Şimdi Ara

Lütfen Destek Sorularım Var (Laptop Ram Overclock)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1/ Clevo P650HS-G laptopta 2 önde 2 arkada 4 adet Ram girişi varmış. İşlemci 7700hq. İşlemcinin quad destek vermediğini biliyorum ama bunu dörtleseydim bana getirisi olur muydu? Oyun konusu için. (Bu laptopun 7820hk versiyonu da var, bana 4 slotu boşuna koymadılar gibi geliyor)

2/ 2x8GB Cl17 2400Mhz Crucial Ram var. Laptopumda Xmp desteği var fakat nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum. Bana Xmp profili oluşturabilir misiniz? Programda yazdığı gibi 2800 yapmak ve/veya Cl timing düşürmek istiyorum. Kendi başıma 1 kez denedim, laptop açılmadı. Bios jumper söküp Bios sıfırlamak zorunda kaldımLütfen Destek Sorularım Var (Laptop Ram Overclock) 

• Normalde XMP'yi tanıması lazım. O değil de çok uzun süre sonra ram overclock yapılabilen bir laptop gördüm  

Ramlerin seri numarasını alıp üretici firmadan detaylı bilgilere bakılabilir. Ramlerin üstündeki etiket hızları XMP'de değil JEDEC timinglerinde çalışıyor olabilir. Bu durumda XMP açmanıza gerek olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 19 Temmuz 2022; 12:11:48 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

Valla hocam Ryzenlerde ve 11, 12.nesillerin birçoğunda bile Xmp yok, adamlar zamanında premium üretmişler, cihazda mux bile var. Acaba Hyperx İmpact tarzı bir şey takmak mı gerekecek, belki düz Ram oc olmuyor, olsa da pek fayda etmeyecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.