Şimdi Ara

lütfen yardım edin emule içim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • emule gökhan modu indirdim ancak hiçbir kurulum istemedi benden
    ayar dosylarını da bulamadım ne yapacağımı bilemiyorum.



  • dostum ben de kullanıyorum gökhan modu, ben indirdiğimde bir açıklama vardı onu aynen yapıştırıyorum.. kolay gelsin


    emule30e-gokhan2604 hazır klasör kurulum açıklaması. 29-04-2004

    bu klasördeki emule mod'u , modun yaratıcısı olarak kendi kullandığım klasörün sıkıştırılmış halidir. aynen bu ayarlar ile 256k adsl bağlantıda kullanmaktayım ve açıldığı anda 128+64 kablonet ,256k adsl kullanıcıları için hiçbir ayar gerektirmez. bu haliyle maksimum hat hızı ile günde 1,7gb data indirmektedir. ileri tarihlerde emule networkte yapılabilecek değişikliklere göre bu mod'un ömrü de değişebilecektir. yeni versiyonlar ve yardım alabilmek içinwww.divxplanet.net forumunu takip edin.

    - sisteminizde internet explorer 6 sp1 yoksa kurun, windows xp internet bağlantısı güvenlik duvarını devre dışı bırakın, sisteminizi en güncel bir antivirüs programı ile ve en yeni "ad-aware" programı ile taratıp bulunan zararlı parçaları halledin.
    -kullanmakta olduğunuz "2604 mod" veya başka bir ed2k network istemcisi var ise kapatın ve yarım downloadlarınızın güvenliği için varsa emule klasörünüzün ismini değiştirin.
    - .rar dosyasının içindeki "emule30e-gokhan2604" klasörünü herhangi bir harddisk partisyonunuzun kök dizinine açın. ayrıca klasör ismi vermeyin, kendisi oluşturur. ( örnek = d:\ seçtiğinizde d:\emule30e-gokhan2604 şeklinde açılır.) programı hemen çalıştırmayıp yazının devamını okuyun.
    - .rar dosyası içinde değişik bağlantı türlerine göre hazır verilmiş ayar dosyaları olan, "preferences.ini" dosyaları vardır. bu dosyalardan size uygun olanı alıp, mod'u açtığınız klasörün içindeki "config" klasörüne atın. 128+64 kablonet ve 256k adsl kullanıcılarının bunu yapmasına gerek yoktur. zaten bu bağlantılara uygun ayarlar "config" klasöründe mevcuttur.
    - mod'u çalıştırın, ilk yapmanız gereken şey "preferences / directories" kısmında "incoming" ve "temp" klasörlerinizi belirtmektir. mod'u açtığınız klasörün içinde zaten varlar. ancak herkesin kuracağı disk değişebileceğinden bunu herkesin elle belirtmesi gerekiyor. başlangıçta bunları yaratamadığını söyleyerek açılırsa tamam deyip geçin.
    - port numarası olarak "1000 tcp" ve "1100 udp" ayarı kullanılmıştır. firewall veya adsl modem ayarlarınızda farklı bir port açmışsanız burayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. standart port(4662-4672) kullanmanızı tavsiye etmem. "high id" alıyorsanız sorun yoktur. daha önce de "low id" kullanmaktaysanız "server / reconnect on low id" kutucuğunu mutlaka boş bırakmalısınız. "high id" almak için gereken uğraşıyı vermenizi şiddetle tavsiye ederim. bunu iyi bilen birine yaptırabilirsiniz. aksi halde hızınız düşer,kaynaklarınız azalır.
    - başka hiçbir ayara dokunmayın. görünüm ayarları bile, bilgisayarınızı en az yoracak şekilde yapılmıştır. programı kapatın. eski emulenizdeki yarım downloadları , "emule30e-gokhan2604 altındaki "temp" klasörüne taşıyıp devam ettirebilirsiniz. başka bir dosya yada kredi dosyası taşımanıza gerek yoktur.
    - herşeyi doğru yaptıysanız , mod'u kullanmaya başlayabilirsiniz. aşağıdaki gibi çalışma şekli olması gerekiyor.

    - açılır ve direkt olarak servera bağlanır,server listesini otomatik günceller, eğer yarım downloadları attıysanız 20-25 saat süreyle kötü çalışır ve düşük hız alırsınız, sonra düzelir ve hat hızınızı tam olarak kullanır. bunun sebebi karşı istemcilere kendini kabul ettirme aşamasıdır.
    - artık server list güncellemesi yapmanıza gerek yoktur,size uygun "preferences.ini" dosyasını seçtiğinizi varsayarsak, hiçbir ayarı değiştirmeden kullanabilir ve ayarlarınızın doğru olduğundan emin olabilirsiniz. eğer herhangi bir sorun yaşıyorsanız, mod'un ayarlarıyla oynamak yerine sorunu başka yerde aramanız doğru olur. çünkü bu ayarlar ile pek çok değişik bilgisayar ve bağlantıda test edilmiş ve tam performans vermiştir.
    bildiğiniz gibi , bilgisayar konfigürasyonları ve yazılımlar inanılmaz çeşitlilikte. ufacık bir registry ayarı,bağlantı ayarı,yüklenen bir program,sürücü dosyası gibi etkenlerin biri bile inanılmaz farklar yaratabiliyor. bu mod'u verdiğim arkadaşlardan bazıları kendi kurup verim alamamışken, bizzat evine gidip modem vs. kendim ayarladığımda şaşırtıcı farklar yarattığı oldu. umarım bu ayarlı haliyle işinizi sorunsuz görür. en azından sorun yaşayınca emule ayarılarından olmadığını bilirsiniz içinizde kuşku kalmaz. gerisi bağlantınıza ve sisteminize kalmış. windows 98 serisi ile emule kullanmanızı tavsiye etmem. şu an en iyi seçenek windows xp. çünkü windows98 serisinin maksimum açabileceği tcp / ip bağlantı sayısı 100 ile sınırlı ve bu emuleye yetmez.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    gelelim doğru kullanım detaylarına :
    - en önemli detay toplam kaynak sayınızdır kaç dosya attığınız değil. kimi dosya 2000 kaynak içerir kimi 10. toplam kaynak sayınızı gerekli sınırlarda tutmak ancak sizin yapabileceğiniz bir şeydir. dosya ekleyerek veya "stop" ederek bunu denetleyebilirsiniz.(PAUSE DEĞİL). çok fazla kaynak da sizi yavaşlatır az kaynak da. aşağıda bağlantı türüne göre önerdiğim kaynak sayılarını yazıyorum.
    64+64 kablonet ve 128 adsl = 1000 - 1400 arası , 128+64 kablonet ve 256 adsl = 1400 - 2000 arası , 512 adsl = 2500 - 3000 arası , 1mbit adsl = 4000 - 5000 arası , 2mbit adsl = görmedim hiç :o)

    - emule , 24saat açık türü programdır. mümkün olduğunca kapatmamalısınız. kapatınca sıra numaranız en sona atılır ve beklersiniz. ilk açtığınızda hız beklerseniz yanılırsınız. 1-2 saat geçmeden downloadlar hızlanmaz.

    - biten downloadları hemen incoming klasöründen çıkarın ve "shared files" kısmından "reload" a basın. paylaşıma dosya açmayın zaten indirmekte olduğunuz dosyalar otomatik paylaşılır.

    -mutlaka "high id" almanın çaresini bulun. sağ alttaki dünya resminin üzerindeki iki ok yeşil olmuşsa high id almışsınız demektir. sarı ise "low id" kullanmaktasınız ve yavaşlarsınız. forumlarda high id almanın yolları anlatılıyor. ancak bilginiz zayıfsa bilen birine modem port ayarı yaptırın.

    - sistem çubuğuna yerleşen programları engelleyin. chat türü veya internet kullanan programlar sizi yavaşlatır. yoğun sörf yapmak ta download hızınızı düşürür. virüs, trojan,spyware gibi etkenler de hızınızı düşürür. sisteminizin temiz olduğundan emin olun. sıfır windows kurup gerekli herşeyi kurduktan ve tüm ayarlamaları yaptıktan sonra "norton ghost" türü bir program ile işletim sisteminin imajını alın. tekrar format atmaktansa bu imajı bastığınızda sisteminiz ilk günkü temiz haline döner.

    hepinize sorunsuz ve hızlı downloadlar dilerim.

    "gökhan2604"




  • ayar dosyaları zipin içinde olmalı.kurulum yok zaten direk extract edip çalıştırıyorsun.

    divxforever.net ten bidaha indir istersen belki sağlam biyerden indirmediğinden olmuştur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.