Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.027
Cevap
12
Favori
521.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar eminim bircok kez sorulmustur ancak zamanım yok sormak zorundayım, lpgsi işli olmayan bir aracı almayı dusunuyorum, arac ankarada ben yozgattan gıdıp alacagım, lpg fatura falan yoktur sanıyorum, simdi bana teker teker yapmam gereken islemleri soyler misinlz?aracın noterden devri lpg isli olmadıgı halde alınır mı?ne yapmam lazım, arac alımında da hıc tecrubem yok ogrencıyım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Tercümanım -- 1 Eylül 2010; 13:35:19 >
  • Arkadaşlar istanbul eminiyetin sitesinde e randevu aldım lpg yi ruhsata işletmek için, istenen belgeler:

    Fatura
    Montaj Tespit Raporu
    İmalat Yeterlilik Belgesi
    Karayolu Uygunluk Belgesi
    Karayolları Muayene İstasyonundan Tespit Yaptırılacak
    Dilekçe
    T.Ş.O.F’dan 2 Adet Usulüne uygun doldurulmuş Ek-1
    Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)
    Eski Tescil ve Trafik Belgesi

    bunlarmış....imalat yeterlilik belgesi hangisi ? karayolu uygunluk belgesi hangisi ? Dilekçeye ne yazacağız, formatı var mı ? yeni ve eski tescil vetrafik belgesi nedir enrden alınır ?

    Bağlarbaşı çevik kuvvetin orda bu işleri yapan muameleciler var mı? Ya da gerek var mı onlara? varsa da ne kadar liyorlar ?

    Diğer belgelreim hepsi var..ek 1 var muayenesini yeni yaptırdım...montaj raporunu verdi firma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliuygun


    quote:

    Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

    Arkadaşlar nasipse imzamdaki aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum.Merak ettiğim şu muayenenin olduğu yaprak eski tip, arac sahibi,marka-modeli ve teknik özelliklerinin yazdığı yaprak yeni tip.Ben lpgyi ruhsata işletirken hangisini değiştirecem? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

    her iki yaprak da değişmeli..bildiğim kadarıyla eski tip ruhsatı zorunlu değiştiriyorlar,zaten teknik özelliklerin yazdığı kısımda yakıt cinsi değşeceği için o taraf kesin değişmeli..benim 2 taraf da yeniydi,sadece teknik kısımların olduğu taraf değişiyor..tüvde muayenede bandrolü yaprağa yapıştırtdım ve o sayfayı değişmekten kurtardım..sadece 46 tl ile yırttık.



    Eski ve yeni tip ruhsat nedir? Bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: castellani

    Arkadaşlar istanbul eminiyetin sitesinde e randevu aldım lpg yi ruhsata işletmek için, istenen belgeler:

    *Fatura
    *Montaj Tespit Raporu
    *İmalat Yeterlilik Belgesi
    *Karayolu Uygunluk Belgesi
    Karayolları Muayene İstasyonundan Tespit Yaptırılacak
    Dilekçe
    T.Ş.O.F’dan 2 Adet Usulüne uygun doldurulmuş Ek-1
    Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)
    Eski Tescil ve Trafik Belgesi

    bunlarmış....imalat yeterlilik belgesi hangisi ? karayolu uygunluk belgesi hangisi ? Dilekçeye ne yazacağız, formatı var mı ? yeni ve eski tescil vetrafik belgesi nedir enrden alınır ?

    Bağlarbaşı çevik kuvvetin orda bu işleri yapan muameleciler var mı? Ya da gerek var mı onlara? varsa da ne kadar liyorlar ?

    Diğer belgelreim hepsi var..ek 1 var muayenesini yeni yaptırdım...montaj raporunu verdi firma...



    Yıldız koyduklarımı zaten montaj yapan yer veriyormuş..belgeler arasında var...

    Bir tek dilekçe kaldı...onu da orda yazacağız artık herhalde...bir de tescil belgeleri var..onları da emniyetten vercekler sanırsam...




  • Şu anda ne kadar tutuyor lpg yi ruhsata işletmek ?

    300 civarı diye duydum ama bilmiyorum doğru mudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemlix -- 4 Eylül 2010; 12:49:25 >
  • merhaba arkadaşlar...
    arkadaşlar benim araba 23(Elazığ) plaka ve araba babamın üzerine ve babamda elazığda yaşıyor, ben ise istanbulda yaşıyorum. Lpg yi istanbulda taktırmam halinde ruhsata nasıl işletebilirim. Babamdan vekalet alıp ben istanbulda yapabilir miyim veya ben gerekli evraklarla birlikte ruhsatı babama göndersem o elazığda yaptırabilir mi?
    Eğer yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemlix

    Şu anda ne kadar tutuyor lpg yi ruhsata işletmek ?

    300 civarı diye duydum ama bilmiyorum doğru mudur.


    arkadaşım ben lpg taktıralı 1 hafta oluyor ruhsata işletmeyi de şöyle izah edeyim

    1) sızdırmazlık raporu 25 tl
    2) ek-1 belgesi doldurulur (benim sigortacı arkadaşım doldurdu sağolsun para almadı ama 10-20 tl verenler var)
    3) tüvtürk muayeneye gittim 126,26 tl (ama orda aracın muayene olduktan sonra görevli belge doldurmaya başlıyor görevliye tek yaprak ruhsat değiştirmek istediğini söyle onlar sana yardımcı olurlar eğer ruhsatın yaprakları yeniyse tek yaprak değilse 2 yaprak değişiyor)
    4)trafik tescile sabah gittim öğleden sonra aldım ruhsatı tek yaprak olduğu için 46tl verdim eğer 2 yaprakta değişirse 108tl diye hatırlıyorum

    yani toplamda 197tlye ruhsata işlettim ama tüvtürkte baya kasıyorlar araç babamın olduğu için hayatımda ilk defa gittim dikkat etmek gerekiyor kıytırık bi konudan eve gitmek zorunda kaldım trafik sigorta kağıdını unutmuşum evde zaten ek-1 belgesine yazıyor trafik sig.olduğu alıp geldim görevli bakmadı bile oruç oruç la havle çektiriyorlar aman dikkat...biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir




  • arkadaşlar benim araba iş bankasından rehinliydi.kredi borcunu bitirdim ve rehin kaldıralibir kağıdını aldım iş bankasından. geçen yıl da lpg taktırmıştım. taktırdığım zamanlarda daha muayenesine 1 sene olduğundan ruhsata işlettirmedim.şimdi muayenesi de bitti. hem rehinlidir yazısı kaldırılacak ruhsattan hem de lpg işlenecek. bunun için önce brc bayisine gidip proje vs istedim kayıt aldılar yarın vereceklermiş. 1 sene önce taktırdığım için ceza yermiyiz acaba..
  • Eskişehir için.

    Sızdırmazlık İstasyonu: Ankara yolu üzerinde sağ tarafta kalan Organize Sanayinin en sonunda.

    TUV Muayene: Muttalib yolundan 5 km devam edince.Ankara Bursa çevre yolu arasında İlahiyat Cami ve Sakarya Hastanesinin olduğu kavşaktan Mutttalib'e sapmak gerekiyor.

    Trafik: Ankara Bursa çevre yolu KOÇTAŞ binasının yanında...

    Ekleme: Ek-1 belgesi muayene istasyonunun yanındaki kulubelerden halledilebiliyor.Şuraya dikkat: bunlar 9'da kepenkleri açıyorlar.Eğer 9'dan önce bir saate randevu aldıysanız ve EK-1 yoksa randevu yanacaktır.Öğlenden sonraya kalırsınız...
  • Ankara için en güncel haliyle özetlemek istedim.

    1. Cumartesi öğleden önce sızdırmazlık muayenesi için TMMOB Ostim Şubesine gittim, saat 11 gibi oradaydım işim yarım saat kadar sürdü. O civardaki mekanlardan birine 10 TL karşılığında EK-1 belgesi doldurttum. Bu belgeyi sigortacımdan bedavaya da temin edebilirdim ama uğraşmak istemedim.

    2. Pazartesi sabah saat 08:30-09:00 arası için Tüvtürk İstanbul Yolu istasyonundan randevu aldım. 08:30 da oradaydım. 15-20 dk. içinde çağırdılar. Aracımın koltuklarında kılıf olduğundan arka koltuktaki orta kemer kılıf altında kalmıştı, bu sebeple zeka seviyesinden şüphe ettiğim bir muayene uzmanı (kendisini Tüvtürk'e şikayet ettim) ön-arka emniyet kemerleri kullanılamaz durumda, ön arka emniyet kemer kilitleri bozuk, reflektör eksik gibi kusurlar yazarak muayene tekrarı verdi. Arka koltuktaki kemeri ortaya çıkarıp tekrar muayeneye girince bütün bu kusurlar uçup gitti nasıl olduysa. Her neyse muayeneden geçtim ama gereğinden fazla vakit kaybettiğim için emniyetteki işim ertesi güne kaldı. Muayene ücreti olarak 126,26 TL ödedim.

    3. Salı sabah saat 08:23 içinwww.ankara.pol.tr adresinden belge yenileme için randevu aldım, kesinlikle randevu alarak gidin yoksa o sıra çekilmez. Sabah saat 08:00'de emniyetin c kapısı önündeydim, sıranın sonuna geçerek saat 08:10 gibi içeri girdim. Sıra numarası almadan (aynı kuyruk orada da var) direk bankoların oraya geçtim, 08:15 gibi oradaydım. Yaklaşık 10 dk. bekledikten sonra ismimle çağırdılar ve 5 dk. içinde işlemim bitti. Ruhsatım eski tip olduğu için 2 yaprağın da değişmesi gerekiyormuş, dolayısıyla 108 TL ödedim.

    4. Ertesi gün gidip ruhsatımı aldım.

    5. Toplam ödediğim ücret: 269,26 TL oldu.


    Tavsiyeler:

    1. Eğer egzost muayenenizin süresi dolduysa bu işlemlerden önce onu halletmelisiniz.
    2. Aracın borcu (ceza vb) olup olmadığını internetten kontrol edip varsa ödemelisiniz.
    3. Sabah 08:30-09:00 gibi Tüvtürk'ten öğlene doğru saat 10:30-11:00 gibi de emniyetten randevu alırsanız aynı gün içinde iki işi de halledip ertesi gün ruhsatınızı alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    arkadaşlar benim araba iş bankasından rehinliydi.kredi borcunu bitirdim ve rehin kaldıralibir kağıdını aldım iş bankasından. geçen yıl da lpg taktırmıştım. taktırdığım zamanlarda daha muayenesine 1 sene olduğundan ruhsata işlettirmedim.şimdi muayenesi de bitti. hem rehinlidir yazısı kaldırılacak ruhsattan hem de lpg işlenecek. bunun için önce brc bayisine gidip proje vs istedim kayıt aldılar yarın vereceklermiş. 1 sene önce taktırdığım için ceza yermiyiz acaba..


    seninle aynı durumdayız hocam,
    2007 kasımda aldım aracımı,2009 kasımda garantisi bitince lpg montajı yaptırdım,2010 kasımda da hem kredi taksidim bitecek hemde ilk vizesi gelecek.Bankadan rehini kaldırmak için bi kağıt alacağım herhalde,sonra lpg montajı yapılan yerden proje ve fatura kestirip işlemlere öyle başlıyoruz değilmi?
    fatura tarihi yeni olacağı için ceza yemezsin sanıyorum.




  • @yasaluyari evet;
    bankadan rehin bitti kağıdı alıyosun. sonra onu notere tastiklettir dedi de gitmedim notere. böle vericem emniyete bakalım kabul ederler inş. bide notere 50kağıt veremicem.zaten oraya ver buraya ver sinir oldum
    neyse rehin bitti kağıdını aldım ben. sonra gittim BRCye. ordan da garanti belgesi proje fatura bilmemne verdiler. bunlarla kadosan sanayiye git MMO dan sızdırmazlık raporu al dediler gittik aldık. önce daha yakın diye kartalspor acık otopazarının içindeki MMO ya gittim. orada sadece ruhsata işli araçlara rapor veriyolarmış.bizimki yeni işlenecek olduğundan vermediler..
    şimdi EK-1 doldurtucam pazartesi günü.artık nereye gidecez onuda bilmiyorum ya..şoforler odasına gidecez galiba..
    TÜVTÜRK ün sitesinden anladığım kadarıyla borcu yoktur kağıdına gerek yok. orada online bakabiliyolarmış.muayeneden sonra da emniyede gidip evrakları verecez.bikaç gün sonra ruhsatı alacaz inşallah..
  • arkadaşlar, sızdırmazlık raparu 25 tl, muayene 134 tl, emniyet 108 tl. Eğer LPG yi ruhsata 1 ay içinde işletmezseniz 46 tl ceza var. Eğer 1 ay içinde işlemleri yapmayı sonra giderseniz, mutlaka bu durumdan bahsedin. Yoksa onlar bir şey demiyorlar. Ertesi gün ruhsatı alacam diye gittiğinide cezası var diyorlar. Ruhsat ertesi güne kalıyor. Bilginize...
  • lpg ruhsata işli değil ise kartalspor açık otopazarının içindeki MMO rapor vermiyor. ümraniye kadosan sanayi sitesinin yanındaki MMO rapor veriyor..bilgilerinize sunar hepinizi saygıyla selamlarım
  • mmo ve tüv muayenelerini tamamladım.

    trafik şube'deki ruhsat değişimini nasıl yapacağım? Dosya ve dilekçe hazırlanmalı diye yazılmış bir kaç yerde. örnek dilekçe var mıdır? dosya denen şey proje, fatura vb. evrakların fotokopileri midir?

    bir de ruhsatın bir yaprağı yeni (arabayı ikinci el olarak temmuz'da almıştım) diğeri ise eski. iki yaprak da değişmek zorunda mı?

    not:bir kaç sayfa okudum ama bulamadım. cevap yazılmışsa kusura bakmayın.
  • bu belgeler ve LPG yi taktırdığın yerde sana verilen diğer belgelerle birlikte 1 ay içinde emniyete gidebilirsin. Dilekçe dediği EK-1 belgesi olarak da geçer. Herhangi bir trafik sigorta acentasına git 5-10 tl karşılığında daktilo ile dolduruyorlar. Onlar bilir. Evet ruhsatın iki yaprağı değişmek zorunda. Çünkü birinde LPG işli olduğu diğerinde ise yeni muayene tarihi yazıyor. kolay gelsin
  • teşekkürler. Ek-1 var zaten. Tüv'deki muayeneden önce almıştım. Ayrıca bir dilekçe hazırlamama gerek yok o zaman.
  • Arkadaşlar ; Lpg ruhsata işletilmesi ve rehin kaldırma işlemlerimi size baştan anlatayım;

    1-Bankaya olan kredi borcum bitti.Bankadan 'Rehin kaldırılabilir' aldım.Notere tastiklettirmek gerekiyormuş tastiklettirdim : 56 TL,
    2-Lpg ruhsata işletileceğinden lpg dönüşümü yaptırdığım BRC bayisinden fatura,proje,garanti,karayolları yeterlilik belgesi,mühendis yetki belgesi,TSE belgesi falan aldım,
    3-Bu evraklarla ümraniye kadosan sanayinin yanındaki MMO ya gidip LPG sızdırmazlık raporu aldım : 25 TL
    4-Muayenede sordukları için Eksoz emisyon pulu aldım : 27 TL,
    5-Muayene istasyonunun yanındaki barakadan iki adet TŞOF onaylı EK-1 belgesi doldurttum: 15TL
    5-Lpg evrakları,eksoz pulu,EK-1 ve zorunlu trafik sigorta poliçem ile TÜVTÜRK muayene istasyonlarından önceden randevu alarak muayene yaptırdım.7 gün gecikmeli olduğu için 6tl ceza ile :135 TL
    6-Tüm bu evraklarla (rehin kaldırma yazısı,muayene raporu,lpg evrakları,ek-1,eski ruhsat ve dilekçe) Bölge trafik şubeme gittim. Ruhsat yenileme 103TL+LPGyi taktıralı 1 sene olduğu için 45TL de ceza;

    Toplamda 406 TL cebimden çıktı.Nereye gittiysem sağdılar resmen..

    Not: Lpg dönüşümü için emniyete evrakları verirken dilekçe istiyorlar.ben evde yazmıştım;

    semt İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 15.10.2010
    İSTANBUL

    34 ... .. ARACIMA SONRADAN YAPILAN LPG DÖNÜŞÜMÜ İŞLEMİNDEN DOLAYI YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN

    RUHSATIMA İŞLETİLMESİNİ,

    ARZ EDERİM
    AD SOYAD ADRES İMZA

    gibi bir dilekçe yazdım kabul ettiler.. Saygılar




  • Selamlar,

    Benim işim biraz karışık gibi. Geçenlerde arabayı muayneye soktum. Motor no ve şase numarası eski sistemde yazıldıgı için, araba muayneden kaldı gözüküyor. Ek1 formu doldurarak yeni numaraları ruhsata işletmem lazım. Buraya kadar sorun yok :). Son dakkada arabaya LPG taktırmaya karar verdik(muayneden hemen sonra). Tüpü taktırırsak onun içinde bir ek1 formu vermek gerekiyor okuduğum kadarıyla. Bu 2 ek1 formu aynı anda verilebiliyor mu?(yani hem motor-şase no değiştirmek hemde ruhsata lpg işletmek mümkün mü?) Daha da önemlisi, ücretsiz 2. muayne hakkıma lpg takılı halde girsem sorun olur mu?(daha lpg takılmadığı için, ilk muaynede araba benzinliydi).

    Şimdiden Teşekkürler...
  • Otomatikmen muayeneden kalırsın.Yeniden ücret ödemen lazım gelir LPG takarsan.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.