Şimdi Ara

M.T.O.K. Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.Ben meslek lisesi öğrencisiyim ve 11.sınıfın başından beri ygs ye çalışıyorum.

M.T.O.K. programını biliyorsunuz.Fakat aklıma takılan birşey var.

Örnek marmara elektik elektronik 346 taban puan (90 bin) ile 11 kontenjan açmış.
    gazi elektrik elektronik 322 taban puan (122 bin) ile 18 kişilik kontenjan açmış.

Anlamadığım konu kontenjan düşük olmasına rağmen neden bu kadar düşük puanları var ?
    Yani koskoca Türkiye'de bütün meslek liselerinden gelebilecek öğrenciler için 322 taban puan nasıl koymuşlar?
    YGS ye girmedim tecrübe etmedim ama 122 bin kesin gibi benim için.

Tabi birde şu olay var meslek lisesinde makine bölümü okuyan bilişime gidemiyor,bilişim okuyan makineye gidemiyor mtok olarak.
    Mesela ben bilişim okuyorum ee,mekatronik,bilg. müh seçebiliyorum.
    Ama yine de puan çok düşük geldi bana.

• up
  • Dostum ben sana şöyle söyliyim,hiç bir zaman kesin gözüyle bakma olaya çünkü sınav anı bambaşka ,bende meslek lisesiydim ,bu sene girdim,denemelerde 360 kadar çıkmıştım ygs hüsranla sonuçlandı(300),hatam ise süreyi çok kötü kullanmak oldu aynı hatayı lys matematikte de yaptım süreyi doğru kullanmış olsaydım şuan hedefime ulaşmıştım.Mtok sistemine gelecek olursak,puanlar o kadar düşük olmasının sebebi,hiç bir meslek liseli o puanı alamıyor ve bu yüzden fazla rağbet görmüyor,ben Bursa'nın en iyi meslek lisesinde okuyordum ve o puanla okul 1. si olmuştum sen düşün.
  • bir meslek lisesi 300 yapabilceği için zaten 300

üstelik mtok seçersen 1 yıl kaybın oluyor

1 yıl mezuna kalmadan da kazanmak zor staj dayken

oldu mu 2 yıl
  • yeni_hayatt kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam.O atmosfer bambaşkadır.Bizim okuldada istanbulun en iyi meslek lisesi olarak geçiyor ki öyle gerçekten.310 du en yüksek puan yapan bu sene.Umarım ilk sene kazanırım hocam.Şayet mezuna kalırsam bir daha mtok istersem 2 sene kaybetmiş olacağım.
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Ahmet bro ben 9-10 da sonuç yayınlarının 9 ve 10.sınıf setini bitirmiştim.
    Ayrıca 9.sınıftan beri özel ders alıyorum.
    11 başından beri de çalışıyorum.
    Bilirsin senin gibi kaynakları çok özenli bir şekilde aldım,topladım çalışıyorum şu an staj yerindede günde 3-4 saat çalışma için vakit oluyor.Örnek bugün 3 saat biyoloji çalıştım.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ilk seneden yaparım gibime geliyor.Tabii ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz.
  • bir meslek liselinin 90 bine girmesi zor olduğu için sadece ygs değil lys de var ygsyi herkes yapar ama lys yi güzelce çalışan yapar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    H.K ne demek ?
    12 yıl önce açıldı
    S.T.A.L.K.E.R Serisi Hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sırf sana cevap yazmak için giriş yaptım, ben mtok ile kazanmıştım 3 sene önce, demem o ki sakın mtok yazma baktın puanın kurtarmıyor yazabilirsin ama 1 sene kayıp ki, birde dönem içi sınavlara tabi tutuluyorsun geçemezsen 1 sene daha hazırlanıyorsun + birde sınıfta kız sayısı 1 elin parmagını geçmez yani meslek lisesi 2.0v gibi bir şey mtok okumak. Birde gazi üniv. zor bir üniversite kolay bir yerde okumanı tavsiye derim benim arakdaşlarım ıspartada 35 alıp geçiyorlar ben 50 ile cc düşerebilsem kar diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Ahmet bro ben 9-10 da sonuç yayınlarının 9 ve 10.sınıf setini bitirmiştim.
    Ayrıca 9.sınıftan beri özel ders alıyorum.
    11 başından beri de çalışıyorum.
    Bilirsin senin gibi kaynakları çok özenli bir şekilde aldım,topladım çalışıyorum şu an staj yerindede günde 3-4 saat çalışma için vakit oluyor.Örnek bugün 3 saat biyoloji çalıştım.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ilk seneden yaparım gibime geliyor.Tabii ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz.

böyle çalışma imkanı ilçe genelinde 1 kişide olur ki
    kimse senin gibi düşünmez meslek lisesinde

fabrikada çalışmaya başlarım derler öyle de olur

yani mtok zaten 10 20 kişilik
    diğer anadolu liselileri 80 kişi

kiii mtok her uni de yok seçili tek marmarada var

• quote:

Orijinalden alıntı: COOGG

sırf sana cevap yazmak için giriş yaptım, ben mtok ile kazanmıştım 3 sene önce, demem o ki sakın mtok yazma baktın puanın kurtarmıyor yazabilirsin ama 1 sene kayıp ki, birde dönem içi sınavlara tabi tutuluyorsun geçemezsen 1 sene daha hazırlanıyorsun + birde sınıfta kız sayısı 1 elin parmagını geçmez yani meslek lisesi 2.0v gibi bir şey mtok okumak. Birde gazi üniv. zor bir üniversite kolay bir yerde okumanı tavsiye derim benim arakdaşlarım ıspartada 35 alıp geçiyorlar ben 50 ile cc düşerebilsem kar diyorum.

Hocam ortam falan pek umrumda değil.Zorluk sıkıntı çıkarabilir fakat çalışınca da yapılmaz değildir sanırım ?
    Gazi ve marmara var şuan sadece okuyabileceğim.

@Insurgent bro marmarada ve gazi de var beğendiklerim bunlar.Başka bir ile gidebiliyoruz dimi mtok ile.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: COOGG

sırf sana cevap yazmak için giriş yaptım, ben mtok ile kazanmıştım 3 sene önce, demem o ki sakın mtok yazma baktın puanın kurtarmıyor yazabilirsin ama 1 sene kayıp ki, birde dönem içi sınavlara tabi tutuluyorsun geçemezsen 1 sene daha hazırlanıyorsun + birde sınıfta kız sayısı 1 elin parmagını geçmez yani meslek lisesi 2.0v gibi bir şey mtok okumak. Birde gazi üniv. zor bir üniversite kolay bir yerde okumanı tavsiye derim benim arakdaşlarım ıspartada 35 alıp geçiyorlar ben 50 ile cc düşerebilsem kar diyorum.

Hocam ortam falan pek umrumda değil.Zorluk sıkıntı çıkarabilir fakat çalışınca da yapılmaz değildir sanırım ?
    Gazi ve marmara var şuan sadece okuyabileceğim.

@Insurgent bro marmarada ve gazi de var beğendiklerim bunlar.Başka bir ile gidebiliyoruz dimi mtok ile.

google mtok taban yaz çıkar hocam

araştırmacı ol
    başkalarından bekleme

şimdi ben makine okuyorum autocad görüyorum

anadolu lisesinden gelen hayatında ilk kez görecek

bize faydası oluyor emin ol

meslek lisesninin önünü böyle cok iyi açtılar okumak isteyenlere

hocam sorduğum şeyin mtok taban yazmayla bir alakası yok ki.Yoksa neden internete yazmayayım?

seninle aramızda bir iletişim problemi var ama..
  • quote:

hocam sorduğum şeyin mtok taban yazmayla bir alakası yok ki.Yoksa neden internete yazmayayım?

seninle aramızda bir iletişim problemi var ama..

• 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Dostum zaten mezuna kalırsan MTOK düşünme bir daha,çok daha iyi planlar kurabilirsin,zaten bu sene de çalıştım diyorsun, başaramayacak hiç bir şey yok ,meslek lisesinde sınıf ortamını bende biliyorum kimse çalışmıyor tabi bu senin performansını düşürebilir ama hiç bir zaman pes etme,konuları öğrenebilir miyim diyede dert etme ,ben bu sene dershaneye gittim ve sınıfımdakiler en iyi anadolu liselerinden geliyodu,sınıfta bir ben meslek lisesiydim ,onlar işlenilen konuları daha önce okulda görüp geliyodu ama ben hepsini kendim kapatmak zorundaydım ve başardım ,(türev,integral,trigo,organik)hepsini kendim bitirdim , bu senede mezuna kalmayı düşünüyorum eminim geçen sene çalışmamın karşılığını alacağım , inan her şey insanın kendisinde bitiyor daha önünde uzun bir periyot var yılmadan çalışırsan başaramıyacağın hiç bir şey yok

Çok teşekkürler hocam.Ham 310 yapsam yetiyor.Obp ile en az 350 olacak.Bu puan da yetecek bana.Ygs den değil de lys den korkuyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=107211021

hocam şuraya bakar mısınız? marmara ee mtok a yerleşenlerin yaptıkları netleri vs gösteriyor

anlamadığım ortalama ygs türkçe 25,sosyal 8,mat 29,fen 28 net yaptı gösteriyor.Bu netleri yapsa çok daha yüksek alırlar? Yani o bölüme girmek için bu kadar nete gerek yok nasıl oluyor ?

LYS netleri de hiç fena değil
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    340 dediğin puan taban puan,daha yüksek puan alıp da girenlerde olabilir onu göz ardı ediyorsun büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.