Şimdi Ara

Lütfen Dikkat...Sıvı sabunun zararı...mutlaka okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kamuya açik yerlerde ve tüm kamu kurumlarinin tuvaletlerinde ekonomik oldugu için sivi sabunlar kullanilmakta. Elinizdeki açik yaralara temas ettiginde %100 cilt kanseri riski tasidigini ve Ankara Onkoloji Hastanesi'ne yapilan basvurularda son 4 yilda "Cilt Kanseri" hastalarinin sayisinin %94 arttigini biliyor musunuz? Özellikle Isveç'ten alinan "Sterisol" isimli dezenfektan içerikli sivi sabun bu riski en çok tasiyanlardan. "Sterol" adiyla pazarlanan bu sivi dezenfektan sabuna dikkat. Umuma açik yerlerdeki sivi sabunlarin hiçbir türünü asla kullanmayiniz. Lütfen 1 dakikanizi ayirip bu maili listenizdeki herkese gönderiniz. Saglikli toplum olmak elimizde.

S.SAÇAN
    Ege University
    Institute of Nuclear Sciences,
    35100,Bornova IZMIR / TURKEY

bu benim mailime bir tanıdık tarafından gönderildi sizlerle payşalmak istedim..bilgilerinize rica ederim.

• sıvı sabunun zararlı olduğunu tahmin ediyordum zaten..
    ancak bir başkasının tuvalet sonrası kullandığı normal sabunu kullanmak bana çok zor geliyor sıvı sabun o yönden tercih sebebi bence...
  • böle mailler çok satılan ürünlerin önünü kesmek için atılıyor olabilir.doğruluk payı varsa bile zaten sentetik ürünlere öle her dakka haşır neşir olmamak lazım bunu biraz aklı çalışan herkes bilir
  • Bir ara da başka bir madde nedeniyle böyle mailler geliyordu. Sonra devamı gelmedi. Ayrıca sterisol maddesi şu anda çoğu sıvı sabunda mevcut değildir.
  • bence dogru degildir ayrca arkadasların da dediği gibi normal sabundansa sıvı sabun cok daha iyi....
    Side farkındasınızdır ki boyle seyler cok satmaya baslayan urunler ortaya cıkınca dedikodularda cıkar ,dusunsenize koskoca bir sabun sektoru yon degistiriyor.. Yani Bence kaynak lazım o mailnin altına ege universitesindeki bi hocanın ismini yazmak kolay is...
  • evet beni de biolog olan kuzen uyarmıştı bu konuda , birkaç tane kötü örnek görmüş elinin derisi soyulan falan
    ona inanıyorum bence zararlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakka

Bir ara da başka bir madde nedeniyle böyle mailler geliyordu. Sonra devamı gelmedi. Ayrıca sterisol maddesi şu anda çoğu sıvı sabunda mevcut değildir.

ZATEN ARKADAŞ MESAJINDA BU MADDEYI İÇEREN SIVI SABUNLARIN ZARARLI OLDUGUNU SOYLUYOR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dikkat ettinizmi sivi sabun ile elinizi yikadiginizda gitmiyor normal sabun gibi degil
    ne kadar yikarsaniz yikayin hala elinizde kayganlik oluyor, zamk gibi yapis yapis oluyor eliniz.
    kaliteli sivi sabunlar boyle degil ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

dikkat ettinizmi sivi sabun ile elinizi yikadiginizda gitmiyor normal sabun gibi degil
    ne kadar yikarsaniz yikayin hala elinizde kayganlik oluyor, zamk gibi yapis yapis oluyor eliniz.
    kaliteli sivi sabunlar boyle degil ama.

+1
    ucuz etin yahnisi hesabı bazı yerlerde ucuz ve açıkta satılan sabunlar sanırım bu maddeyi içeriyor ...
    zaten herşeyin ucuzunda bir şeyler vardır "ucuzdur vardır illeti,pahalıdır vardır hikmeti."
  • Bulaşık deterjanına benzeyen bir maddeden imal ediliyor sıvı sabun... Senelerce bulaşık yıkadı analarımız da şimdi mi böyle söylentiler çıktı...

Normal sabundan daha hijyenik bence
  • en guzeli elleri yıkamamak.
    hadi illa yıkayacaksan yahudilerden yapılan sabunlardan kullanın kardeşim.. %100 dogal..
  • quote:

Orjinalden alıntı: asdasd

en guzeli elleri yıkamamak.
    hadi illa yıkayacaksan yahudilerden yapılan sabunlardan kullanın kardeşim.. %100 dogal..

ne diyosun arkadaşım sen ya olayı çarpıtmasana.

sıvı sabunlara dikkat edin diyorsunuzda nasıl anlayacaz, sıvı sabun içinde varmı bu madde yokmu ? gidip tahlil mi yaptırcaz.
  • ben gaz sabun kullanıyorum ama biraz pahalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.