Şimdi Ara

Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler son zamanlarda kendimi çok aptal hissediyorum ve hafızam çok kötü
    Kendimi nasıl geliştirebilirim zeka mı ve hafıza mı geliştirmek için ne yapmalıyım?
    Ekstra bilmem gerekenler ?
    Kitap okuma ve dil öğrenme hariç ciddi tavsiyelerinizj bekliyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• dikkatini geliştirmeye yönelik meditasyonu tavsiye ederim. şu şekilde yapıyorsun; oturuyorsun yere, bir yere yaslanmadan, ayaklarını bağdaş yapıyorsun ve dik duruyorsun. yapacağın şey ise düşünmemek. hisler sana sürekli bir şeyler anımsatmaya çalışır, görevleri budur zaten. mesela unutmaman gereken önemli bir şey olduğuna içinde bir his olur hatta bazen dersin lan sanki bir şey unuttum ama neydi? bunu o his sayesinde söyleyebilirsin. aynı his bir çok şey için geçerli. çalışırken mesela ayrı bir hisse sahip olursun. eve geldiğinde bu hissi bırakmazsan mesela genelde kavga gürültü çıkarırsın en azından bende böyle olur. her neyse. bu yap dediğin şeyi yapmanın amacı şu; sen yerde boş boş otururken o hisler bir bir gelecek sana, aklına bir şeyler gelecek sürekli. senin yapacağın şey de onları bırakmak. geldikleri gibi düşünmeyi bırakacaksın taa ki tüm hisler gidene kadar. bu zamanda da beynin boşalmış olacak. bu şeyi yapmanın yararı da bir işle meşgulken sahip olduğun diğer hislere farkındalığın artar ve bu hisleri bırakmayı, yalnızca meşgul olduğun işin hissini bırakmayı öğrenirsin. böylece aklına olduk olmadık ıvır zıvır gelmez. bu işlem benim için 30-40dk kadar sürer genelde.

ayriyetten düzenli uyuyup uyanmanı şiddetle, biraz daha az şiddetle spor yapmanı ve aynı şiddetle ingilizce öğrenmeni öneririm. ingilizce olmadan en zengin kaynak olan internetin büyük kısmını çöpe atmış oluyorsun.

bunların yanında hayatında rekabet içeren bir uğraş olmasını tavsiye ederim. futbol, boks, yüzme, bodybuilding, powerlifting, güreş vs.

veya üretim yapabileceğin bir şeylerle uğraşabilirsin. djlik, youtuberlık, yazarlık, çevirmenlik herhangi bir hizmet de sunabilirsin.

düzenli uyku, spor, diyet, ingilizce, mental bakımdan stabil kalmak gibi temel ihtiyaçlarına yeteri kadar vakit ayır kalanını kendin belirle derim.

edit: zihinsel bakımdan stabil kalmak derken kastettiğim sürekli aynı zihin durumuna sahip olmak değil de daha ziyade gerektiği zaman gerektiği şekle sokabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 31 Ağustos 2019; 12:42:13 >

• Hayır,bilakis silahlar kısmından sonra ypg,ışid demen güldürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henri Bergson -- 31 Ağustos 2019; 14:55:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.