animasyonların değişmediğini falan söylemeyin gayet değişiklik olmuş gerek fizik gerek animasyon anlamında. Çok daha doğal duruyorlar. Pasları genel olarak beğendim, özellikle uzun toplar çok iyi olmuş ve artık uzun top oynamanın bir anlamı var oyunda.
    Online tarafını da görmek lazım tabi ama şu haliyle o eski pinpon havasından son derece uzak ve yapay zekanın topsuz koşuları sayesinde gerçek anlamda oyun kurabiliyoruz, buna gerçekten bayıldım. Oyunun belkide en güzel tarafı bu topsuz koşular ve pas sistemi olmuş. Daha önceleri yapamadığım şekilde top dolaştırabiliyorum ve paslar istediğim gibi gidiyor öyle abuk subuk gerçek dışı giden toplara denk gelmedim. Yanlız şu bir gerçek ki tuşa daha fazla basmak gerekiyor, eğer olur da oyun hızı artarsa bu sıkıntı yaratır. Birde toptan çıkan sesin 16 gibi daha net gelmesi gerekiyor zira daha tok ve belli belirsiz bir ses geldiğinden bazen hissedemiyorsunuz topu.
    Grafik olarak oyun harika gözüküyor buna kimsenin itiraz edebileceğini sanmıyorum fakat şöyle birşey var ki, tepe kamerasından baktığınızda oyuncular biraz fazla birbirine benziyor gibi duruyor ve detaysız duruyor gibi. Bilmiyorum sadece bana mı öyle geliyor ama yukarıdan bakıldığında, yani oyun esnasında, oyuncuların o detayları kaybolmuş ve benzer gözüküyorlar gibi.

    Demo ve oyun çıktıktan sonra gelen güncellemeler ile bambaşka bir hal alır ama ben oyunun bu halini gerçekten sevdim yahu umarım bozmazlar bu dengeyi.




  • Arkadaş bari birtane fifa size herhangi bir pes oyununu anımsatmasın ya ;)) ne dedik çıkmadan ;)) her sene ayni fifa 18 pes17 hatirlatir.
  • abı pes demoyu oynadım fıfayı deneyım dedım bır mac dayanabıldım
    pesdekı uzun hava toplarının sexylıgı yeter fıfa bu sene ıcıne vermıs gercekcı olalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Plexicroma

    İçe kat edince her şut gol oluyor. Fifa 15 gibi 8-7 falan bitebilir her maç

    Hangi zorlukta oynuyorsun. Ayrıca, içi girince zaten gerçekte de genellikle gol olur pozisyon, düzgün vurursan. iyi defans yapan biri olursa senin içeri girmene izin vermez veya zorlar, önünde durmaya çalışır. Içeri girdiğinde kalecinin çok da yapacak bir şeyi kalmaz. Benim çok gollü maçım olmadı, gerçek skorlar oldu hep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venge -- 14 Eylül 2016; 14:17:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: li10king

    bu "ekran kart,ı full hd" falan bunları gördükçe başlığa bakıyorum yanlış yerdemiyim diye niye böyle oldu bu sene

    Forum girişinde popüler konu olduğu için millet platforma bakmadan atliyor konuya. Olabilir. Herkes şaşırıyor. Dün gece bende çay koymak için tepsiyi ayarlarken bardaklari koymamisim çayı tepsiye koymuşum
  • Fifa 17 bence önceki senelere göre çok ilerlemiş. Saha atmosferinden oyuncuların formalarına her şey süper. Pes 17 de seyirci hareketli tepki veriyor ama yüzler belli değil. Seyirci tepkileri ve atmosfer yeterli değil. Oynaniş pes 17 de pes 16 ya gore bir tık ilerde. Fifa 17 de ise fifa 16 ya göre 4 tık önde. Görsel anlamda pes 17 fifa 17 nin yanindan bile geçemez. Ben de pesciyim ama fifa 17 olmuş hem de süper olmuş. Hayran kaldım oyuna. Ps4 proda mükemmel olur sanırım.
  • Şahane olucak bu oyun
  • Beyler şöyle bir tespitim var. Pes 2013 den sonra pes'te yeni oyun motoruna geçtikten sonra tabiri caizse iyice sıçmıştı. Umarım Fifa'da aynı hataya düşmemiş olsun zira ben fifa 17 demoyu hiç beğenmedim. O frostbite mıdır nedir gitsin tank oyunları yapsın oyuncuların terlemesi dışında ben bir frostbite'lık göremedim. Sonuç olarak tek umudum oyunun tam sürümünde ve gelmesi muhtemel güncellemelerde.
    Herkese iyi forumlar
  • kornerlere alışamadım, top değil füze gönderiyoruz sanki hedef işaretleme filan, frostbite motorunu kullanınca battlefield mi yapıyolar sandılar nedir
  • Ben açıkçası beğendim ama alışma süresi malum..Arkadaş oynamış anlatmış izleyince gördüm ki kendi adıma değilde başkaları tarafından çok tutulmıyacak.. Videoda 28,42 en sevdiğim atak :D Temin etmek için çok sabırsızlandım :D

    Harika anlatım Pro Evolution Soccer 2017 PS4 Türkçe
    https://www.youtube.com/my_videos?o=U
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Burasi fifa forumu 👍 pes ile alakali görüşlerin bizim ilgimizi çekmiyor
    Hep bir karşılaştırma yapmak zorunda değilsin kardeşim
  • Yav dünyada pesi bi Türkler oynuyor boşverin takmayın şunları
  • O değilde şu web app'i açsalar artık da takımı şekillendirmeye başlasak.
  • Valla bana göre her halükarda 16 çöpünden iyi. Mutlaka eksikleri vardır ama ben oynanış olarak beğendim. Full sürümde bi maçta 5-10 gol atamadı diye sinirlenen veletlere göre hız ayarlaması yaparlarsa yine oyun batar o ayrı konu. Ama demoda 16 daki buz pistindeymiş gibi yardırıp gitme olayıyla karşılaşmadım.
  • hiçbir yenilik göremedim her yıl ısıtıp milletin önünü aynı oyunu iteliyorlar ayıptır be
  • Değerli arkadaşlar, bir husus hakkında görüşümü aktarmak istiyorum.

    Stsldeki oyuncu yüzleri, stadlar gibi konularda çokca şikayetler, beklentiler içeren yorumlar görmeye başladım. Bunların oyunda yer almasını çok basit sanıyorsunuz galiba. Avrupa kulüplerini liglerini örnek vermişsiniz.

    Ancak olaya şöyle bakın. Bundesliganın bile sadece 6 stadyumu var. Premier ligin bile tüm 20 stadı daha geçen sene eklendi oyuna. Laliga yı düşünün o da en iyi liglerden. Sadece 2 ya da 3 stadı var, resmi sitesinde listeyi görebilirsiniz.
    Dolayısıyla daha bu top tier leagues denilen en yüksek kalitedeki liglerin stadları tamamen lisansı alınmadan süperligin nasıl alınsın. Bu süreçler çok uzun, zor ilerleyen işler.

    Lig ve kulüp lisansı gibi stadyumlar için de EA in kulüplerle ayrıca görüşmesi gerekiyor. Yeni yapılan stadlar hariç birçok kulübümüzde, stadların 3d çizimleri projeleri mevcut değil. EA kafasına göre stadyumu modelleyip oyuna ekleyemiyor yani. Siz kulüp yetkilisi olarak gidip stadımızı oyuna ekleyin deseniz bile elinizde stadın 3d çizimlerinin olması lazım. Üstte belirttiğim gibi laliganın bile 2-3 stadı varken süperligten bir ya da birkaç stad dahi eklenmesini beklemek gerçekçi olmaz.
    Daha ligimiz bile %100 lisanslı değil ki stad yüz falan eklensin. Ztk yok, Turkcell süper kupa yok. En son fifa 07-11e kadar tam lisanslıydı. Sonraki süreçte dediğim gibi bazı kupalar eksildi. Sportoto logosu da eksik mesela.

    Yüzlere neden bu kadar kafayı takıyorsunuz anlamıyorum. EA sadece oynanış dinamiklerini değiştirmiyor ki, birçok yenilik getiriyor. Evet eski güzellikleri bozduğu da oluyor ama her sene aynı oyunu sürüyor kafasında olmak da bana göre doğru değil.
    Yüzlerle ilgili şöyle izah edeyim. EA sports, bazı kulüplerle partnerlik anlaşması imzalıyor. Fifa 11den yani yıl 2010dan bu yana şu şekilde bir işleyiş var: Anlaştığı kulüplerin tüm oyuncularını abd-kanadadaki stüdyolarına getiriyorlar. 8 kameralı yakalama sistemiyle 3D olarak komple tarayıp bire-bir yüzlerini vb aktarıyorlar. Geri kalan kulüplerin oyuncularını da generic olarak lisanssız şekilde yapıyorlar.

    Demem o ki çok gereksiz beklentilere giriyorsunuz. Ben de isterim Türk takımlarının stadı eklensin, oyuncu yüzleri lisanslansın ama gördüğünüz gibi çok uzun ve zor bir süreç. Bu süreci hiç bilmeyip yorumlarınızı okuyan insanlar da belki yanlış bilgi - fikir sahibi olabilir. Boş yere beklentiye girebilir.




  • CPU'ya karşı 6-7 maç yapmıştım. Bugün yıllardır düzenli olarak Fifa oynadığım bi arkadaşımla 4-5 maç yaptık bazı fikirlerim biraz daha şekillendi.

    Pas konusunda söylediğim şeyleri geri alıyorum. Her ne kadar 16'ya oranla kolaylaştırmış olsalar da öyle tik-tak, sürekli %90'ın üzerinde pas yüzdesi durumu yok. Genelde maçtan maça değişecek şekilde 65-90 arası pas yüzdesiyle oynarız birbirimizle oynadığımızda. Yine o civarda kaldı pas yüzdesi (Genelde 75-85 arası gitti geldi) Yani bilgisayarla oynadığıma oranla pas hatası fazlasıyla arttı. Bu da sevindirici bi durum benim adıma, düşündüğüm, korktuğum kadar kolay değilmiş pas olayı.

    İkili mücadeleler mest ediyor. Gerçekten 16'ya oranla fazlasıyla değişim var. Ekstra animasyonlar, mücadele çeşitleri eklenmiş. Özellikle arkadan tackle tuşuyla tacizle başlayan ikili mücadeleler, oyuncuların 'denge', 'güç', 'hız', 'çeviklik' gibi özelliklerine göre şekilleniyor ve farklı sonuçlar, animasyonlar doğuruyor. Bu da sevindirici..

    Penaltılara ve duran toplara başta karşı çıkmıştım ama şu an EA'yi tebrik ediyorum, gayet güzel düşünülmüş ve uygulanmış bir yenilik olmuş. Oyuncunun aldığı pozisyon ve açıya göre şutları şekle giriyor. Örneğin topla aynı hizada gerilip, sağ köşeye vurmaya çalıştığınız topla, iyice plase açısıyla gerinip sağa vurduğunuz top arasında dağlar kadar fark var. Birinin dışarı gitme olasılığı çok daha yüksek oluyor haliyle :)

    Benim de gözüme çarptığı gibi arkadaşın da söylediği ilk şey oyunun ve oyuncuların, animasyonların daha yumuşak ve akıcı olduğu oldu. Oyuncuların hareketleri, ve oyun içi animasyonlardaki o robotiklik, Fifa'ya özgü sert çizgiler kaybolmuş. Oyun daha insansı ve gerçekçi bi hal almış durumda.
    Kornerlere ve kale filelerine hala gıcığım, onları bi türlü sevemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leganesli -- 18 Eylül 2016; 23:27:45 >




  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.