Şimdi Ara

M2 ssd mi normal ssd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2. PC mi topluyorum fiyatı uygun diye z370a pro anakart aldım

Anakartta m2 yuvası var wd green m2 ssd 120gb 160 tl
    Normal bi 120gb ssd 140-160 tl

Sizce tercihim hangisi olmalı ? M2 ssd ler normal ssd ler kadar performanslı mı ?

%90 günlük kullanım %10 oyun amaçlı kullanacağım PC yi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• M.2 SSD'lerin performans açısından büyük bir farkı yok fakat M.2 NVMe olanlar çok daha hızlılar. Eğer M.2 NVMe bir SSD alınırsa büyük boyutlu tek dosya veri transfer hızı alınan SSD'ye göre 3500MB civarlarına çıkabilir. M.2 ve ya SATA SSD'lerde bu hız 300-500MB civarıdır. M.2 NVMe alınmayacaksa M.2 almak çok da gerekli değil fakat yine de şahsen M.2 tercih ederdim çünkü kablolarla ilgili muhtemel sorunları tamamen elimine etmiş oluyorsunuz.
  • Eğer Anakart m2 yuvası olarak PCelex x4 olarak destekliyorsa M2 SSD NVMe olanı öneririm; Fakat anakartta x2 olarak destekliyorsa gerek yok çünkü normal ssd den pek bir farkı olmayacak
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Anakart ım z370a pro almayı düşündüğüm m2 ise

• WarıorHoly W kullanıcısına yanıt

Almayı düşündüğüm ürün bu ne dersiniz hocsm ?

• Fiyatlar arası fark yoksa m2 daha iyi olur kabloyla falan uğraşmazsınız fakat ileride nvme takviyesi yapma ihtimalinizi de düşünün. Ayrıca bütçe sıkıntı değilse 240 almaya çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rgsxmetin kullanıcısına yanıt
    Anakartınızı kontrol ettim NVMe için uygun. Ama almak istediğiniz M2 SSD NVMe teknolojisi içermiyor. 540 okuma 430 yazma Samsung 860 Evo mSATA'dan bile kötü.Gerçek anlamda m2 kullanmak istiyor ve kafam rahat etsin uzun yıllar götürsün diyorsanız;

şunu tavsiye ederim;

3400 okuma 2300 yazma hızına sahip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Ssd mi bozuldu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WarıorHoly W kullanıcısına yanıt
    Şu anda bunu alamam hocam cevabın için çok teşekkür ediyorum şimdilik normal bi ssd alıp takayım

• rgsxmetin kullanıcısına yanıt
    WD'nin SSD'lerini önermiyorum. WD'nin M.2 ve ya SATA SSD'lerinin IOPS değerleri düşük bu yüzden satın alınmasını tavsiye etmiyorum. M.2 ve ya SATA SSD olarak Samsung, ADATA, Toshiba markalarını önerebilirim.
  • Adata su800 128gb alınmıştır teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.