Şimdi Ara

Xp Kurulmuyor + Önemli bir problem Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 1 hafta önce XP yüklü olan Pc me yeniden kurulum yapmak için xp cdsiyle Boot edip Xp Kur'u çalıştırdım. Ancak önyüklemeleri yaptıktan sonra, Kurmak için enter a basın kısmına geldiğinde donup kalıyor ve klavyede işlemiyordu. Bende 98 cd sinden başlatıp format attım. Bu arada dosya sistemide Fat32 oldu tabi. Yine Xpyi kurmayı denedim.Ama aynı problem devam ediyordu. 98 i kurdum, problem yok kuruluyo, 98 üzerinden xp kurmayı denedim ama yine olmadı. Bir kişi bana Bios güncellemesi önerdi, onuda denedim ancak "unkown flash type" hata mesajı vererek güncellemeyi yapmadı. Halbuki dosyayıda programıda anakart üreticisi QDI nın sitesinden çekmiştim. Allahtan Bios yinede çalıştı, problem yok. Bu arada benim iki tane hdd em var. Ayrıca anakartımda eski. P3 600 işlemcisi var. Sonra yine netten yükleme esnasında F6 ya basarak Hdd sürücüsünü yüklemem gerektiğine dair bişi okudum. Ama Hdd lerimin markasını ve modellerini bilmiyorum. Sistem bilgisinden baktım ama yazmıyor. Kasayı açtım Hdd ye söküp etiketine bakayım diye, onunda vidası mümkün değil açılmıyor, arızalı. 1 haftadır tırmalıyorum. Lütfen bana acil yardım edin. Yoksa kötü olacağım. Sizce şimdi ben ne yapmalıyım ?







  • Sorun anakarttan kaynaklanıyor farklı bir anakart bulabilirsen onunla bir dene.
  • 98 sorunsuz calışıyorsa ve ram in minimum 64 ise xp ninde calişması gerekiyo mantık olarak başka bir xp cd siyle tekrar dene cd den kaynaklanan bir problemde olabilir.daha once kurulum yapılmış sorunsuz bir cd bulup onunla dene.kolay gelsin.
  • Arkadaşlar, 3 farklı Xp cdsiyle denedim. Cdlerde problem yok. Başka pclere o cdlerle kuruluyor. Anakarttan olabilir, ama daha önce bende zaten xp yüklüydü hemde aynı anakarta. Şimdi niye yüklenmesin. Ben şu F6 ya basarak Hdd sürücüsünü tanıtma olayına takıldım. Bunu deniyecem ama dediğim gibi Hddlerin marka ve modelini bilmiyorum ve bulamıyorum. Bunu bulmanın başka bir yolu yok mu?
  • HDD tanitma falan bos is bence tam olarak biosu güncelle yoluna devam ayni olay basima geldi cünkü
  • kardeş benimde aynı sorunum vardı...... başka cd ler başka bilgisayarı yüklerken benim pc yi yüklemiyordu.... windows me ile kurdum daha sonra orjinal xp cd siyle denedim sorun çözüldü......

    ama senin dediğine göre sen zaten başka cd denemişsin işte onu bilemeyeceğim....
  • Sorun anakartta görünüyor.BIOS update yapılabilir.
    Bende problemli bir anakart vardı,restart komutu verdiğinde kapatıp kendiliğinden başlatamıyordu.Fişini çekip elle başlatmak gerekiyordu.BIOS update yaptım,sorun düzeldi.
    Ancak BIOS update'i Windows üstünden kabul etmedi.Tam hatırlamıyorum ama sizinkine benzer hata mesajı verdi.Bende floppy diskete kaydedip açılışı floppy ile yaptım.Boot ekranında "flash BIOS için F.. tuşuna basın" uyarısı çıktı,öyle yaptım.
    BIOS update yaparken bunlara dikkat etmeniz açısından yazıyorum.
    Kolay gelsin.
  • hdd sata mı ki tanıtma ihtiyacı duydun
  • 1.5 yıl önce 40 gb yeni bir Hdd ekletmiştim pc ye. Bu belki Sata olabilir. Ama dediğim gibi tam net bilmiyorum. Markasını ve modelinide bilmiyorum. Sadece nette bir forumda benzer bir problemi böyle çözdüğünü yazan bir yazı okumuştum, o açıdan şeettiriom. ?

    Bios Güncellemesine gelince. Bunun için Anakartın üreticisi QDI nın sitesinden Awdflash.exe ve anakartımın son sürüm dosyasını(*.Bin Uzantılı) indirdim. Başlangıç disketinin içine atıp Bios Cacheyi disable yaptıktan kelli disketle boot ettim. sonra awdflash ı çalıştırdım. Ama "Unknown Flash Type" hata mesajı verdi ve yazmadı.

    İnşallah çözeriz... ilginize teşekkürler....cevaplarınızı bekliyorum dostlar.
  • Hdd ler Sata değilmiş. O ihtimali sildim. Şimdi asıl sorun Bios Uptade. Unknown Flash Type mesajı veriyor ve güncelleme yapmıyor.
  • sorun ya anakartta yada ram de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.