Şimdi Ara

Ceed hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar, forumda daha önce araba tercih kıyaslama bölümünde actıgım baslıklar mevcut. Ancak gerek niyetlendigim arabaları alamamam gerekse engellenmem dolayısıyla hala arayıştayım. Ceed'i en iyi kiacılar bilir diyerek yorumlarını duymak istiyorum. Kısaca şartlarımdan bahsedeyim ilk aracım olacak haftada belki bir belki iki kez yapmam gereken bol virajlı 80 km civarı yol olacak, asfalt ama cok da düzgün bir yol degil aslında yer yer virajlarda kötü eğimler mevcut o yüzden esp'li bir araç olması şart gibi. dizel veya benzinli ya da otomatik veya manuel farketmez.

    Baktıgım kasalar 2009 2010 2011 kasalar genel olarak. ürün ağı da dizel üzerine kurulu. ancak dizel almaya cekiniyorum malum 2. el. alırsam nelere dikkat edeyim. hangi donanım almalıyım. ceed'i gercekten tavsiye eder misiniz.

    kia alt baslıgı olmasına ragmen ceed-i30-auris hakkında karşılaştırma yapılsın istesem hangi marka model motor donanımı neden tavsiye edersiniz (hepsi içinde bir önceki kasalara yetiyor bütçem bu arada). tavsiyelerinizi bekliyorum.







  • Sevgili kardeşim, çok yardımcı olabileceğimi zannetmiyorum. Konunuza yazan olmadığından dolayı bir şeyler karalayayım dedim. Araç tavsiye bölümüne konu açarsanız daha fazla yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

    Çok araç değiştirmediğim ve de bahsettiğiniz araçları hiç kullanmadığım için size bire bir bilgi verme mümkün değil. Gerek çevremden, gerek forumdan okuduklarımdan kısaca derlersek:

    Bahsettiğiniz kasalara 2.el sitesinden bakmadığım için ESP var mı, yok mu bilmiyorum. Auris'in kasası gerek i30' a göre, gerekse ceed' e göre daha iri geliyor bana. Toyota olunca daha kaliteli olduğu düşüncesi hakim bununla birlikte dizel motorları için yağ yaktığı şikayetleri de vardı. Ceed içinse süspansiyonların fazla sert olduğu eleştirisi var. Servis müdürü arkadaşın dediğine göre sahibi olanlar memnunmuş. Kullanan bir arkadaşım da çok memnun olduğunu söylüyordu, süspansiyonların sertliğinden şikayetçiydi. Bir başka arkadaşımda da i30 var benzinli, manuel, LPG yok araçta. Ortalama 7 litre yaktığından bahsediyor ancak kullanım tarzı hakkında bir fikrim yok.

    İLeride satışı açısından bakarsak auris, toyota markası olmasından dolayı daha bir alınası duruyor fakat inan bilmiyorum. Kia' nın belki varsa bir avantajı o da tasarım mühendisi (bir yerlerde ortak oldu okumuştum sanki) diye düşünüyorum. Ben de yeni kasa ceed kullanıyorum, tercih etmemin sebebi sorunsuz bir marka oluşuyla ilgili duyumlarımdı.

    Kısacası teknik anlamda çok yardımcı olamadığımın farkındayım, bunun için üzgünüm. Ben alacak olsaydım auris derdim, oturma pozisyonu daha yüksek, toyota markası olması ileride satarken de faydalı olur diye düşünüyorum.




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    öncelikle mesajınız için teşekkürler. ancak toyota halihazırda hyundai ve kia'dan daha pahalı bir araç

    benim gönlüm bu ücü arasından daha sağlam hissi veren kia'dan yana. crdi motora ise artı gözüyle bakıyorum ancak alacagım motorun benzinli olması ilk tercihim ve hyundai i30 için bahsedilen değerler gayet güzel. 3ü arasında arada kalsam ilk secenegim ceed olur gibi hissediyorum ben de :)
  • Dizel konusunda çok da çekinmeye gerek yok, sonuçta sanayide dolaştırıp ustalara illa ki göstermeniz gerekecek. Varsa bir sorun siz de anlarsınız diye düşünüyorum. Diğer tarafta şimdi önümde sahibinden.com ilanlarına bakıyorum. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum.

    ceed 1.4 benzin-lpgli araçlar var, 4 tane 2 tanesi yani ilan. İnceleyin isterseniz.

    1.6 lpg' li içersinde bu ilan dikkatimi çekti, zaten diğerlerinin de çoğu tek kapı...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-kia-cee-d-1.6-motion-benzinli-otomatik-192766320/detay


    Dizelleriyse 49-25 arasında fiyatlar değişiyor.

    Hyundai cephesindeyse durum: 39 civarında... Donanımları hakkında bir bilgim olmadığından bir şey diyemeyeceğim kardeşim.

    Auris daha pahalıymış

    Yani kasasında otomatik şanzımandan sebep serilik konusunda bir manuel kadar değil. Şimdi ilanlara bakarak da 1.6 almanızı tavsiye edeceğim size. Yola çıktığınızda illa klima falan açacaksınız, hani kendi aracıma bakarak neredeyse hiç etkilemediğini gördüm.




  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Evet açıkçası bahsettigim arac tipi ve modeli gayet de bütceme uyuyor. maksimum 40bin civarında düşünüyorum i30 da eski kasaları yine 40bin altı ama yeni kasalar genel olarak benzinli dizel farketmeksizin 40 bin üstü gibi. dediginiz gibi auris daha pahalı :)

    güzel bir ceed'e kancayı takmak istiyorum ben de. bakalım artık hayırlısı :)
  • Hayırlısı sevgili kardeşim, umarım gönlüne göre bulursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.