Şimdi Ara

LYS2 KIMYADAKFARKLII KARBON SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR KAÇ FARKLI KARBONA BAGLANIR DIYE SORU VARDI HATIRLARSANIZ CEVABI NE OLMALI ONUN HEPSINE GELEMEZ MI BEN 5 YAPTIM ORGANIGIM IYI DE SORU DEGISIK GELDI 5 YAPMAYAN ARKADASLAR MANTIKLI SEBEPLERLE AÇIKLARSA SEVINIRIM FIKRINIZI ?

• valla o an 4 olması gerekli diye bi mantık kurmustum ama emin değilim cevaptan.
    ösymnin müfredatı zorladığı sorulardan biri..
  • Bende 5 yaptım.. Sonuçta ne çift bağ var ne üçlü ne de hidroksi.. Her karbondan hidrojen koparıp baglanabilir diye düşündüm ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organik kimya hayatımın konusu olmasına rağmen sınavda o soruda çok zorlandım ve malesef 1 yaptım.
  • Dostlar baştaki 2 karbon özdeş kabul ediliyor sanırım.Bu yüzden 4 yaptım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç farklı bileşik oluşabilir deseydi -> 4

kaç farklı karbon -> 5

öyle iki karbona bağladığında adları aynı çıkıyor diye aynı karbon sayılıyor denemez, birini işaretleme yöntemiyle işaretlesek o aynı denilen karbonda mı işaretlenecek? Hayır tabii ki. Cevap 5 olmalı. Dün zaten bi resim bulunmuştu 4 farklı bileşik oluşuyordu ama 5 karbonun hepsine de bağlanabiliyor.
  • Soru açık ve net diyodiki kaç yere bağlanabilir gayet basit düşündüm dedim olsa olsa 5 tir sonuçta her yere bağlanma ihtimali var orta para meta gibi düşün meta yönlendirici bile olsa diğerleride olabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    TYT2020 Fizik Balon sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.