Şimdi Ara

LYS DE YANLIŞ SORU ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende soruyu doğru yapan biri olarak iptal edilir diye düşünüyorum ama, bakacağız...
  • soruda herhangi bir yanlışlık yok chans yazmasaydı aynısını ben yazacaktım
  • yahu nasıl yanlışlık yok, şaka yapıyorsunuz heralde ...

soruda kesinlikle doğrudur dediği için ve gerçel sayılar kümesi dediği için tüm sayıların sağlaması lazım, eğer bir değer bile sağlamazsa kesinlikle doğrudur diyemeyiz...

bu kadar bariz şekilde yanlışken soru sırf doğru yaptınız diye, yanlışlık yok demeniz komik gerçekten ... iptal olmazsa mahkemeye kadar gider, sonuçlar geç açıklanır vs...

boru değil 1 net ...
  • bizim yapmamız gereken birşey varmı yoksa böyle iptal edilir mi edilmez mi dye bekliyecek miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuuryoku -- 20 Haziran 2010; 14:25:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz07

yahu nasıl yanlışlık yok, şaka yapıyorsunuz heralde ...

soruda kesinlikle doğrudur dediği için ve gerçel sayılar kümesi dediği için tüm sayıların sağlaması lazım, eğer bir değer bile sağlamazsa kesinlikle doğrudur diyemeyiz...

bu kadar bariz şekilde yanlışken soru sırf doğru yaptınız diye, yanlışlık yok demeniz komik gerçekten ... iptal olmazsa mahkemeye kadar gider, sonuçlar geç açıklanır vs...

boru değil 1 net ...

1.25 net hocam,yanlış yapanlar için..
  • @fuuryoku

hocam osym@osym.gov.tr imiş sanırım OSYM nin sitesi oraya mail yolladım. Aynı şekilde Abbas Güçlü ye yolladım nasıl bir yol izlemeliyiz diye. Cevap gelirse paylaşırım burada
  • quote:

yahu nasıl yanlışlık yok, şaka yapıyorsunuz heralde ...

boru değil 1 net ...

hala soruyu anlamamışsınız. a<c kesinlikle doğrudur. bu durum seçtiğin her a,c sayıları için sağlamak zorunda olduğu anlamına gelmez.
    açıklamalarımı okuyun, anlamazsanız bilen birilerine sorun, gene anlamazsınız boşverin herkes okuyacak diye bişey yok, gezin tozun...

zafer dersaneleri çok büyük yanlış yaptı bu soruya yanlış diyerek, ösym güzel bir soru hazırlamış, ve ygsden sonra ntvnin sitesinde haber yapılmıştı yanlış soru, ancak bu soruda haber yapılmamış, onlar da anladı galiba sorunun yanlış olmadığını. femin sitesinde de bu soru doğru denilmiş.

gidip millete soru yanlış falan demeyin, kendinizi rezil etmeyin.

sayı vererek soru çözenlere müthiş bir darbe ösymden. bilen adam 30snde yapar bi daha da dönmez o soruya.

• hocam ciddi misin sen yazdıklarında?

dediğin o kadar saçma ki ... madem her a,c için sağlamak zorunda değil, o zaman diğer 4 şıkta da uyanlar var diğerleri de sağlamıyor, aynı şey diğer şıklar için de söylenebilir o zaman ...
  • quote:

@fuuryoku

hocam osym@osym.gov.tr imiş sanırım OSYM nin sitesi oraya mail yolladım. Aynı şekilde Abbas Güçlü ye yolladım nasıl bir yol izlemeliyiz diye. Cevap gelirse paylaşırım burada

inşallah sonuç alırız ya burada gelen cevapları paylaşırsan sevinirim sorunun doğruluğunu savunan arkadaşlarıda anlamış değilim herkes okuyacak diye bişey yokmuş
  • bu sorudaki problem türkçe problemi aslında anlama problemi;
    eşitliği sağlandığına göre derken neyi kastettiğini anlama problemi çektik ...
    kastedilen x>y olduguna göre mi yoksa böyle bi eşitlik olduguna göre mi ???
    sanırım bu soru iptal olamayacak üzülerek te olsa chans a hak veriyorum ...
  • quote:

hocam ciddi misin sen yazdıklarında?

dediğin o kadar saçma ki ... madem her a,c için sağlamak zorunda değil, o zaman diğer 4 şıkta da uyanlar var diğerleri de sağlamıyor, aynı şey diğer şıklar için de söylenebilir o zaman ...

sorudan a<c eşitsizliği cıkıyor , diğer sıklar cıkıyor mu ?
  • Soruda kesinlikle bir hata yok.Eşitsizliği çözünce cevap direk çıkıyor.Tabi kontrol amaçlı değer verince yanlış çıkabilir.Ama soru kökünü sakince okursak eşitsizliği sağlayan değerlerden diyor yani kafanıza göre a b c ye sayı veremezsiniz.
  • Bence de iptal olması yanlış olur. Eğer bu soru yanlışsa eşitsizlik konusunda gösterilen özellikler de yanlış. Çünkü eşitsizlik kurallarına göre yapıldığında kesinlikle sağlıyor doğru cevabı.
    Zaten basında da çok fazla yer almadı soru. İptal olacağını sanmıyorum.
  • Soruda sorulan kesinlik şıklardaki kesinliktir.Eğer a<c olmazsa o denklem sağlanamaz.Eğer denkelm sağlanıyorsa a c den kesinlikle küçüktür.Sorunun iptal edilmesi için a>c lerden bi değer bulur sağlatırsınız soru iptal olur.
    Yani soru iptal olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chans

yanlış mantıkla düşünüyorsunuz, ösymden daha akıllı olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama yapmayın bence. çünkü ösym hepinizi yanılttı bu soru ile, soruda herhangi bir hata yok.

soruda a,b,c, gerçel sayı diyor, buna dikkat edin, ve ....eşitsizliği sağlandığına göre hangisi kesinlikle doğrudur diyor.

yani EŞİTSİZLİĞİ SAĞLAYAN her a,b,c üçlüsünde hangisi kesin doğrudur diyor. a<c olduğunu 2 işlemle matematik bilen insanlar ispatlayabilir. ancak sayı vererek çözmeye çalışanların yapamaması için tasarlanmış bir soru bu.

yani siz a'ya 2 c'ye 3 veriyorsunuz, ama nerden biliyorsunuz eşitsizliği sağladığını bunların? sağlamıyor demek ki o sayılar kümenin elemanı bile değil.

kesinlikle a<c demek, seçtiğim her a<c sağlayan a,c ikilileri sağlamak zorunda demek değildir.

sorudaki eşitsizliği sağlayan tüm a,b,c gerçel sayıları için a<c dir. kesinlikledir.

ayrıca 2 basit matematik işlemiyle yapılacak soruyu bile sayı vererek çözmeye çalışıyorsan zaten yanlış yapman doğal.

Yanlış soru neymiş diye merak ettim ve baktım soruya.

Chans'a %100 katılıyorum, soruda herhangi bi hata yok.

Sorunun dediği şey şu:

a²b > abc + c²
    Eşitsizliğini sağlayan a,b,c gerçel sayıları verilmiş olsun. Aşağıdakilerden hangisi, tüm a,b,c sayıları için geçerlidir?

Fakat siz soruyu şöyle anlamışsınız:

a,b,c herhangi üç gerçel sayı olsun.
    a,b,c arasında aşağıdaki ilişkilerden hangisi doğru olduğunda,
    a²b > abc + c² eşitsizliği her zaman doğru olur?

Asıl soruyuya tekrar bakarsak şöyle diyor:
    quote:

Verilen a, c pozitif ve b negatif gerçel sayıları için
    a²b > abc + c²
    eşitsizliği sağlandığına göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripsinojeN -- 20 Haziran 2010; 21:39:58 >

• yaa ben birşey soracağım lys 1 de baraj varmı varsa kaç
  • çok üzülerek söylüyorum ki çünkü bende bu soruyu yanlış yaptım aceleciliğimden soruda hata yok nedenini arkadaşlarda söylemiş soruda eşitsizliği sağlayan değerler için kesinlik isteniyor yani verdiğimiz değerler eşitsizliği sağlamıyorsa zaten o değerleri veremeyiz önce eşitsizliği sağlayan daha sonra a<c eşitsizliğini sağlamayan a ve c değerleri varsa ozaman kesinlikle hatalıdır diyebiliriz bence iptal ettirmek için bunun üzerine yoğunlaşmalıyız ama çabalarımızın boşa çıkacağıda aynı kesinliktedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrttmr -- 21 Haziran 2010; 4:47:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozwizard7

soru iptal edilsin bikini giycem

Konudaki en mantıklı cevap bence de. Herkes yanlış olunca direk iptal olacağını filan sanmasın. Ha benim doğruydu ama hak olsun diye bende iptal olsun derim ama zor gibi görünüyo.

Zaten yukarıdaki bi arkadaşımız soruyu açıklamış. Ki en mantıklısı da o. Bu soru iptal filan değil yani.

Bu arada bu soru Mat 1 sorularından standart sapması en yüksek olan olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 21 Haziran 2010; 8:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: ozwizard7

soru iptal edilsin bikini giycem

Konudaki en mantıklı cevap bence de. Herkes yanlış olunca direk iptal olacağını filan sanmasın. Ha benim doğruydu ama hak olsun diye bende iptal olsun derim ama zor gibi görünüyo.

Zaten yukarıdaki bi arkadaşımız soruyu açıklamış. Ki en mantıklısı da o. Bu soru iptal filan değil yani.

Bu arada bu soru Mat 1 sorularından standart sapması en yüksek olan olcak

Taş çatlasa 2 puan getirir öyle endişe edilecek gibi bir standart sapma olmaz yani.

• En yüksek olan olcak mat 1 de. Hadi biz öğrencilerin gözünden kaçmış olabilir de. NTV'ye çıkan kaç yaşında adamın nası gözünden kaçıyo bunlar hayret
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.