Şimdi Ara

LPG Ruhsata İşletme / Güncel İşlem ve Fiyat Bilgisi - 24.02.2012 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
7
Favori
127.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, araç muayeneye götürülürken sızdırmazlık raporu almanıza gerek yoktur. Fakat araç muayene istasyonunda muayeneye alınmadan önce elektronik cihazla kaçak olup olmadığı kontrolü yapılır, lpg kaçağı tespit edilir ise o zaman sızdırmazlık raporu almanız için sevk edilir. Yani aracınızda herhangi bir kaçak yok ise araç muayeneniz yapılır eğer var ise sızdırmazlık raporu almaya gidersiniz ondan sonra tekrar muayene istasyonuna gelirsiniz. bilginize...
  • Merhaba
    14 Haziran da araç aldım.Üzerinde lpg vardı ancak ruhsata işli değildi. Aracı satın aldıktan sonra lpg takan yerden yeni takılmış gibi tüm evrakları aldık. Bu arada araç Eskişehir plakalı ben Ankara dayım. Sızdırmazlık raporunuda aldım. Aracın muayenesi 27 Haziran da bitti. Ruhsatın bir yaprağı daha elime ulaşmadı. Bu durumda muayene yaptırabilirmiyim? Muayeneye giderken sırasıyla ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz? Ek-1 gerekiyormu? Temmuz vergisini yatırmamız şartmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ancora

Merhaba
    14 Haziran da araç aldım.Üzerinde lpg vardı ancak ruhsata işli değildi. Aracı satın aldıktan sonra lpg takan yerden yeni takılmış gibi tüm evrakları aldık. Bu arada araç Eskişehir plakalı ben Ankara dayım. Sızdırmazlık raporunuda aldım. Aracın muayenesi 27 Haziran da bitti. Ruhsatın bir yaprağı daha elime ulaşmadı. Bu durumda muayene yaptırabilirmiyim? Muayeneye giderken sırasıyla ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz? Ek-1 gerekiyormu? Temmuz vergisini yatırmamız şartmı?

Ben de aracı alır almaz lpg taktırarak ruhsata işletmiştim, sorularınızın bazılarına cevap verebilirim ;
    Ruhsatın diğer yaprağı elinize gelmese de gidip lpg yi ruhsata işletebilirsiniz, ben de aynı şekilde işletip trafik şubesine giderek diğer yaprağı lpg eklenmiş şekilde teslim aldım
    Ek1 belgesi birçok yerde gerekli gereksiz yazılıyor ben ek1 belgesi doldurarak gitmiştim, bence hiç riske girmeyin siz de ek1 belgesi ile gidin

• Çok yararlı bilgiler.
    Teşekkürler.

• Merhabalar, hayırlısı ile aracımın lpg dönüşümü oldu, muayeneside oldu fakat emniyetteki memur ruhsatı aldıktan sonra, bana verdiği bir tane Ek-1 ve bir kaç fotokopi ile nakil vasıtalar vergi dairesine gitmemi istedi. Başına böyle bir şey gelen var mı? Neden gitmem gerekiyor olabilir?

• Arkadaşlar öncelikle faydalı bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim, bende burdan faydalanarak LPG ruhsata işleme sorunumu halletmeye çalışıyorum.
    Benim durumum şu; aracımın muayenesi 6 ay önce bitti LPG varmış ruhsata işli değil.
    Ben öncelikle egzoz muayenemi, sonra LPG proje fatura işlemlerimi hallettim en sonda MMO dan sızdırmazlık raporu ve LPG CNG ruhsatı aldıım. Cumarteside muayeneye gideceğim onun ardından trafiğe gitmeyi düşünüyorum.
    1. sorum: TUVTÜRK te hem ruhsata işleme için onay hemde muayenem halloluyormu yoksa hem muayene hemde LPG ruhsata işleme için 2 kez mi gitmem lazım.
    2. sorum EK-1 belgesi trafiktemi lazım sadece muayenede gerek yok mu ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • arkadaşım ek1 doldurup bir kez TÜVTÜRK e gireceksin muayeneden geçersen en son bu bilgileri yani aracın lpg li ve muayene tarihini ruhsata işletmen gerkiyor. onun için de 75 ila 150 tl civarı ruhsat parası veriyorsun iş bitiyor. bu ücret ise ruhsatın iki yaprağı değişirse 150 bir yaprağı değişirse 75 tl civarı oluyormuş bu mesajı yazdıktan sonra değiştirdim ruhsatın bir yaprağının değişmesi 67 tl beş dakikada çıkarıp verdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiestateam -- 10 Temmuz 2013; 22:12:44 >
  • 2010 model 1.4 otomatik getz var bendede aynı sorun var gün itibari ilede devam etmekte fakat su an da kalem tüp denilen yeni bir model ile bu sorun çözülmekte. Ben bu gün aldım isteyen olursa bu tüpü ve şamandırasını 50.00 tl kira karşılığında veririm. Öncelikle bunu takıyorsunuz sonra sızdırmazlık alıp muayeneden geçip geri eski tüpünüzü takıyorsunuz. Ben satın aldım acele edip interneti araştırmadan halbuki kiralık olanlarıda varmış aklınızda bulunsun. 0544 629 90 20
  • merhabalar LPG yi 30 Temmuz da taktırdım. 04.08.2013 te de sızdırmazlık ve muayene işini hallettim.

şimdi son aşama ruhsat işi kaldı.
    2 sorum olacak.

1-ruhsatı başka ilden değiştirtebiliyor muyuz?
    2-süre ne kadar? bazıları muayene yaptırdıysan 1 haftan var dıyor benım bıldıgım 1 ay süre var

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargyy

quote:

Orijinalden alıntı: caagricelik

quote:

Orijinalden alıntı: zargyy

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 1 haftadır yeni taktırdığım LPG'yi ruhsata nasıl işleteceğimi araştırıyor, fakat güncel olarak bir konu bulamadığım gibi herkesten farklı bilgiler alıyordum. Bugün yaptırdığım muayene sonrasında işlemleri sizlerle de paylaşmak istedim ;

- MMO, Tüvtürk ve Trafik Şube Müdürlüğünden aynı gün için randevu alın. MMO ve Tüvtürk randevularınızı gündüz, Trafik şube randevunuzu da öğlen için alırsanız aynı gün yeni ruhsatınızı alabilirsiniz,

- Eğer aracınız sıfır ise egzoz emisyon ruhsatı almanıza gerek yok, örneğin aracınız 1 yaşındaysa boşuna almayın çünkü yeni yapacağınız muayene bitiş tarihi ile egzoz süreniz aynı anda bitmiş olacak. Fakat 1 sene süresi kalmışsa bence alın hem muayene hem de egzoz bitiş tarihlerini aynı seneye denk getirisiniz.. Egzoz emisyon muayenesi - 28 TL, Egzoz kartınınız yoksa onu da almanız lazım, o da - 4TL

- EK-1 formları doldurtulur, genelde trafik şubesinin olduğu yerlerde muameleciler bu işi yapıyor, 10 TL

- MMO odasına gidilerek Sızdırmazlık Raporu alınır, bununla ilgili bir ayrıntıya gerek yok zaten gider gitmez sizi sıraya alıyorlar - - 25 TL

- Tüvtürk Muayene istasyonuna gidilerek barkod alınır ve sıra size geldiğinde evrakları gişedeki yetkililere verin, sonrasında aracınızın başına gidin hoparlörlerden aracınızı hangi muayene kapısına getirmeniz gerektiğini size iletecekler. Otomobil için muayene ücreti - 149 TL

- Trafik Şube Müdürlüğüne gidilerek evraklar teslim edilir, ben saat 13:00'de evrakları verdim, 16:00'da teslim aldım. Eğer araç satışı yeniyse ve elinize daha ruhsat ulaşmadıysa ruhsata işletme için ücret alınmıyor, fakat elinizde zaten ruhsatınız hazırsa bidiğim kadarıyla 40 TL ruhsat yaprağı ücreti alınıyor, benim araç satışı yeni olduğu için ücret ödemedim - 40 TL

Bilinen Yanlış Bilgiler ;

- Bu işi ilk başta bir muameleciye yaptıracaktım fakat 2 ruhsat da değişecek, şunun ücreti bilmem ne kadar, bunun ücreti bilmem ne kadar diyerek 400-450 TL fiyat istiyorlar sakın yaptırmayın

- Biliyorsunuz sızdırmazlık raporu kalktı diye bir haber var, ben de kesin bilgiyi almak için Tüvtürk'ü aradım ve sordum, özellikle eminmisiniz dememe rağmen bana ''Eğer projeniz TSE onaylı ise sızdırmazlık raporu almanıza gerek yok, hafif kusur olarak muayeneden geçersiniz'' dediler. Ben de buna inanarak sızdırmazlık raporu almadan gittim ve muayeneden geçemedim, hemen MMO'ya giderek raporu aldım ve tekrar geldim bu sefer geçtim

- Ruhsatın 2 yaprağının da değişileceği bilgisini veriyor herke fakat tek yaprak değişiyor

- Aracım 2011 olmasına rağmen egzoz emisyon için de pul almam gerektiği söylendi ama gerek yokmuş, çünkü sıfır araçların 3 seneye kadar bu işlemi yapmasına gerek yokmuş

Sorularınız varsa yardımcı olmaya da çalışırım...

verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim.
    bir sorum olacak gaz sızdırmazlığı aldım fakat ek 1 belgesinden bir tane aldım. emniyetin sitesinde 2 adet isteniyor. fotokopi çektirsem olurmu?
    siz kaç tane aldınız?
    tesekkürler....

Rica ederim ne demek...
    Ek1 için sizi yanlış yönlendirmek istemem, çünkü bu konuda herkes farklı konuşuyor. Ben sonrasında uğraşmamak için 2 tane doldurtmuştum fakat emniyet 1 tanesini aldı. Kimi arkadaşlar 2 tanesini de kullandığını belirtiyor. Ben de anlamış değilim :)

Hocam LPG işletmek üzere evraklarımı verdim.Ben de EK-1 i tek nüsha doldurtmuştum herhangibir sorun çıkmadı.Hatta benden önce iki nüsha EK-1 veren arkadaşın da bir nüshasını kendisine iade etti.Tarih 17/09/2013.

LPG tadilatı için kesin bilgidir. Sanırım yeni plaka değişikliklerinde 2 nüsha isteniyor.Emniyete gidecek olan arkadaşların bilgisine...

• quote:

Orijinalden alıntı: ekinoks981

İyi geceler herkese. Ben lpg işlemlerini bugün tamamladım. Güncel bilgi ve fiyat vereyim dedim.

Lpg montajından sonra ilk olarak sızdırmazlık raporu alınıyor fiyat: 25 TL ( Bu raporu lpg montajını yaptırdığınız firmanın bulunduğu ildeki bir sızdırmazlık istasyonundan almanız gerekiyor.)

Sızdırmazlık raporundan sonra 2 adet Ek-1 belgesi alınıyor ücret: 20 TL ( Dudullu' daki sızdırmazlık istasyonunda elemanlar hazır bekliyor zaten sen bir şey istemeden abi gel Ek-1 belgeni al diyorlar. Burda dikkat etmeniz gereken şey belgeye bilgilerin doğru girilip girilmediği. Bana sorarsanız Ek-1 belgesini genel muayeneyi yaptıracağınız istasyona yakın bir yerden alın derim. Böylece bi yanlışlık olursa düzeltmek daha kolay olur.)

Sıra geldi genel muayeneye onun ücreti: 160 TL. Benim egzoz muayene sürem dolmadığı için yapmaya gerek olmadığını söylediler. Yaptıtırsanız da ücreti: 32 TL

Son olarak trafikteki işlemler yapılıyor. Lpg firmasından aldığınız montaj ile ilgili belgeleri, ek-1 belgelerini, Tüvturk' tan aldığınız belgeleri, dilekçenizi ve eski trafik ve tescil belgenizi mavi telli dosyayla birlikte veriyorsunuz.
    Belge ücreti olarak 155.5 TL veriyorsunuz. İki dakika sonra size yeni ruhsatınızı veriyorlar. Trafik belgemde muayene için yer kalmadığından iki yaprak da değişti bende.

Tüm işlemler 360 TL tuttu. Egzoz ölçümü de yaptırsaydım 392 TL tutacaktı.
    Size tavsiyem, mümkün olduğu kadar muamelecilerden uzak durun. Dilekçenizi kendiniz de yazabilirsiniz. Bunun için de kimseye para vermeyin.

Herkese kolay gelsin...

benim lpg 09.05.12 de takılmış arabayı yeni aldım
    muayne tarihim 05.11.2013
    egzos muaynem 8 ci ayda bitmiş

nasıl yol izliycem arkadaşlar 2 sayfada değişecekmi
    ben forumdan öğren azayım yanlışım varsa düzeltin

1-LPG takılan yerden (Benim atiker) dn lpgnin faturası ve projesi
    2-mimar mühendisler odasından sızdırmazlık testi (belge)
    3-Ek-1 Belgesi şoförler odası ( diye yazan var sokaktan alan var burda nereden alınır acaba) alınıyor
    4-tüvtürk ten randevu alınıyor egzost muaynesi burada sanırım
    5-tüvtürk yine muayneden geç
    6 - tarfik tescile
    -fatura -proje-sızdırmazlık raporu-EK-1belgesi-egzost muayane emisyon kağıdı-muayne raporuda kimlik ve ruhsatın iki sayfası mı???
    ----doğrumudur arkadaşlar ....

• arkadaşlar ek-1 belgesi denen belgeyi başkasına doldurtmamız şart mı?
    http://www.onlinetrafiktescil.com/talimat.php bu sitede her türlü evrakı kendimiz doldurabiliyoruz. geçerli olmuyor mu?
  • arkadaslar merhaba ,benım de soyle bır sorum var ,bı arabada anlastık ,alacagım kısı aracın muayenesını yenı yaptırmıs ancak ben lpg takıtrıcam bu durumda hersey sıl bastan yenı mı yaptırıcam egzoz ,tuvturk falan yoksa bazı asamaları atlayabılcek mıyım yardımcı olursanız cok sevınırım

• Egzoz yaptırmayacaksin fakat sızdırmazlik ve muayene yaptıracaksın. Muayene sayfanda yer varsa ruhsatta tek yaprağın değişiyor yer yoksa o da değişiyor.

• Konunun başından beri bu soru biraz havada kalmış, net bir şey söylenememiş.

Bir de ben sorayım, trafik tescil şubesindeki işlemi ruhsat sahibi dışındaki biri yapabiliyor mu? Ya da en azından ruhsat sahibinin en son ruhsatı teslim alması şeklinde, ruhsat sahibi dışında biri evrakları teslim edebiliyor mu ?
  • hortlamış olucak konu belki ama kafamıza takılanlar için yeniden soralım çünkü ömnemli bir konu...

Aracımı alalı 3 hafta olacak yeni ruhsatım gelmedi henuz aracın mayeneye girmesinede 7 ay var kasım 2014 te muayenesi. araç reno megane 2 1.6 benzinli. Sorum şu lpg yi şimdi taktırırsam trafik muayene işletme vs ne olur ? ne tür riskleri vardır ? muayene zamanını beklersem nasıl bir avantajım vardır ? Ayrıca iki durum içinde geçerli aracıma kasko ve trafik sigortası yaptırdım lpg sonucu bunlar nasıl değişir? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
  • merhaba
    ek bilgi olması adına paylaşmak istedim. arabayı aldığım da üzerindeki lpg tankın yılından dolayı değiştirdim. tuvturk zamanı gelince şansımı denemek için normal muayene gider gibi gittim. proje ve sızdırmazlık raporu olmadığı için ankara istanbul yolundaki tüvtürk ağır kusurlu olarak geri gönderdi. projeyi tankı değiştirdiğim yerden aldım. mmo odasından da randevu alıp sızdırmazlık raporu alıp tekrar tüvtürk e gitmem gerekiyor.sızdırmazlık raporu hafif kusur olarak geçiyor ancak tadilat olduğu için kesinlikle sızdırmazlık raporu gerekli dediler.
  • Arkadaslar Ruhsatta lpg isli oldugu halde benden proje istediler ve olmadigi icin agir kusurdan aracim muayeneden gecemedi. Ilk defa lpgli bi araci muayeneye goturdugum icin bisi diyemedim. Tuvturkun sitesini incwledgimde bu belgenin sadece tadilat sonrasinda, lpgyi ruhsata isletme asamasinda istendigini ogrendim. Simdi soru su; bu arkadaslar benden neden proje isteme geregi duydu. Dedigim gibi bu konuda tecrubesiz oldugum icin o esnada normal bi prosedur oldugunu dusundum.

• Arkadaşalar merhaba.

Bende yardımcı olmaya çalışayım.

ARaç alım satımı yaptık. Sadece notere 193,5 tl plaka değişimi ile birlikte verdik. Benzin parası haricinde başka masrafımız olmadı
    :)

benim aracım bursa plaka ( bursadan ) aldıgım arac antep plaka ( antepten ) Konya da buluştuk. Ordaki noterde de devir işlemimizi yaptık. Plaka değişecek mi diye sordu evet dedik ikimizde 193,5 TL verdik.

şimdi benım sormak istediğim araca ben lpg de taktırmak istiyorum. Muayenesine de daha 5 ay var.
    Devir işleminden sonra LPG Yİ de taktırıp işlerimin tamamını bir kere de bitirebilir miyim?
    Bitirebilirsem nasıl oluyor?

yada bütün işlemlerimi bitirip plaka ve ruhsatımı alıp lpg montajını ondan sonra mı yapayım?

Tavsiyeniz nedir?
  • LPG yi taktır muayene surenin gelmesine kadar kullan. Muayene ve lpg işletmeyi tek seferde yap, hem muayene ucreti hem lpg tadilat muayene ucreti odeme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roadless -- 15 Kasım 2014; 3:53:56 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.