arkadaslar merhaba... amerıkadan getırdıgım ıphone 3g telefonum var.. sımdıye kadar sureklı kırılmamıs ıphone 3g kullandıgım ıcın jb - unlock vs. gıbı ıslemlerde hangı adımları ızleyecegımı ve neler yapacagımı bılmıyorum..
telefonun tk ya kayıt basvurusunu yaptım.
ıphone 3g yı actıgım zaman ekranda ıtunes ve dock ısaretı var. ıtunes a bagla sımgesı.. ıtunes acılınca da gecersız sım uyarısı var. bu ne anlama gelmekte? bu telefena nasıl jb - unlock yapacagım? fırmware surumunu ogrenemıyorum cunku dedıgım gıbı gecersız sım uyarısından baska bır sey yok.
eger bna ne yapmam gerektıgını forumdakı ıslemlerın lınklerıyle bırlıkte verebılırsenız cok sevınırım... bır suru bılgı var forumda arastırdım ama neyın ne zaman yapılacagını neyın ne anlama geldıgını ve hala jb ıle unlock arasındakı farkın ne oldugunu anlayabılmıs degılım... kısacası ıcınden cıkılmaz bır hal aldı... yardım edersenız cok sevınırım... sımdıden tesekkur ederım.
Merhaba,
Kullandığınız platforma göre (Windows / Mac OS X) uygun olan konu başlığını seçip adım,adım yazılanları tatbik edip&gereklerini yerine getirip ilk önce cihazınızı jailbreak daha sonra sim unlock yaparak kullanmaya başlıyacaksınız.Her ikisi için ayrı bir başlık aramanıza gerek yok.
Birde hangi versiyona göre jb/unlock yapmak istiyorsanız o versiyonu seçin.Misal iPhone'un kendi işletim sisteminin en güncel sürümü versiyon 3.0 dır (Bu yazının yazıldığı tarih itibari ile).Eğer cihazınız 2G /3 G S modeli değilse (ki olmadığını belirtmişsiniz )forumda 3G iPhone ve 3.0(güncel yazılım) ile ilgili başlıktan yararlanabilirsiniz (Cihazınızın imei nosu yasal olarak kayıtlı olucağından 'fake imei' ile ilgili bölümler sizi ilgilendirmez)
Terminoloji ve henüz cihaza yabancı olmanızdan dolayı ilk başta her şey biraz karmamşık gibi görünsede aslından öyle değildir.Rahat olun kolayca halledebilirsiniz işleminizi.
pekı cıhazın surumunu nasıl ogrenebılırım? mesela jb ıslemıne baslamadan once 2.2 olduguna emın olun denılıyor.. sım kart gecersız uyarısından dolayı ıtunes tan surumunu ogrenemıyorum.. cıhazda da ıtunes a bagla sımgesı oldugundan menu ye gırıs saglanamıyor.. ne yapmalıyım??
ben jb veya unlock ıle hıc ugrasmayıp gıdıp ıphone 3g ye uygun bır turbosım alsam ısımı gorur mu? yda bahsedılen turbosım ne ıse yarar? bu konu hakkında bılgı verırsenız sevınırım...
Turbosim iptidai bir çözüm ve cihazı kısıtlamış bile olabilirsiniz + takması sökmesi vb var.
Eski iPhoneda (Aktive edilmemiş 0 cihaz) Firmware öğrenmek için tele şunları yazmak yeterliydi sizinkindede değişiklik yoktur sanırım : *3001#12345#* aramaya (call) basın . Yeni menü gelicek Versionsu seçin ve oradna firmware sürümünüzü öğrenin.
fıeld test dıye nı menu geldı ancak nereden ogrenılecegına hala bulamadım.. evettbı yazılımla kıyaslanınca turbo sım ılkel bır secenek.. pekı anlamadıgım su. telefondakı ıtunes a bagla sımgesı ve ıtunes takı gecersız sım uyarısı ne demek? dha telefon acılmamıs mı? yoksa?
Arkadaslar bı suru jb secenegı var dogru ancak ben firmware surumunu ogrenemeden hıcbır ıslem yapamıyorum. ıphone da sadece "ıtunes a bagla" sımgesı var. ıtunes da ıse gecersız sım uyarısı. bunun dusunda herhangı bır sey yok. telefon resetlendı. reset attıktan sonrakı surumunu bılemıyoruz-ogrenemıyoruz.. halıyle de bılmedıgımızden dolayı ısleme gecemıyoruz.
*3001#12345#* artı arama tusuna bastıktan sonra field test secenegı gelıyor ancak fırmware surumu nerede yazıyor bır turlu anlamadık.. lutfen bu konu hakkında bılgısı olan arkadasların yardımlarını beklıyorum..
cihaz recovery mode daymıs.. bu moddayken fırmware surumunu nasıl ogrenebılırım? jb ve unlock ıslemlerı ıcın bu mode dayken ne ypmam gerekıoo?
Bende ilk aldığımda senin gibiydim şimdi öğrendim bayaa :D
arkadaslar.. reset all contents and settıngs - tum ıcerıklerı ve ayarları sıfırla dedıgımız zaman telefonun fırmware fabrıka cıkısına mı doner yoksa reset yapılmadan oncekı son halıne mı?
İlk aldığınız haline döner.Recovery mode da firmware versiyonuna bakılıyormuydu?Zannetmemek ile beraber tam hatırlıyamadığımıda ekliyeyim.
itunesin 8.0.0.35 sürümünü pc ye kur 2.2 yi de yüklemeye çalış bi bakalım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme