Şimdi Ara

LYS-3 EDEBİYAT- DİL ANT SORU TOPLAMA(44 SORUDA KİLİT) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
3.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ey Necati! yürü sabr eyle elinden ne gelir
    Hûblar cevr ü cefâyı kime öğretmediler ANLAMI: Ey Necati! yürü, sabret, elinden ne gelir. Güzeller üzmeyi ve cefa etmeyi kime öğretmediler ki...

bu da anlamı cevap bu şık değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algı operasyonu -- 26 Haziran 2014; 13:56:20 >
  • TURGUT UYARLI SORU BEHÇET NECATİGİL OLACAK ARKADAŞLAR DEĞİŞTİRİYORUM
  • Bir çok sorunuz hatalı cevaplanmış,misal Behçet Necatigil DİVANÇE adlı eserinden yola çıkarak ona divana yöneldi diyebiliriz.

Konuyu açan arkadadaş kendisini fazla kandırmasın,neyse ki yarın açıklanır sonuçlar.Diğer soruda murabba çokça yanlış cevaplarınız var.Bence siz cevap vermekten ziyade soruları yazın.Millet öylece bakar.

Hadi selametle
  • CanavaR* kullanıcısına yanıt
    Ben nostradamus falan değilim ve bunu bilerek oraya kesin değildir mümkün olduğunca doğru düşünülenler yazıp araştırıp atıyorum.. Gir Allah aşkına vikipediden Turgut uyarın yaşamının son kısımlarını oku bak orda sosyal gerçekleri işliyor ne de güzel yazıyor.. Yada bak ben şinasiyim yaşasın divan edebiyatı, Kahrolsun batı tarzında yenilik diye kitaplarım var. Sence bu isimleri kullanması onun görüşünün o yönde olduğunu yaptıklarının o yönde olduğunu mu gösterir.. Ezbere konuşmayalım..Ah be kardeşim diyorum kesin değil diye ama çok boş konusuyosun.. Divançe'nin içeriğini okudun mu? Bende Behçet necatigil yapmadım o soruyu turgut uyar yapmıstım. Kendi cevaplarımı değil doğru olanları araştırıp yazıyorum ama tabi insanların ben bilirimciliği gereksiz yorumları bu konuya harcadığım emeğin gerekliliğini de sorgulatıyor tamam kardeşim açıklanınca mesaj atarsın yüzünün halini gerçekten merak ediyo olacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydata123 -- 26 Haziran 2014; 15:47:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bydata123

Ben nostradamus falan değilim ve bunu bilerek oraya kesin değildir mümkün olduğunca doğru düşünülenler yazıp araştırıp atıyorum.. Gir Allah aşkına vikipediden Turgut uyarın yaşamının son kısımlarını oku bak orda sosyal gerçekleri işliyor ne de güzel yazıyor.. Ah be kardeşim diyorum kesin değil diye ama çok boş konusuyosun.. Divançe'nin içeriğini okudun mu? Bende Behçet necatigil yapmadım o soruyu turgut uyar yapmıstım. Kendi cevaplarımı değil doğru olanları araştırıp yazıyorum ama tabi insanların ben bilirimciliği gereksiz yorumları bu konuya harcadığım emeğin gerekliliğini de sorgulatıyor tamam kardeşim açıklanınca mesaj atarsın yüzünün halini gerçekten merak ediyo olacağım..

Kardeş diyerlerini bilmem ama alterasyon sorusu murabba olacak. Herşeyimi basarım bu konu hakkında sınava gíren hocamız bile murabba diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tralast kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeşim değiştiriyorum o soruyu.. yanınada yazmıstım zaten kesin değildir şahsidir diye sağolasın
  • quote:

TURGUT UYARLI SORU BEHÇET NECATİGİL OLACAK ARKADAŞLAR DEĞİŞTİRİYORUM

UZgunum behcet necatigil siirlerinde divani bolca kullanmistir. Son doneminde gittikce de agirlasmistir. Keske soylediklerinize bir de kaynak belirtseniz de biz de aydinlansak. Cunku yanlis bir bilgi veriyorsunuz.. Buyrun bir makale inceleyin.
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=7pWsU6ztFdHe7AbXpYDoCg&url=http://dergiler.ankara.edu.tr/dergiler/12/845/10703.pdf&cd=1&ved=0CBkQFjAA&usg=AFQjCNFvEUwKXv7KRtzcmWfQ8l22IWrLuw&sig2=dF8JWrZRyZ9i_70Ypyvubw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ronney R kullanıcısına yanıt
    Attığın makaleyi okumadın sanırım.. Ben hepsini okudum da. sanırım ctrl + f yapıp divan kelimesini arattın buluncada " oley behçet necatigil divan şiirini kullanmış." dedin
    sana bir şey demek istiyorum o makalede gram bir Behçet Necatigil sonradan divana yönelmiştir bilgisi yok.. Bence ithamda bulunmadan önce doğru düzgün oku.. Vikipediden bakarsan anlarsın.. neyse
  • bydata123 B kullanıcısına yanıt
    Sen bi nostradamus filan değilsin hele hele şinasi hiç değilsin.fakat kendini uzayda gören bir oğlansın.Hadi şimdi git kendini kandırmaya devam et. ;)

https://store.donanimhaber.com/78/2e/78/782e7899d05f8f8a9a0cc350cc85d816.jpg

LYS-3 EDEBİYAT- DİL ANT SORU TOPLAMA(44 SORUDA KİLİT)

• Edebiyata 3 kaynaktan çalıştım üçündede behçet necatigilin divana yöneldiği yazmıyor.Üstelik divançe eserini ölmeden 15 yıl önce yazmış.İnsanları elemek için nasıl soru soracağını şaşırmış bu ösym.Bu arada cevap ilhan geçer olacakmış sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanavaR*

Sen bi nostradamus filan değilsin hele hele şinasi hiç değilsin.fakat kendini uzayda gören bir oğlansın.Hadi şimdi git kendini kandırmaya devam et. ;)

Canavar, canavar gibi hırs yapıyorsun ama o köşeye sonuçlar açıklanınca geç tamam mı poz verirsin çekerim. Ayrıca dediğin gibiyse bene turgut uyarı işaretledim o soruda birlikte seviniriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydata123 -- 27 Haziran 2014; 4:01:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CanavaR*

Canavar, canavar gibi hırs yapıyorsun ama o köşeye sonuçlar açıklanınca geç tamam mı poz verirsin çekerim. Ayrıca dediğin gibiyse bene turgut uyarı işaretledim o soruda birlikte seviniriz

Görücez dostum,ben cevabımdan adım gibi eminim.

• hocam noktalama işareti sorusunu birtek benmi farklı yaptım onu merak ediyorum. aynı...aynı gibisinden bir bağlaç vardı araya virgül girmez diyerekten onu işaretledim ben diğer şıkkı görmedim bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyshunter

hocam noktalama işareti sorusunu birtek benmi farklı yaptım onu merak ediyorum. aynı...aynı gibisinden bir bağlaç vardı araya virgül girmez diyerekten onu işaretledim ben diğer şıkkı görmedim bile

Hocam o soruda : yerine . koyulmuştu cogunluk onu yapmıs ama tabi kesin bir şey yok
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.