Şimdi Ara

LYS'ye 'Deli' gibi çalışacak insan topluluğu (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.184
Cevap
10
Favori
36.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • canım sıkıldı arkadaş. derste çalışamadım adam gibi
  • Mat-geo-bio toplamda %90 civarı bitti konular.Analitikten dün ve bugün toplam 300 çözdüm.Fem organik kimyayı aldım akşam da ondan yardırayım salıya kadar bitirirm inş.
  • okul defterimden solunuma baktım, palme'den sorusunu çözdüm. fem matematikten eşitsizlikleri bitirdim arada çerez niyetine. akşam için planım aldehit-keton ve doğrunun analitiği. bir tane de matematik denemesi çözeyim bakalım ne durumdayım. fizik yok bugün. haftasonunu tamamen geometri-biyoloji-kimya üçlüsüne adayacağım. araya birkaç saat fizik-matematik atarım.
  • Fene pazartesi başlamayı düşünüyordum vaz geçtim hemen yarın başlayacağım.Önce Fizik-2 konularından başlıyacağım inş cumaya biter
  • integralde baya iyi bir seviyeye geldim dlyebillrim yarın organige glrisecem fizikten manyetizma bltiricem ayrıca bugun
  • dershanede anlayamadıgım manyetizmayı eksen konu anlatımlı sayesinde kavradım not:eksenle bir alakam yok reklam yapıyor demeyin ornekler kavratıcı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trigonun 1. bölümünün sonuna geldim, 2bölüm daha var dergiden çalışmaya devam
    pazartesi bitirip fene geçmeyi planlıyorum
  • gunaydin beyler iyi calismalar.
  • Günaydın beyler.Yav bu kimyada yeni bi konu eklenmiş nükleofilik,elektrofilik tepkimeler falan? çalışınca hiçbişey anlamadım bıraktım kimya çalışmayı nedir bunlar ya çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

Günaydın beyler.Yav bu kimyada yeni bi konu eklenmiş nükleofilik,elektrofilik tepkimeler falan? çalışınca hiçbişey anlamadım bıraktım kimya çalışmayı nedir bunlar ya çıkar mı?

Organik kimyadaki reaksiyonların çoğunu ayırmış nükleofilik elektrofilik diye,hatta simetride her reaksiyonu bu şekilde şemalandırmış ama hiç bi şey anlamadım.Bu konuda bizi aydınlatacak arakadaşlar var mı,bu kısım çok önemli mi??
  • Zamanında diyorduk her konuya yeni bilgiler geldi diye kimse inanmamıstı bakın ne oldu simdi :D Şaka bir yana.Yeni gelen her bilgiden sorumluyuz.Hepsinin cıkma ihtimali var.Ama bunlar onemli bilgi bunlar bence 1-2 soru da olsa kesin cıkacak.Ama mesela seyi bilmenize gerek yok.Nukleofilik tepkime nedir veya elektrofilik tepkime nedir diye.Direk hangi tepkime nukleofilik hangisi elektrofilik ogrenin iste.

• bugün eksik konuları tespit edip tamamlıyorum matematik geometri ve analitik geometriyi bitiriyorum. dil ve anlatımdan fiil-fiilimsiye falan bakarım. edebiyatada akşama anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Zamanında diyorduk her konuya yeni bilgiler geldi diye kimse inanmamıstı bakın ne oldu simdi :D Şaka bir yana.Yeni gelen her bilgiden sorumluyuz.Hepsinin cıkma ihtimali var.Ama bunlar onemli bilgi bunlar bence 1-2 soru da olsa kesin cıkacak.Ama mesela seyi bilmenize gerek yok.Nukleofilik tepkime nedir veya elektrofilik tepkime nedir diye.Direk hangi tepkime nukleofilik hangisi elektrofilik ogrenin iste.

Reis valla 2 tane tepkime vermiş benzen ile Cl birleştirmiş niye elektrofilik diyoruz anlamadım en iyisi hocayla halletmek yoksa tek başıma olmayacakbir de tek tek iyonları ayırmış bu iyonlar elektrofilik bunlar nükleofilik diye onları da ezberleyecez heralde.Off bu yeni müfredatı hazırlayanları elime bi geçirsem..

• Sonunda fiziğe başladım.3 saatte ışıkta girişim , fotoelektirk , comptonu bitirip palmeden testlerini çözdüm.Bundan sonra manyetizma çalışmayı düşünüyorum
  • quote:

quote:

Zamanında diyorduk her konuya yeni bilgiler geldi diye kimse inanmamıstı bakın ne oldu simdi :D Şaka bir yana.Yeni gelen her bilgiden sorumluyuz.Hepsinin cıkma ihtimali var.Ama bunlar onemli bilgi bunlar bence 1-2 soru da olsa kesin cıkacak.Ama mesela seyi bilmenize gerek yok.Nukleofilik tepkime nedir veya elektrofilik tepkime nedir diye.Direk hangi tepkime nukleofilik hangisi elektrofilik ogrenin iste.

Reis valla 2 tane tepkime vermiş benzen ile Cl birleştirmiş niye elektrofilik diyoruz anlamadım en iyisi hocayla halletmek yoksa tek başıma olmayacakbir de tek tek iyonları ayırmış bu iyonlar elektrofilik bunlar nükleofilik diye onları da ezberleyecez heralde.Off bu yeni müfredatı hazırlayanları elime bi geçirsem..

Abi dedigim gibi onlar baya ezber.Aşırı miktarda mantık kuramadım.Ama benzenin elektron yogunlugu fazla oldugu icin elektrofil yani elektron seven atomlari cekiyor.Olay bu.

• quote:

quote:

quote:

Abi dedigim gibi onlar baya ezber.Aşırı miktarda mantık kuramadım.Ama benzenin elektron yogunlugu fazla oldugu icin elektrofil yani elektron seven atomlari cekiyor.Olay bu.

benzene bir grup bağlı değilse yeni bir grup bağlanması elektrofilik yerdeğiştirme (sülfolama,nitrolama,açilleme)
    alkil halejenür benzene bir grup bağlıysa yeni grup yerdeğiştiriyorsa(orto-meta-para yönlendiriciler) bunlar nükleofilik yerdeğiştirme

alkin-alkene katılma elektrofilik
    aldehit,ketona vb.katılma nükleofilik diye bir mantık kurdum.Diğer türlü her bileşiğe ayrı ayrı bakınca bazen bizim mantık işlemiyor ama bu genelleme sorun çıkarmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: laylaylll

quote:

quote:

quote:

benzene bir grup bağlı değilse yeni bir grup bağlanması elektrofilik yerdeğiştirme (sülfolama,nitrolama,açilleme)
    alkil halejenür benzene bir grup bağlıysa yeni grup yerdeğiştiriyorsa(orto-meta-para yönlendiriciler) bunlar nükleofilik yerdeğiştirme

aldehit,ketona vb.katılma nükleofilik diye bir mantık kurdum.Diğer türlü her bileşiğe ayrı ayrı bakınca bazen bizim mantık işlemiyor ama bu genelleme sorun çıkarmıyor.

Abi tam olarak oyle degil.Benzende sadece belli gruplar benzenin karakterini degistiriyor.Yani illa orto meta para yonlendirici olmasina gerek yok.Ama en bilinenler halojen iceren benzen in verdigi tepkimeler nukleofilik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: laylaylll

quote:

quote:

quote:

Abi tam olarak oyle degil.Benzende sadece belli gruplar benzenin karakterini degistiriyor.Yani illa orto meta para yonlendirici olmasina gerek yok.Ama en bilinenler halojen iceren benzen in verdigi tepkimeler nukleofilik.

tamam işte ben birini unuttum nükleofilikte 3 başlık var bi alkil halejenür ,aromatik bileşiklerde bağlı grup varsa yerdeğiştirme bi de bu orta metalar.Benzende hiç bir şey yoksa bağlı o zaman elektrofilik oluyo.Diğerleri istinasdır onu da ösymnin soracağını zannetmiyorum

• bölüm tercihinizi bölümün ismine,uçak mühendisliği hehehe,genetik hohoho diye yapmanın ne kadar büyük bir hata olduğunu ne zaman anlayacaksınız acaba.teknisyen işi yapmak kaderinizde olacak.
  • doğrunun analitiğini bir test hariç bitirdim, ona da akşam bakacağım. bilen vardır, geometrim hayli zayıf. daha doğrusu üstüne pek düşmediğim için zayıf kaldı. ama analitik geometriyi düzlem geometrisinden daha iyi ve daha rahat yapıyorum. en azından 7 testte sadece 12 tane bıraktım. normalde dörtgenler falan olsaydı konu, 7 testte 50'yi bulurdum. şimdi onlara tekrar bakacağım, birkaçını daha çözerim. en son kalanları buraya başlık olarak açacağım. çözersiniz arkadaşlar.

bugünün geri kalanı için fotosentez, ışıkta girişim, elektrokimya ve parabolden birkaç test olarak düşünüyorum. çemberin analitiğinin konu anlatımını da yapabilirim, yarın direkt testine girişirim. zaman neyn kalırsa da artık deneme yapmak istiyorum, hep diyorum diyorum yapamıyorum...

bir de, mike oldfield biraz haklı. sırf bölüm ismine, okul ismine endeksli tercihler çoğu zaman yanlış oluyor. uçak mühendisliğini bilmiyorum da; genetik mezunu olan bir tanıdığım var. şu anda isviçre'de, 6 bin euro maaş alıyormuş. he buraya kadar iyi de, "zar zor geçiniyoruz," diyor. hem türkiye'de iş sahası yok, hem de aldığınız para size kalmıyor. "sakın okuma," diye de eklemişti. siz yine de iyice araştırıp tercih edin tabii.

o değil de, bisiklet izleyen var mı la? giro başladı zira eurosport'ta.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.