Şimdi Ara

lys derslerine yogunlasmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ygs derslerine hazırlanmaktan lys mat ve edebiyata tam anlamıyla zaman ayıramıyorum bunu nasil basarıyorsunuz??

• YGS az formül çok yorum, LYS ise çok bilgi az yorum gerektiriyor..
    Günlük 30-50 YGS çözsen daha sonra LYS Edebiyattan dönem özellikleri, kişiler, akımlar, şiir bilgisinden 50-80 arası soru çözüp bilmediğin yerlere göz atsan daha sonra matematikte her sene trig, log, türev, limit, int. ayrıca ygs türünde virgüllü, üslü sayılar gibi 5-6 soru çıkıyor bu konulardan günlük 80-100 soru çözsen ve yardım alsan Ankara Hukuk bile kazanırsın fakat coğrafya ile geometriye de aynı düzeni vermelisin çalışma programın vardır zaten bunları sıkıştır araya sadece ygs yönelirsen lys sorularırnın %45-%50 sini yaparsın ancak 2 ayda lys'ye tam anlamıyla hazırlanan yoktur her halde.. iyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlkcskn96

YGS az formül çok yorum, LYS ise çok bilgi az yorum gerektiriyor..
    Günlük 30-50 YGS çözsen daha sonra LYS Edebiyattan dönem özellikleri, kişiler, akımlar, şiir bilgisinden 50-80 arası soru çözüp bilmediğin yerlere göz atsan daha sonra matematikte her sene trig, log, türev, limit, int. ayrıca ygs türünde virgüllü, üslü sayılar gibi 5-6 soru çıkıyor bu konulardan günlük 80-100 soru çözsen ve yardım alsan Ankara Hukuk bile kazanırsın fakat coğrafya ile geometriye de aynı düzeni vermelisin çalışma programın vardır zaten bunları sıkıştır araya sadece ygs yönelirsen lys sorularırnın %45-%50 sini yaparsın ancak 2 ayda lys'ye tam anlamıyla hazırlanan yoktur her halde.. iyi günler...

Kardeş sen çok feyizli bi kardesimize benziyorsun rica etsem MF için bi çalışma programı nasıl olmalı bu işi çözemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mlkcskn96

YGS az formül çok yorum, LYS ise çok bilgi az yorum gerektiriyor..

mezunum ders programımda var ama işte sorun yetiştirememem soruları biraz geç çözüyorum cografya misal 50 soru çözüyorum 1 saat 10 dk felan ugrasuyorum

• Çözdüğün sorular fazla bilgi içermesin izohips, zaman, harita bilgisi hariç yorum soruları çöz... çıkmış sorular kitabı olabilir mesela. Fakat coğrafya da yorum yapabilmek için bile kıyısından köşesinden bilgi gerekiyor ne yazık ki...

olliti ders programı değil de...
    günlük sadece sayısal çalışsan bile en az 20-25 paragraf sorusu çöz(kaliteli sorular ales ve ygs çıkmış sorular) bu senin okumandan tut soru çözme kabiliyetine kadar etki eder.
    diğer derslere gelince günde 750-1000 soru çözenlere asla özenmek gibi saçma birşey yapma... 30 türkçe(10-15 tanesi dil bilgisi), 60 matematik(30 ygs 30 lys), 50 ygs sosyal(10 tane felsefe çözsen bile sadece yorum olsun bilgi felsefesi hariç çünkü o bilgiye dayalı ona çalışmadan çözme), fenden 80 soru çöz hangisi en kötüyse ondan daha fazla çöz.

ders programını sözel+sayısal+sözel yap sana sözellerden paragraf ve sosyallerde yorumlar sana 50-60 net arası yaptırır. Sen onun için fen ve sayısala yoğunlaş. Çünkü fen-mat dersleri çok konulu ve 2 ayda lysye çalışamayacağın için birlikte götürmek zorundasın lysye yüklenirsen şimdiden ygsye hemen kaybolur o yüzden soru çözümü+eksikleri tamamlama en iyisi olacaktır. Zaten geometri ygs ve lysde neredeyse aynı 20 soru filan. Biraz karışık yazdım yardımım dokunursa pmye beklerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALES KPSS DGS, TYT FARKI
    4 yıl önce açıldı
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.