Şimdi Ara

Enpara kullananların dikkatine (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
8
Favori
25.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim başıma nuvo da geldi internetten alışveriş ve kontör yükleme işlemi yapılarak toplamda 100 TL yakın paramı aldılar. Öcal sonu itibariyle.
    Enparadan da google play harcaması oldu 3 kere benimle ilgisiz olarak hemen onu da şikayet ettim bakalım. Toplam 150 TL yakın param gitti hala banka arastirmasinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle sıkıntı oluyorsa gercekten riskli o zaman

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En.Para ile ne alakası var..
    EN para diğer bankalara göre EN GÜVENLİSİDİR arkadaşlar...

    Sorun sizde...Gidip düzenek olan ATM lere kart takarsanız bilgileriniz çalınır..

    EN.PARA size günlük ne işlem ne kadar işlem yapacaksanız TÜM KISITLAMALARI yapabileceğiniz sistemi sunmuş, kartsız para çekebiliyorsunuz...
    Daha ne olsun....
  • Yaw he he

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi kartların kopyalanmasını engelleyecek bir sistem yapamıyorsunuz, veya atmlerin güvenliğini arttıramıyorsunuz, peki internetten şubeye girerken şifre dışında sms şifresi isteniyor aynısını atmden işlem yaparken de istense çok mu zor yani ? hatta pos makinesinden geçerken de sms gelse kötü mü olur ? Böylece güvenliği daha arttırmış olursunuz.

    Hadi bunu da geçtim o zaman güvenlik için kredi kartlarında olan sanal card gibi ama hesabınıza ait ekstra sanal hesap kartı oluşturulabilir. Böylece kullanacağınız parayı oraya yüklersiniz oradan kullanırsınız. Diğer bankaları bilmiyorum ama yapı kredinin sanal tl card uygulaması varmış. Kart gelmiyor ama galiba online işlemler için sadece.

    Yani ikinci bir hesap oluşturulur ve onun kartını yollayabilirler. O kartı atmye sokunca sadece o kartın hesabı görünüyor. Böylece ana hesaba ulaşamazlar yada çok daha güvenli olur. Yada 2 ayrı bankadan kart alınıp bunu müşteri kendi de yapabilir bu durumda. Oradan oraya aktararak bir kartı ek kart gibi kullanabilir.

    Arkadaşın da Teb bankasındaki parasını çalmışlar. Limit kadar çekilip gerisini kendi hesaplarına aktarmışlar. Hatta ekstra avans bile çekmişler. Atm den olması mümkün değil diyor çünkü çok az kullanmış. Ama pos cihazlarında epey kullanmış.

    Her müşlerinin bu derece dikkatli olabilmesi mümkün değil. Bunu çözmesi gereken bankadır. Ya güvenliği daha sağlam yapacaklar yada örneğin yıllık aldıkları ücretin bir kısmını sigortaya ayırıp oradan müşterinin mağduriyetini giderecekler.

    Bu güvenliği tamamen müşteriye yıkıp onları sorumlu tutarlarsa fazlasıyla haksızlık olur.




  • Genelde avm ve metro iclerindeki atmleri kullaniyorum. Internetten alisverisi de kapattim lazim olunca ayarlardan acabiliyorsunuz zaten. Bu aralar enpara vakalarini cok goruyorum umarim onlem alinir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATM den işlem yaparken dahi sms şifresi gibi angarya çıkarsa çoğu insan benim gibi cayar kullanmaktan. Oldu olacak nüfusu da atm'den taratalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GullyFoyle

    ATM den işlem yaparken dahi sms şifresi gibi angarya çıkarsa çoğu insan benim gibi cayar kullanmaktan. Oldu olacak nüfusu da atm'den taratalım.

    Angarya olduğu kesin ancak yüklü miktarda paranızın çalınmasındansa bu angaryaya razı olmak mantıklı olabilir. Bir şekilde bunun güvenliğini bankalar sağlamak zorunda. O zaman parası çalınanı suçlamayacaklar ve direk parasını banka ödeyecek. Bankalar bunu yapıyorsa sıkıntı yok zaten. Rahat rahat kartlar kullanılır nasıl olsa kopyalansa bile banka öder diye düşünürler. Ama müşteriyi sorumlu tutuyorlarsa o zaman daha sıkı güvenlik tedbirleri almak ZORUNDALAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 25 Ağustos 2016; 14:23:22 >
  • Enpara'nın o konuda sıkıntısı yok zaten. Ayrıca her türlü kısıtlamayı yapabiliyorsunuz. İsteğe bağlı olursa ATM'ye bağlı sms sistemi eyvallah. Cep telefonu kullanmayan bir çok insan hala mevcut. Ya da benim gibi angarya gören. Müşteri de dikkatli olacak biraz.
  • Evet isteğe bağlı da olabilir mantıklı. Öğrendiğime göre chip-pinli kartlar sadece kredi kartlarında mevcutmuş ve kredi kartlarında bu tarz hırsızlıkların olması pek mümkün değilmiş. Bankaların banka kartlarında da bu chip olayını kullanmaları gerekiyor o zaman. Umarım yakın zamanda geçerler. Yapı kredi bankasının geçme durumu var yada geçmiş olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mersinaki

    Evet isteğe bağlı da olabilir mantıklı. Öğrendiğime göre chip-pinli kartlar sadece kredi kartlarında mevcutmuş ve kredi kartlarında bu tarz hırsızlıkların olması pek mümkün değilmiş. Bankaların banka kartlarında da bu chip olayını kullanmaları gerekiyor o zaman. Umarım yakın zamanda geçerler. Yapı kredi bankasının geçme durumu var yada geçmiş olabilir.

    Enpara geçti bile, ve ücretsiz gönderiyor talep halinde. Ben teslim aldım.
  • SMS uygulamasına tamamen katılıyorum. Sadece en para değil diğer bankalarda da var bu kart kopyalama ve habersiz harcama durumu. Ve en para gibi anlayışlı da değiller çok uğraştırıyorlar. Milyarlar kaybetti insanlar böyle dolandırıcılar yüzünden. Bankaların da suçu var, adam kart bilgileriyle ard arda harcamalar yapıyor ama ne iş ulan deyip banka bunu engellemiyor hiç.

    3D güvenlik dışında her bankanın kendine has güvenlik önlemi olacak zorunlu olarak ve bunu kullanıcı isterse açsın. Ben atmden işlem yaparken sms onayı olmasını istiyorum mesela. Postan çekerken de olsun ya da kare kod taratmadan çalışmasın vs vs.

    TAbi 5 3 liralık alışverişlerde sıkıntı olur ama atıyoru 500 lira üstüne mmüşteri desin ki postan işlem yapılırken sms gelsin bana onay olmadan işlem yapılamasın. Ne sanal pos ile ne fiziki pos ile.


    kart çipli olsun olmasın bilgileri çalındıktan sonra numaralarıyla her şeyi yaparlar.




  • Enpara mobil uygulaması çok amatör aynı zamanda netlfiks uygulamasında ki indirimi otomatik ödeme talimatı sayını kaldırdığı için iptal etmiş. Müşteri iletişimi 0..Ben zor kurtuldum. Netfliks ile benzer uygulamayı hatta daha geniş yelpazesini Teb bankası yapmış. umarım diğer bankalarda peşi sıra gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben enpara'dan birçok yönden memnunum. işbakası sürekli limit arttırımı yapıp limiti indirmiyordu (bin dereden su getiriyolardı) enpara'da limiti istediğin gibi düşürüp yükseltiyosun.
    günlük çekim limitlerini falan ayarlayabiliyosun kolayca.
    para falan çekilse sms geliyor.
    müşteri ilişkileri çok hızlı ve sistematik çalışıyor.
    kart kopyalama ile parası çalınanların hepsini iade ettiler ve tüm kulanıcıların kartlarını çipliye çevirdiler, artık olmaz o kopyalama olayı (zaten tüm bankalarda olabilecek bir şeydi)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.