Şimdi Ara

M2 SSD Sağlığı %98

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba Hayırlı Günler Dilerim sistem toplayali 1 yıl olcak nerdeyse sistemim şu şekilde

MSİ B450 TOMAHAWK ANAKART
    Sapphire RX590 Nitro Gold Edition
    Corsair MP510 M.2SSD nvem
    Corsair (2×8) 8 GB 3000mhz RAM
    Ryzen 5 2600 İşlemci

M2 SSD Sağlığı %98

Harddisk Sentinel veya Crystaldismark uygulamaları aracılığıyla SSD'imi kontrol ettiğimde %98'e düştüğünü farkettim bu normalmidir ? Herhangi Performans'a etkisi olurmu olumsuz etkilermi yorumlarınızı bekliyorum Haftada ortalama 2 kez elektrik kesintisi yaşıyorum bununda etkisi olabilceğini söylediler cevaplarınız bekliyorum

• M2 SSD Sağlığı %98

Ve ayriyettende test ettiğimde yazma hızı düşük çıkıyor yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum
  • %98 aslında iyi bir değer olarak görünse de bu programlar disk sağlığı hakkında kesin bilgi vermezler. SMART verileri de üreticilerin ayarlarına göre değişiklik gösterir ve bu veriler sabit değildir zamanla değişir. SSD'lerin ömrü kullanılan hafıza hücresi teknolojisi, yazılan veri miktarı ve disk'in ne kadar boş olduğuyla orantılıdır. Disk'in vaad edilen yazma ömrü varsa ona göre bir hesaplama yaparak kalan ömrünü tahmin edebilirsiniz. Vaad edilen yazma ömrü dolduğunda disk bozulacak diye bir şey yok fakat anormalliklerle karşılaşılırsa bunun ölü hafıza hücrelerinden kaynaklandığı sonucu çıkar. Yazma hızı düşük, eğer aynı anda çok sayıda PCIe veriyolu kullanan komponent yoksa bu tür sorunlar genelde anakart ile alakalıdır ve BIOS güncellemesinin sorunu çözme ihtimali var.
  • HD sentinele ssd konusunda pek guvenme . Crystaldiskinfo dene derim .
  • Kendi yazılımı varsa oradan bakın. 3.parti yazılımlara pek güvenilmez.

Samsung un var mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 970 evo %96 düşmüş sağlığı ama pek dert etmiyorum samsungun magician yazılımı iyi durumda diyor. Şimdiye kadar 37 tb veri yazdırmışım
  • hizliresim.com
    20200613_161622 - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/b5pLxs

hizliresim.com
    MP 510 - Hızlı Resim
    https://hizliresim.com/E72sVN

Amd'nin sitesinden çipset sürücüsünü de bir güncelleyin derim.

Yazma hızınız normal değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    M2 ssd'yi hp cihaz görmüyor
    6 yıl önce açıldı
    Satıldı
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.