Şimdi Ara

Lüks araç alanlar prestij için mi alıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İş ve itibar peşinde koşan kimi gördüysem, özel hayatında gayet mütevazi ve tutumlu yaşıyor fakat çalışma hayatında kullandıkları araçların lüks olmasına, kıyafetlerinin eşyalarının marka olmasına özen gösteriyorlar.

Oturduğum binada şirketin patronu sıfır land rover suv aldı yada kiraladı tam olarak bilmiyorum, araç ekseriyetle garajda yatıyor işe fluence ile gidip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 14 Mart 2015; 0:16:48 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesela 2.0TDCI 2012 full+full chipli canavar mondiyi garajda yatırıp 1.6 100bg lpgli 2004 focus ile işe gidip gelen biriydim ki yemeyenin malını yerler felsefesinden hareketle malımı kendim yemeye karar verdim sattım focusu paşa paşa biniyorum mondiye. Hatta geçenlerde o kadar gaza geldim ki 6.0 w12 phaeton alacaktım (amaç sırf prestij ve güçlü motor) ama o kadar uçacak prestije ihtiyacım olmadığını farkettim 2015 yeni mondinin manuel 1.5 ecoboostunun çıkmasını bekliyorum. Günlük yaşantımda lcw ve defactodan giyinirim ama iş için 3-5 tane en kalitelisinden takım elbise gömlek kravat ayakkabım bulunur o kadar. Yoksa bizde öyle markaya para vermeyi sevmiyoruz ama mecburuz merak etme :)
  • Ne iş yapıyorsunuz merak ettim Tahminimce üretim, tedarik, taahhüt üzerine bir işiniz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-548F160EC -- 14 Mart 2015; 0:55:37 >
  • Bir akrabamızın lojistik şirketi var, 520d kullanıyor, prestijli bir otomobil kullanması gerekiyor çünkü yurt dışından müşterileri geliyor, arkadaşları geliyor, iş için konuşacak yetkililer vs. geliyor o yüzden onlarda bırakacağı imaj önemli. Bu tür insanları da C sınıfı bir otomobil ile gezdiremezsiniz.

Kullandığın Araç / Giydiğin kıyafet / Taktığın saat / = insanlardaki algını değiştirir.

Örneğin; tanımadığın birisi Mercedes S class ile bir Restorant'a geldiğindeki bakış açınızı düşünün...
    Ve yine tanımıdağınız birinin Murat 131 ile aynı Restorant'a geldiğini düşünün.

Aynı kişi ama bindikleri arabalar karşınızdaki insana bakış açınızı yani algınızı Değiştiriyor.

Zengin olduğunu düşündüğünüz zaman. Onun genel cevresinin Yada iş hayatının cok yolunda gittiğini düşünüyorsunuz Buda gücü temsil ediyor.

Güç parayla oluyor ve bundan doğan güven ile para parayi çekiyor formül basit yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indispensable -- 14 Mart 2015; 5:06:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tanıdığım bir müteahhit A6 kullanır,inşaata malzeme verenler,iş yapan taşeronlar sittin sene para alamazlar.

Diğer nokta, malum siteden lüks araç ilanı verenleri googledan facebooktan araştırınca bol miktarda malum partili gördüm.anten kuntin işlerle uğraşıp yüzbinlerce liralık arabalara kurulmuşlar

Orijinalden alıntı: 4everford

tam şahsına sordun :)
    Mesela 2.0TDCI 2012 full+full chipli canavar mondiyi garajda yatırıp 1.6 100bg lpgli 2004 focus ile işe gidip gelen biriydim ki yemeyenin malını yerler felsefesinden hareketle malımı kendim yemeye karar verdim sattım focusu paşa paşa biniyorum mondiye. Hatta geçenlerde o kadar gaza geldim ki 6.0 w12 phaeton alacaktım (amaç sırf prestij ve güçlü motor) ama o kadar uçacak prestije ihtiyacım olmadığını farkettim 2015 yeni mondinin manuel 1.5 ecoboostunun çıkmasını bekliyorum. Günlük yaşantımda lcw ve defactodan giyinirim ama iş için 3-5 tane en kalitelisinden takım elbise gömlek kravat ayakkabım bulunur o kadar. Yoksa bizde öyle markaya para vermeyi sevmiyoruz ama mecburuz merak etme :)

Gardaş seni niye bu kadar eksilediler yahu yazdıklarında anormal bişey yok.Ben verdim artıyı..

• Bazen pahalı bişeyler almak ve kullanmak zorunda olabilirsin. Bir yere gittiğinde prestij sahibi olmak sana daha çok kapı açar.

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Bazen pahalı bişeyler almak ve kullanmak zorunda olabilirsin. Bir yere gittiğinde prestij sahibi olmak sana daha çok kapı açar.

+1000
    2.0TDCI+chip 220bg, Selective 2012 Mondeo mk4.
    İnterior: Brown
    Exterior: White
  • Avukatım ancak akrabanın şirketinin tedarik işlerine baktığım için mecburum bunlara. Öyle 250-300 liralık takım elbiseye sırf markasından dolayı 700-800 lira vermek veya 30 liraya güzel gömlekler dururken markadan dolayı 100 lira vermek bitarafımı kaldırıp egomu tatmin etmiyor içimi yakıyor sadece. Ancak olması gerekende bu.
    Hatta bunu uygulamalıda gördüm bir kez. Acil bir şekilde karşı tarafla toplantıya katılmak zorunda kaldım. Toz pislik içinde kayışı vıjır vıjır ses yapan 1.6 comfort sedan 2004 focus ile mekâna gidip birde 30 liralık kot pantolon, 10 liralık t-shirt, 70 liralık spor ayakkabıyla toplantıya girince haliyle adamlar telefondan bir haber almış gibi yapıp çıkıp gittiler ancak Allah büyük. Başka bir toplantıda yine aynı tayfa ile karşılaştık ancak bu sefer 2.0TDCI selective beyaz içi taba tertemiz yıkanmış mondeo ile gidip bide odaya on numara takım elbide gömlek kravat ayakkabı uyumuyla girince adamlar 5 köfteyi 3 köfte parasına vermeye razı oldular. İşte algı dedikleri şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

İş ve itibar peşinde koşan kimi gördüysem, özel hayatında gayet mütevazi ve tutumlu yaşıyor fakat çalışma hayatında kullandıkları araçların lüks olmasına, kıyafetlerinin eşyalarının marka olmasına özen gösteriyorlar.

Oturduğum binada şirketin patronu sıfır land rover suv aldı yada kiraladı tam olarak bilmiyorum, araç ekseriyetle garajda yatıyor işe fluence ile gidip geliyor

Resmi bir kurumda çalışan biri için gereksizdir, insanlar üzerindeki etkinizi makamınız belirler.

Kendi işinizi yapıyorsanız, ticaretle uğraşıyorsanız gerekli, yurtdışında vaziyet nasıl bilmiyorum ama ülkemiz için kesinlikle gerekli.

Saygılar...

• geçen kırmızı ışıkta çingene çocuğu koşa koşa üstüme geliyordu, aha aldık başımıza belayı derken benim arabanın önünden geçip yandaki jipin camına yapıştı hem bi rahatlama hem de bi hüzün çöktü
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.