Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araç üzerindeki aldesayı söktürüp landirenzo sistem taktırdım. Ankara için ruhsata işletme prosedürü güncel olarak nedir sırasıyla açıklayabilecek olan var mı?

    İlk mesajdaki adımlar geçerli mi mesela orada vergi dairesinden borcu yoktur kağıdı almamız söylenmiş ama artık buna gerek olmadığını okudum?
  • Araç muayene istasyonlarında ve noterde alım satımlarda artık " borcu yoktur kagıdı" istenmiyor. Bilgisayarlı sistemde artık herşey görünüyor.Tavsiye olarak buralara gitmeden önce vergi ve ya trafik borclarınızı kontrol edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fedon11

    Araç muayene istasyonlarında ve noterde alım satımlarda artık " borcu yoktur kagıdı" istenmiyor. Bilgisayarlı sistemde artık herşey görünüyor.Tavsiye olarak buralara gitmeden önce vergi ve ya trafik borclarınızı kontrol edin.


    Aracı 3 hafta önce aldım, borç harç yok bildiğim. Ama şu işletme prosedürü gözümü korkutuyor. Ankara'da pek yolları da bilmiyorum, GPS ile halletmeye çalışacağım bakalım. Bildiğiniz başka değişen bir şey var mı Ankara için ilk mesajdaki uygulamalardan?
  • Bugün ruhsat değişimi için belgeleri verdim yarın ruhsatımı alıyorum hayırlısı ile.Aldığım araçta 5 aylık sıralı sistem lpg takılıydı.Ruhsata işli değildi.Önce aracı üzerime aldım.Sonra lpg yi takan yere kendi adıma fatura kestirdim ve evrakları ona göre hazırlattım.Herşeyi hazırlıyorlar zaten.Sonra sızdırmazlık için randevu aldım.o raporu aldıktan sonra muayeneye soktum.ruhsatımı aldım.sonra ruhsat değişimi için emniyette gittim.yarında nasipse ruhsatımı alıyorum.

    Benim durumumda olanlar için tavsiyelerde bulunabilirim:

    --Aracı alırken mümkünse kendi ilçenizdeki bir noterden devrini yapın.Böylelikle noter sizin bağlı bulunduğunuz trafik şubesine evrakları yolluyor.
    --Lpg işletmek için götürdüğünüz belgelerden birer fotokopi alın.İki EK-1 belgesi için iki ayrı dosya hazırlanıyor.Birde kendiniz için fotokopi alabilirsiniz.


    Benim sürecimi uzatan olay şu:

    Aracı kartal daki bir noterden devrini aldım.Bu yüzden kartal trafik şubesinden aracın ruhsatı ertesi gün çıkmış oldu.Almaya gittiğimde elimde evraklar tamam olduğu halde LPG işlemeyi yapmadılar beni Pendik trafiğe yolladılar.Toplam harcamalarım ise:

    LPG işetmek için:

    Sızdırmazlık raporu 25,00 TL
    Aynı yerde EK-1 belgesi doldurttum.2nüsha için 10 TL
    Muayene 135,70 TL
    Trafik tescil 50,00 TL

    Toplam 220,70 TL cebimden çıktı.Eksoz emizyon vizem daha olduğu için yaptırmadım.




  • Arkadaşlar...2 sene önce lpg taktırdım fatura proje vs. hepsi o zaman adıma yapıldı.. sonra aracı muayeneye götürdüm muayeneden geçtikten sonra ruhsata işetmedim.şimdi tekrar muayene zamanı geldi.yapmam gereken neler.öncelikle ruhsatamı işletmem gerekir yoksa doğrudan muayeneyemi gitmem lazım.yeni proje vs çizilmesi gerekirmi yada fatura..yardımcı olursanız sevinirim..
  • önce sızdırmazlığı halletmen gerekli.Çünkü muayeneye girebilmek için sızdırmazlık şart.sızdırmazlık raporunun süresi sanırım 30 gün.Önce onu halledip daha sonra muaye daha sonrada trafik tescil.
  • sızdırmazlık raporunu alırken faturanın projenin eski olması hala lpg nin ruhsata işlenmemiş olması birşey ifade edermi
  • slm arkadaşlar 22 plaka bir araç aldım satışını ist dan yaptık arcın plaka degişikligini istemedim 22 kalsın dedim ama adresi ist gösterdim arba lpg li lpg işli bana trafikte ne gibi sorunlarla karşılaşırız teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _raptors_

    sızdırmazlık raporunu alırken faturanın projenin eski olması hala lpg nin ruhsata işlenmemiş olması birşey ifade edermi

    haır etmez.zaten muayene için gittiğinde cezalı bir şekilde ücret alacaklar.
  • araba audi a 4 1.8 aldım 1998 model arac yeni lpg takılmış daha bir hafta oldu arac 22 plaka demiştim yani 2 yıl sonra muaneye gittigimde mi cezalı ücret alacaklar.. birde bu araca kasko nasıl yaptırabilirim bana yardımcı olurmusunuz bilerek 22 bıraktım cünkü ist plakası zorunlu trafik sigortası 285tl tutuyor edirne plakası 85 tl tuttu onda bıraktım ondan sordum ist trfiginde sorun yaratırmı diye birde aracı kasko yaptırırsam iyi olacak bunun için yardımlarınızı bekliyorum SAGILARIMLA....
  • araba audi a 4 1.8 aldım 1998 model arac yeni lpg takılmış daha bir hafta oldu arac 22 plaka demiştim yani 2 yıl sonra muaneye gittigimde mi cezalı ücret alacaklar.. birde bu araca kasko nasıl yaptırabilirim bana yardımcı olurmusunuz bilerek 22 bıraktım cünkü ist plakası zorunlu trafik sigortası 285tl tutuyor edirne plakası 85 tl tuttu onda bıraktım ondan sordum ist trfiginde sorun yaratırmı diye birde aracı kasko yaptırırsam iyi olacak bunun için yardımlarınızı bekliyorum SAGILARIMLA....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talihligen

    quote:

    Orijinalden alıntı: _raptors_

    sızdırmazlık raporunu alırken faturanın projenin eski olması hala lpg nin ruhsata işlenmemiş olması birşey ifade edermi

    haır etmez.zaten muayene için gittiğinde cezalı bir şekilde ücret alacaklar.

    yardımın için teşekkürler...peki ne kadar cezası bilginiz varmı
  • ne cezası anlamadım lpg işli
  • yukarıda da çok sorulmuş cevaplanmamış inşallah bilen çıkar

    bir araç alacağım ama lpg'si ruhsata işletilmemiş. daha lpg'de yeni takılmış.
    şimdi ben pazartesi günü noter'den bu aracın satışını alacağım.
    sonra yapmam gerekenler nedir. ya da noter'den hiç satışını almadan öncelikle şu anki sahibinin ruhsatına lpg işletip sonra mı satışı üzerime alayım?

    benim düşündüğüm yol şu umarım doğrudur yardımcı olursanız -eksik varsa- diye sevinirim.

    1: noter'e gidip aracın satışını alacağım.
    2: tüp taktırılan yerden projeyi alıp daha sonra mmo'dan sızdırmazlık alacağım. (hoş sakarya'da mmo nerede bilmiyorum)
    3: ek1 doldurtacağım
    4: aracı muayeneye sokacağım tüvtürk'de.
    5: tüm belgelerle emniyet tescile gideceğim hem ruhsatı üzerime almış hemde lpg'yi ruhsata işletmiş olacağım.
    6: araca trafık sigortası yaptıracağım???




  • bilen çıkmadı neyse, ben hallettim işleri bilmeyen arkadaşlara da yol göstermesi bakımından olayı anlatmaya çalışayım.

    Satın alacağınız aracın lpg'si ruhsata işli değilse iki defa ruhsat işleriyle uğraşmamak için yapılacaklar

    - Öncelikle aracı satın alacağınız adamdan lpg'nin taktırıldığı bayiyi öğrenin. Firmayı arayarak lpg'yi ruhsata işletmek istediğinizi, aracı satın alacağınızı, eğer gelirseniz size faturayı kesip yeniden projeyi yazıp yazamayacağını öğrenin. Eğer hayır derse (ki dememesi lazım) hiç bulaşmayın başınız ağrır.

    - Araç sahibiyle birlikte notere gidin ve araç satış işlemlerini gerçekleştirin. noter sizden 75 tl ücret alıyor.
    Not: araç satın almayla ilgili de bir kaç laf edeyim. öncelikle adres kaydınızın nüfüs müdürlüğünden yapılmış olması lazım. bildiğiniz gibi artık ikametgah işleri filan nufüs müdürlüğü bakıyor ve tek sistem olduğu. oturduğunuz adresin sisteme kayıtlı olması lazım. eğer adresinizi siz kaydettirmediyseniz (taşındıktan sonraki 20 gün içinde gidip kaydettirmeniz lazım) öncelikle adres kaydı yapın. adreste üzerinize kayıtlı bir elektrik-su-doğalgaz faturasıyla kayıtlı olduğunuz ilçe nüfüs müdürlüğüne gidip kayıt yaptırın. adres kaydınız yoksa noterde üzerinize araç satın alamıyorsunuz. ayrıca aracın borcu harcı v.s. var mı diye dert etmeyin, araçla ilgili vergi borcu,ceza filan varsa da satış olmuyor. önce karşı tarafın borcunu ödemesi gerekiyor bu nedenle borçlu araç devralmanız mümkün değil.

    - Artık araç sizin. Noterden size geçici ruhsat belgesi verdiler. eğer 15 gün içinde il trafik şubeye gidip ruhsatınızı almazsanız adresinize gönderecekler. ama biz gideceğiz çünkü lpg ruhsata işli değil. eğer ruhsat bu haliyle çıkarsa bir kez daha ekstra para ödememiz gerekecek lpg'yi ruhsata işletmek için. iki defa iş yapmış olacaz.

    - şimdi lpg'yi takan bayiye giderek, lpg'nin faturasını, dönüşüm projesini ve diğer evrakları alın. (lpg dönüşüm yapan yere gidip ben bu aracın lpg'sini ruhsata işletecem gerekli proje ve belgeleri almaya geldim derseniz hazır edip veriyorlar, ek bir ücret ödemiyorsunuz.

    - daha sonra bu belgelerle birlikte türkiye makine mühendisleri odası lpg-cng sızdırmazlık kontrol istasyonuna gideceksiniz. burada size lpg sızdırmazlık raporu verecekler. her ilde nerede olduğunu tmmob'un sitesinden öğrenebilirsiniz. yada lpg belgelerini aldığınız yere sorun onlar mutlaka size söyleyecektir. 25 tl'e vereceksiniz, aracı kontrol edecekler ve size bir belge ve yeşil lpg ruhsatı verecekler.

    - bu belgelerle bir muameleciye gidip ek-1 belgesi doldurtacaksınız. aslında bu adım için muameleci aramanıza gerek yok. zaten bir sonraki adımda aracı muayene ettirmek için tüvtürk'e götüreceksiniz. oranın etrafında bir sürü bu işleri yapan adam göreceksiniz. 10 lira veriyorsunuz ek1 belgesi doldurup getiriyorlar.

    -şimdi bu belgelerle birlikte tüvtürk'e gidip aracı muayene ettireceğiz. ben küçük şehirde yaptığım için muayene istasyonu randevusuz da kabul ediyordu ben randevu almadan yaptım. ama büyük şehirlerde randevu mutlaka ister. önce sitesinden kontrol edin. tüvtürk idari binaya girip numerator'den araç>araç muayene tekrarı'ndan sıra alın. sıfır muayene yaptırmıyoruz bu nedenle buradan numara alın ki hemen sıranız gelsin önceliği var muayene tekrarının. sıranız gelince bankoya gidip evrakları verin, 136 lira ödeyin. sonra sizi çağıracaklar yarım saat içinde, çağrılınca denilen numaralı perona gidin aracınızı muayene ettirin ve muayene evrakını alın.

    - artık koşturmaca bitti. il trafik müdürlüğüne gidip, trafik tescile çıkın. araç lpg ruhsata işletme bölümünden sıra alın. sıranız gelince görevli polis memuruna lpg'yi ruhsata işleteceğinizi ve sonra ruhsat çıkaracağınızı söyleyin, iki iş yapmamak için satın aldıktan sonra muayene yaptırıp evrakları tamamamladığınızı söyleyin. memur evrakları alacak, sizi vezneye 1 nüsha ruhsat almaya gönderecek. 67 lira ödeyip boş ruhsatı alacaksınız, daha sonra sizi trafik tescil birimine gönderecek evraklarla. ve geri çağıracak. bütün işlemler orada hallolacak. hayırlı olsun.

    - aracın ruhsatı çıktığına göre gidip son işlem trafik sigortası yaptırmanız lazım. lpg ile alakası yok ama aklınızda olsun diye söylüyorum.

    Toplam
    Araç satın alma notere: 75 tl
    Lpg sızdırmazlık: 25 tl
    Ek-1: 10 tl
    Muayene: 136 tl
    Trafik: 67 tl

    Toplam: 313 tl ödeyeceksiniz. Trafik sigortası da ortalama 200 lira olsa lpg'si ruhsata işli olmayan aracı satın aldıktan sonra gönül rahatlığıyla binmek için 520 tl para ödemek gerekiyor.

    Eğer lpg ruhsata işli olsaydı sadece notere gidip 75 ytl ödeyecektik ve ruhsatta adresimize gelecekti 15 gün sonra ve son olarakta aracımızın sigortasını yaptıracaktık 200 tl civarına. toplam 275 tl ödeyip hiç uğraşmayacaktık.


    lpg'li araç alacaksanız bu ruhsata işlenmiş olup olmadığına dikkat edin, arada 200 liradan fazla para ve en az bir buçuk günlük bir emek farkı var. pazarlığınızı ona göre yapın.




  • arkadaşlar bugun farkettim 1 hafta önce sızdırmazlık, tüvtürk ne varsa yaptırdım şimdi de emniyetten numara aldım salı gunu için benzin + lpg olacak mış ama birşey farkettim ruhsata 2013 yılına kadar muayene geçerlidir falan yazmamış teknisyen ama plakaya yapıştırmış 2013 hologramı ruhsat değişeceği için mi yazmadı, yoksa unuttu mu teknisyen eger unuttuysa bu trafik tescil de başıma iş açar mı, yada trafik tescil mi yazıyor 2013 e kadar muayenesi vardır diye...

    teşekkurler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CHARGEN83

    arkadaşlar bugun farkettim 1 hafta önce sızdırmazlık, tüvtürk ne varsa yaptırdım şimdi de emniyetten numara aldım salı gunu için benzin + lpg olacak mış ama birşey farkettim ruhsata 2013 yılına kadar muayene geçerlidir falan yazmamış teknisyen ama plakaya yapıştırmış 2013 hologramı ruhsat değişeceği için mi yazmadı, yoksa unuttu mu teknisyen eger unuttuysa bu trafik tescil de başıma iş açar mı, yada trafik tescil mi yazıyor 2013 e kadar muayenesi vardır diye...

    teşekkurler...

    Muayeneye girdiğinizde sarı renkli bir kağıt götürmüşsünüzdür adı ek-1 formu muayeneniz onun üzerine yapılmış olabilir. Trafik şubesi ordan yeni trafik belgenize işleyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nhtcltk

    quote:

    Orijinalden alıntı: CHARGEN83

    arkadaşlar bugun farkettim 1 hafta önce sızdırmazlık, tüvtürk ne varsa yaptırdım şimdi de emniyetten numara aldım salı gunu için benzin + lpg olacak mış ama birşey farkettim ruhsata 2013 yılına kadar muayene geçerlidir falan yazmamış teknisyen ama plakaya yapıştırmış 2013 hologramı ruhsat değişeceği için mi yazmadı, yoksa unuttu mu teknisyen eger unuttuysa bu trafik tescil de başıma iş açar mı, yada trafik tescil mi yazıyor 2013 e kadar muayenesi vardır diye...

    teşekkurler...

    Muayeneye girdiğinizde sarı renkli bir kağıt götürmüşsünüzdür adı ek-1 formu muayeneniz onun üzerine yapılmış olabilir. Trafik şubesi ordan yeni trafik belgenize işleyecektir.


    cevabın için teşekkürler elimde 2 tane ek-1 belgesi var üzerinde lpg dönüşümü yazıyor. bir de etiket yapıştırılmış, herhalde onu kastediyorsun...
    inşallah bir sorun çıkmaz...




  • Lpg yi ruhsata işletme konusunu bana açıklarmısınız.İlk mesajda yazıyor ancak bazı şeyler değişmiş, Okudum ancak tam karar veremedim.

    Fatura ve projemi alacağım, Sızdırmazlık raporu için randevu alıp gideceğim, Sızdırmazlık raporu almak için ek1 belgesi doldurmama gerek varmı, varsa ek1 belgesi o istasyonda olabiliyormu, Sızdırmazlık için oraya fatura projeyi teslim edecekmiyim yoksa onlar fatura projeye bakıp bana iademi edecekler,

    Daha sonra muayene icin randevu alacağım, orada ek1 doldurmama gerek varmı,varsa ek1 belgesi o istasyonda olabiliyormu, vergi borcuma trafik borcuma bakacağım, aracın lpg montajına girdiğini sızdırmazlık fatura ve projeyi göstereceğim, yine aynı soru ,sızdırmazlık fatura ve proje ordamı kalacak yoksa bakıp bana vereceklermi, muayeneden geçtik

    Ruhsat için ek1 doldurmama gerek varmı,varsa ek1 belgesi o şubede ayakçılar olabiliyormu,trafik şubesine gidip ruhsat değişikliği için onlara ne göstereceğim ne vereceğim,

    Yani bana kısaca sızdırmazlık , muayene ve araç ruhsat değişikliği için hangi belgeleri verip hangi belgeleri geri alacağımı açıklarmısınız.Mesela sızdırmazlık testine




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ahmet_

    Lpg yi ruhsata işletme konusunu bana açıklarmısınız.İlk mesajda yazıyor ancak bazı şeyler değişmiş, Okudum ancak tam karar veremedim.

    Fatura ve projemi alacağım, Sızdırmazlık raporu için randevu alıp gideceğim, Sızdırmazlık raporu almak için ek1 belgesi doldurmama gerek varmı, varsa ek1 belgesi o istasyonda olabiliyormu, Sızdırmazlık için oraya fatura projeyi teslim edecekmiyim yoksa onlar fatura projeye bakıp bana iademi edecekler,

    Daha sonra muayene icin randevu alacağım, orada ek1 doldurmama gerek varmı,varsa ek1 belgesi o istasyonda olabiliyormu, vergi borcuma trafik borcuma bakacağım, aracın lpg montajına girdiğini sızdırmazlık fatura ve projeyi göstereceğim, yine aynı soru ,sızdırmazlık fatura ve proje ordamı kalacak yoksa bakıp bana vereceklermi, muayeneden geçtik

    Ruhsat için ek1 doldurmama gerek varmı,varsa ek1 belgesi o şubede ayakçılar olabiliyormu,trafik şubesine gidip ruhsat değişikliği için onlara ne göstereceğim ne vereceğim,

    Yani bana kısaca sızdırmazlık , muayene ve araç ruhsat değişikliği için hangi belgeleri verip hangi belgeleri geri alacağımı açıklarmısınız.Mesela sızdırmazlık testine


    http://img88.imageshack.us/img88/8348/fotoraf11.jpg

    1-Fatura ve Projeyi al,

    2- Sızdırmazlık raporunu al, 25 TL

    3- Ek-1 Belgesi al, (Tuvtürklerde Ek-1 Dolduruyorlar) 15 TL

    4- Eksoz Muayenesini Kontrol et, yoksa yaptır, 25 TL

    5- Muayeneyi yaptır, (Ek-1 Belgesine işlet) 139 TL

    6- Ruhsatı Trafik tescilden değiştir. Tek yaprak 60, diğeri 55 galiba, kendin yaptırabilirsin, trafikçiye vermene gerek yok.

    Aşağı yukarı 325 lira masraf çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunrey -- 10 Kasım 2011; 9:54:44 >




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.