Şimdi Ara

Lys2'nin Ardindan Yeni Lise Sonlara Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
13
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vince Gilligan

Herkes lys çalışın diyor, eyvallah ama benim merak ettiğim soru şu.
    Benim ciddi anlamda konu eksiğim var. sayısal olmama rağmen fende 15-20 yapamıyorum. Ama 11. sınıf fizik kimya bio hakikaten iyi.

Ygs matematik denemelerde 25 civarında yapıyorum ama nerdeyse çoğu konuyu unutmuşum. o yüzden ben bu yaz full ygs + dergilerden ve 11 defterlerinden 11 tekrarı diye düşünmüştüm.. acaba yanlış mı yapıyorum?

not: 1-2 haftadır mat1 kasıyorum ve ciddi anlamda geliştiğimi hissediyorum, sorularda ne yapacağımı vesaire görebiliyorum

Önce Ygsyi halletmeden LYS falan çalışmayın. Mat ve Fen için geçerli bu dediğim. Ygs zaten temeldir. Onu hallettikten sonra LYSde gerisi geliyor. Yaz dönemi ygs mat ve feni 35+ yapabilmek için mükemmel zaman sunuyor. Bunu iyi değerlendirin. Sene içinde LYS halloluyor.

Bu arada ben sınava giricem modunda gezip okulu asmayın. Türev İntegral Organik Sistem okulda iyi öğrenirseniz YGSden sonra üstünüzden çok büyük yük kalkar. Denendi

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuri Boykaa

quote:

Orijinalden alıntı: Romeo0

Yaklaşık 1 hafta kadar önce ygs mat ile başladım. Günde 1 konu tekrar ediyorum ve 150+ soru çözüyorum Yaklaşık 2-3 saat çalışıyorum hevesli, güzel bir şekilde. 2-3 saatin üstüne çıkarsam bi isteksizlik geliyor Sizce yeterli mi başlangıç için ?

kaçıncı sınıfa geçtiniz

12 oldum bu sene

• quote:

quote:

quote:

Yaklaşık 1 hafta kadar önce ygs mat ile başladım. Günde 1 konu tekrar ediyorum ve 150+ soru çözüyorum Yaklaşık 2-3 saat çalışıyorum hevesli, güzel bir şekilde. 2-3 saatin üstüne çıkarsam bi isteksizlik geliyor Sizce yeterli mi başlangıç için ?

kaçıncı sınıfa geçtiniz

12 oldum bu sene

bende 12 oldum ve daha hiç başlamadım bile

• takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 12 ye gectim. 9 ve 10 da kitap acmadim. Su an bir ygs denemesine girereem maksimum 50 net yapabiliyorum. Hedefim yvs adina ygs1 ve ygs2 30-35000 carsamba gunu mat1 ile basladim. Hedefim mf3 ve mf4 25-35000 arasi.

Tavsiye bekliyorum. Su an matematikten basladim sadece temel kavramlar ve sayi basamaklari. İsteyerek 2 saat falan calisabiliyorum su an icin ideal. 17 sene boyunca calismadim 50 net olmazdi biraz calissaydim. İnşallah hedefimi gerceklestiririm. Zaman cabuk geciyor..

Orijinalden alıntı: 12 Numara

Bende 12 ye gectim. 9 ve 10 da kitap acmadim. Su an bir ygs denemesine girereem maksimum 50 net yapabiliyorum. Hedefim yvs adina ygs1 ve ygs2 30-35000 carsamba gunu mat1 ile basladim. Hedefim mf3 ve mf4 25-35000 arasi.

Tavsiye bekliyorum. Su an matematikten basladim sadece temel kavramlar ve sayi basamaklari. İsteyerek 2 saat falan calisabiliyorum su an icin ideal. 17 sene boyunca calismadim 50 net olmazdi biraz calissaydim. İnşallah hedefimi gerceklestiririm. Zaman cabuk geciyor..

Hocam bu yaz iyi bir temel atarsan ilk 20k rahat diyorum Duzenli calisirsan ve birakmazsan arkadas ayagina salmazsan 10k bile yaparsin.

Oncelikle matematik temelini.olustur. Gunde 2 saat yeterli temmuza kadar. Fen konularinin da bir kismini hallet gerisini dershaneyle halledeceksin. Turkce dilbigisini de dershaneyle halledersin ama kesinlikle kitap oku paragraflar icin. Ben deneme haric paragraf cozmeden bol kitap okuyarak 37;3 yaptim

Moralim bozuk su siralar. Duzelince konuyu editleyecegim adim adim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Bende 12 ye gectim. 9 ve 10 da kitap acmadim. Su an bir ygs denemesine girereem maksimum 50 net yapabiliyorum. Hedefim yvs adina ygs1 ve ygs2 30-35000 carsamba gunu mat1 ile basladim. Hedefim mf3 ve mf4 25-35000 arasi.

Hocam bu yaz iyi bir temel atarsan ilk 20k rahat diyorum Duzenli calisirsan ve birakmazsan arkadas ayagina salmazsan 10k bile yaparsin.

Oncelikle matematik temelini.olustur. Gunde 2 saat yeterli temmuza kadar. Fen konularinin da bir kismini hallet gerisini dershaneyle halledeceksin. Turkce dilbigisini de dershaneyle halledersin ama kesinlikle kitap oku paragraflar icin. Ben deneme haric paragraf cozmeden bol kitap okuyarak 37;3 yaptim

Cevabiniz icin tesekkurler hocam. 20k olsam cok iyi olur

Arkadas ayagina salma,okula gitmeme gibi bur sey yapmam. Cunku 2. sene o stresi tekrar yasamak zordur..

• quote:

Orijinalden alıntı: Wirm

quote:

Hocam mat temeli derken ben simdi basladım ebob ekok bitti 3 günde bir konu rahat bitiriyorum ardından testleri çözüyorum sizce bu yeterli mi?Yoksa karışık mı gideyim konu olarak ?

• quote:

hocam tamamen aynı durumdayız ne olacak bizim bu halimiz

Bizim verecegimiz emekler ve Allah'ın izniyle istedigimiz yerlere gidecegiz..

• 11.sınıf adalet öğrencisiyim geçen yaz mat1 bitirip üstüne fem konu özetli soru bankasını bitirmiştim fakat 3-4 ay yüzüne bakmayınca konular bir hayli unutmuşum bugün sayılardan yine başladım genel bi tekrar edip lys matına ağırlık vericem zaten 2-3 gün önce polinomlara başlamıştım bugün polinomlar bitiyor yarın 2. konu olan 2.dereceden denklemlere geçiyorum yazın sözele çalışmayı düşünmüyorum sadece gece yatmadan önce yarım saat kitap okumaya başladım şimdilik sözel için tek faaliyetim bu yazın mat1 ve mat2 (12.sınıf konuları hariç) full bitirip yavaş yavaş edebiyat, geometri ve coğrafyaya başlıyacam ygs ye pek çalışmayı düşünmüyorum sınava 2 ay kala başlasam yeter full lys kasıcam süpriz yaşamak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi practice -- 23 Haziran 2013; 20:09:42 >

• YAZIN DERS ÇALIŞMAYIN ÇALIŞIRSANIZ ŞUBATTA ENERJİNİZ BİTİYOR BEN YAPTIM SİZ YAPMAYIN

1)Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın
    2)Ders çalıştığınız oranda kitap da okumalısınız: Örnek günlük 3 saat ders ise en az 30 dk kitap okuyun
    3)Gözünüzün baktığı şeye çok dikkat edin.harama bakmaktan kesinlikle kaçının.neden diyorsanız : http://www.istikamet.eu/showthread.php?49780-Harama-Nazar-Neden-Nisyan-Verir
    4)Bilmeediğiniz konulara sabahları çalışın (okuldan önce 5.30 - 7.30 arası)
    5)Kendinizi başkalarıyla deeğil hep kendinizle karşılaştırın
    6)160 dakikanın ardından kazanç sağlamak istiyorsanız yapamadığınız sorulara kesinlikle bakın ( ilerlemenin en iyi yolu)
    7)Sene içinde netleriniz düzeniz şekilde artıp azalabilir kafaya takmayın öneemli olan yapamadıklarınız öğrenmek
    8)çalışıyorum ama yapamıyorum diyorsanız günlük eylemlerinizi sorgulayın şu işi neden yaptım diye sorun kendinize
    9)kitap okumayı sakın unutmayın

Allah yardımcınız olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: ceess

Umarım Lys1 deki gibi birşeyle karşılasmayiz

sende mi mezuna kalıyorsun?

Orijinalden alıntı: Calypso_41

ygsye 80-90 netle yazın başlayarak 128 netle zirvede bırakmış biri olarak

1)Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın
    2)Ders çalıştığınız oranda kitap da okumalısınız: Örnek günlük 3 saat ders ise en az 30 dk kitap okuyun
    3)Gözünüzün baktığı şeye çok dikkat edin.harama bakmaktan kesinlikle kaçının.neden diyorsanız : http://www.istikamet.eu/showthread.php?49780-Harama-Nazar-Neden-Nisyan-Verir
    4)Bilmeediğiniz konulara sabahları çalışın (okuldan önce 5.30 - 7.30 arası)
    5)Kendinizi başkalarıyla deeğil hep kendinizle karşılaştırın
    6)160 dakikanın ardından kazanç sağlamak istiyorsanız yapamadığınız sorulara kesinlikle bakın ( ilerlemenin en iyi yolu)
    7)Sene içinde netleriniz düzeniz şekilde artıp azalabilir kafaya takmayın öneemli olan yapamadıklarınız öğrenmek
    8)çalışıyorum ama yapamıyorum diyorsanız günlük eylemlerinizi sorgulayın şu işi neden yaptım diye sorun kendinize
    9)kitap okumayı sakın unutmayın

Allah yardımcınız olsun...

Dikkate alacağım. Teşekkürler..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.