Şimdi Ara

LPG KITI TAKTIRMAK ARTIK MANTIKSIZ (DETAYLAR MESAJIN ICINDE) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bazı arkadaşlar inanmamış bana ama ben gene de yazayım.

geçen perşembe günü İstanbul Yenikapıdan feribota binip Yalovaya geldim.oradan 40 litre lpg aldım ve Kuşadasına kadar geldim.Kuşadasında lpg düşük uyarısı sesi duyuldu.. bütün yol boyunca klima açıktı ve araç da yükü idi.. 40 litre ile 600 kmye yakın yol gitmişiz.. bu arada merak edenler için araç volvo 850 2 litre 5 silindirli ve otomatik şanzımanlı. lpg kiti de prins vsi..
  • O bu değil de, ben dün araca lpg taktırdım. :D Full'den Lpg alayım mı almayayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

bazı arkadaşlar inanmamış bana ama ben gene de yazayım.

geçen perşembe günü İstanbul Yenikapıdan feribota binip Yalovaya geldim.oradan 40 litre lpg aldım ve Kuşadasına kadar geldim.Kuşadasında lpg düşük uyarısı sesi duyuldu.. bütün yol boyunca klima açıktı ve araç da yükü idi.. 40 litre ile 600 kmye yakın yol gitmişiz.. bu arada merak edenler için araç volvo 850 2 litre 5 silindirli ve otomatik şanzımanlı. lpg kiti de prins vsi..

Gerçekten "inanılmaz" bir yakıt değeri. LPG kitleri arasında gerçekten yakma konusunda büyük farklar var. Atiker bariz olarak diğerlerine göre fazla yakıyor. Prins'in bu denli az yakacağını tahmin etmezdim...
  • taktırmanın mantıksız old nu düşünen taktırmaz kardeşim. ben gidip de imzamdaki aracıma 1000 km de taktırdım. bu gün bu araca rahat biniyorum. öyle 1000 km de bir de gidip 40-50 tl lik benzin almıyorum.3500 km oldu depom 5 nokta taydı (civicler noktayla gösteriyor) hala aynı.
    bu aracı sıfır aldım ancak alırken 2. ellere baktım benzinli, hiç lpg takılmadı diyenlerle pazarlık bile yapmadım, çünkü alırsam hem pahalıya satmaya kalkıyorlar hem de başıma lpg masrafı çıkacak ekstradan.
    bu zamanki araçlar karbüratörlü de değilki lpg zarar versin araca, hala bazı kesimlerin araca zarar veriyor demesi de çok tuhaf, girin de bir bakın bakalım internete neden lpg takılmalı sorusuna verilen cevaplara. neymiş benzinli araac az km yapıyormuş buna inanıyormuşuz, lpg li araç çok km yapıyormuş, ne güzel işte adam kullanmak -gezmek için aldığı aracıyla gezebilmiş. arabasını kullanabilmiş. önceki aracım 2004 bora idi 2009 da almıştım benzinli idi ve sadece 40 000 km deydi. adam benzin o kadar pahalı ki kullanamamış bile.

biri çıkıp da ortalığı karıştırıyor, ben oto yedek parçacılığı yapıyorum, piyasayı araştırıyorum diyor, halbu ki en basit hesabı yanlış yapıyor,

birader sen sen ol sakın lpg taktırma emi. 2. el ilanlarına bakıp araç alırken hala bazıları benzinli araç olsun diyor,onlara da alacak araç lazım seninki gibi

• quote:

LPG li araçları feribotlar alıyor mu?
    bir de prins kiti nerede taktırdınız?
  • quote:

hocam senin araç yanında bizimkisi benzinli gibi kalmış

6,7 yapıyor 100 km de
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigne

taktırmanın mantıksız old nu düşünen taktırmaz kardeşim. ben gidip de imzamdaki aracıma 1000 km de taktırdım. bu gün bu araca rahat biniyorum. öyle 1000 km de bir de gidip 40-50 tl lik benzin almıyorum.3500 km oldu depom 5 nokta taydı (civicler noktayla gösteriyor) hala aynı.
    bu aracı sıfır aldım ancak alırken 2. ellere baktım benzinli, hiç lpg takılmadı diyenlerle pazarlık bile yapmadım, çünkü alırsam hem pahalıya satmaya kalkıyorlar hem de başıma lpg masrafı çıkacak ekstradan.
    bu zamanki araçlar karbüratörlü de değilki lpg zarar versin araca, hala bazı kesimlerin araca zarar veriyor demesi de çok tuhaf, girin de bir bakın bakalım internete neden lpg takılmalı sorusuna verilen cevaplara. neymiş benzinli araac az km yapıyormuş buna inanıyormuşuz, lpg li araç çok km yapıyormuş, ne güzel işte adam kullanmak -gezmek için aldığı aracıyla gezebilmiş. arabasını kullanabilmiş. önceki aracım 2004 bora idi 2009 da almıştım benzinli idi ve sadece 40 000 km deydi. adam benzin o kadar pahalı ki kullanamamış bile.

biri çıkıp da ortalığı karıştırıyor, ben oto yedek parçacılığı yapıyorum, piyasayı araştırıyorum diyor, halbu ki en basit hesabı yanlış yapıyor,

birader sen sen ol sakın lpg taktırma emi. 2. el ilanlarına bakıp araç alırken hala bazıları benzinli araç olsun diyor,onlara da alacak araç lazım seninki gibi

Nenecuğum, forumu bir incelesen, bodoslama dalmasan muhabbete yukarıda benim de aracıma LPG taktırdığımı görecektin :). Bir yanım hala mantıksız olduğunu bana düşündürse de, psikolojik olarak rahatlamak için taktırdım tüpü. Az para vereyim çok gezeyim diye yani. Yine de taktırmayacaktım, lakin tanıdık yer bulduk, hemen işletmek istemiyosan muayene zamanın gelince veririz projeni dedi, ben de ikna oldum. Bir de imzamdan da görmüşsündür, 1 sene de 3 araba değiştirdim, çabuk sıkılıyorum, değiştirmek istiyorum arabalarımı kısa zamanda, ama tüpü takınca en az 1.5 -2 sene binmem gerekecek ki amorti edebileyim. Anlaştık mı kardeşim benim?

• Şimdi ben sesli düşnerek yazıyorum. Sizce mantıklı mı değil mi yorumlayın ben yazayım sadece:
    Benim arac Honda Cıvıc otomatik 65 bin km. de istanbul şehir içinde 37 ile 40 kuruş arası yakıyor 4 TL üzerine çıkmış benzin fiyatları ile.
    Ortalama şehir için 100 Km de 8,5 ile 9,5 arası bir değer gösteriyor kadran. 9 diyelim ortası olsun.
    LPG %20 fazla yaksa kabaca 10,5-11 litre diye hesap ediyorum. Bu durumda 11 litre desek fazla fazla 11*2,29 (sanırım bu fiyatlar var istanbulda) 25.19 TL eder bu da yine kabaca 25 kuruş diyelim LPG nin yakacağı değer. Arada 10 -15 kuruşluk bir fark olacağı beklenebilir benim araç için. Diyelim ki 2-3 kuruşta benzin yakayım buna ilave olarak. 28 Kuruşa gelir benim litre başına yakıt giderim. Bu da litre de 10 kuruş tasarruf demek.
    Senede ortalama 17-18 bin yapıyorum şu benzinli durumda. LPG olursa rahat 20.000 yaparım hatta aşarım diye düşünmekteyim.
    şimdi:
    Benzinde 38 kuruş yakarken 38*20.000=7.600 TL yıllık gidere denk gelir
    LPG de 28 kuruş yaksa (benzinide katarak) 28*20.000= 5.600 TL eder.
    2.000 TL tasarruf demek bu da. Prins 2.300 Tl artı 450 tl yakıt kiti 2.750 Tl 200 TL de ruhsat gideri desek 2.950 TL
    yani Prins benim arabada 1,5 sene de kendini amorti edecek demektir.
    Yaptırmalı mı yaptırmamalı mı ne dersiniz.
    Tabii bütün bunlar sorunsuz bir halde kullanım koşulu ile

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Şimdi ben sesli düşnerek yazıyorum. Sizce mantıklı mı değil mi yorumlayın ben yazayım sadece:
    Benim arac Honda Cıvıc otomatik 65 bin km. de istanbul şehir içinde 37 ile 40 kuruş arası yakıyor 4 TL üzerine çıkmış benzin fiyatları ile.
    Ortalama şehir için 100 Km de 8,5 ile 9,5 arası bir değer gösteriyor kadran. 9 diyelim ortası olsun.
    LPG %20 fazla yaksa kabaca 10,5-11 litre diye hesap ediyorum. Bu durumda 11 litre desek fazla fazla 11*2,29 (sanırım bu fiyatlar var istanbulda) 25.19 TL eder bu da yine kabaca 25 kuruş diyelim LPG nin yakacağı değer. Arada 10 -15 kuruşluk bir fark olacağı beklenebilir benim araç için. Diyelim ki 2-3 kuruşta benzin yakayım buna ilave olarak. 28 Kuruşa gelir benim litre başına yakıt giderim. Bu da litre de 10 kuruş tasarruf demek.
    Senede ortalama 17-18 bin yapıyorum şu benzinli durumda. LPG olursa rahat 20.000 yaparım hatta aşarım diye düşünmekteyim.
    şimdi:
    Benzinde 38 kuruş yakarken 38*20.000=7.600 TL yıllık gidere denk gelir
    LPG de 28 kuruş yaksa (benzinide katarak) 28*20.000= 5.600 TL eder.
    2.000 TL tasarruf demek bu da. Prins 2.300 Tl artı 450 tl yakıt kiti 2.750 Tl 200 TL de ruhsat gideri desek 2.950 TL
    yani Prins benim arabada 1,5 sene de kendini amorti edecek demektir.
    Yaptırmalı mı yaptırmamalı mı ne dersiniz.
    Tabii bütün bunlar sorunsuz bir halde kullanım koşulu ile

bende sizin gibi ikilemde yim.

tek farkımız şu an mevcut olan lpg kitleri benim tsı motoruma pek de uygun olmadığı yönünde

bende lpdi sistemini bekliyorum (sıvı lpg)

bu sistemde lpg + benzin olmuyor Sadece lpg var tasarruf daha fazla yani.

birde BRC markasını araştır derim.

fiyatlar da ucuz ve servis ağı diğer markalardan daha geniş. kalitede var.

bu kadar beklemişsiniz sene sonunu bekleyin şu lpdi Türkiye ye bir gelsin.

• Saygıdeğer gerçek Tüketiciler ,

Prins doğru montaj ,doğru ayar ile diğerlerinden size her zaman daha fazla tasasrruf ve fayda sağlar,

saygılarımla,
  • quote:

inanırım...2005 kalos16v sx 1.4 manuel vites var bende. 1 ay önce brc taktırdım. 10 km si şehir içi 100 km de 6.56lt yakıyor. ben şişlide fulledim. 148 km sonra tekirdağda 2.34tlden fulliyeyim dedim sadece 22.71 TL ödedim.araçta +2 kişi ve ön koltuk ve bağaj full doluydu.(klima kullanmadım)2.34tlden bile hesaplayınca 0.1535 kuruş yakmışım. benzinliyken uzun yolda 100km de 6.15lt benzin yakıyordum.TL de %41 tasarruf sağlamışım. trafiğe takılmasaydım.. gerçekten %45 tasarruf sağlayabiliyorum. uzun yolda 40 litre ile 600km den fazla bile gidilebiliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemoza -- 28 Haziran 2011; 0:44:00 >

• brc kit 1650 artı 200 masraf 1850 bir yılda amorti edecektir.istasyonda pompaya yanaşırken bitmiş benzin deposunu fullemek ortalama 200 tl gaz doldurmak 90 tl bu aradaki fark ilk günden başlar ve hem psikoloji düzelir hem de cep dengesi :):):):
  • quote:

Orijinalden alıntı: nigne

taktırmanın mantıksız old nu düşünen taktırmaz kardeşim. ben gidip de imzamdaki aracıma 1000 km de taktırdım. bu gün bu araca rahat biniyorum. öyle 1000 km de bir de gidip 40-50 tl lik benzin almıyorum.3500 km oldu depom 5 nokta taydı (civicler noktayla gösteriyor) hala aynı.

Birçok insan için önemli olmayabilir ama otomobil sürüş zevki çok önemli daha çok yol yapıyor diye lpg ile araca binmek ne kadar fantazi yaratabilir ben eksozundan buram buram duman çıkan o maviş dumanı görmediğimde miller gitsemde boş hani yanlış anlamayın ama koyunuda atıyorlar kamyona götürüyorlar taşıma (cılık) yapıyorlar amacınız sadece sizi taşımaksa taktırın tabi ama otomobilde azda olsun keyfi versin istiyorsanız lpg den uzak durun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.