Şimdi Ara

LPG ile ne kadar tasarruf sağlanır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

%33ü geçmez ayrıca benzinide eklersek dahada düşer ayrıca benzinle lpg zaten yarıyarıyada değil şuan.

95 oktan benzin 3.8, LPG 1.91 nasıl yarı yarıya değil?

ne zman 3.8 oldu hiç bi zman öyle olmadı bi kere sallamayın şuanda 3.41 95 oktan fiyatıdır. eğer 2 katı olsa idi %50 tasarruf sağlanırdı yanlış bilgilendirme olmasın lütfen

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

%25-%30 arasi oynar ,
    %30-35'i gecmesi zor...git gide de dusuyor.
    12.000 kmdir elde edilen degerdir...

Yani kimsenin LPG taktırmasına hacet yok o zaman. % 25 için değmez. Öyle mi? Peki niye benzin kullanıcılarının çoğu LPG ye yöneldi ? Bir de hesap etmediğiniz bir şey var. Benzinde şehir içi-şehir dışı tüketim farkı yaklaşık 2 kattır. Örneğin şehir dışı 20 krş yakan bir araba şehir içi 35 krş yakar (benzinde). LPG de fark o kadar değildir. Şehir dışı 15 krş yakan araba, şehir içinde 20 krş yakar. Bu yüzden benzin kullananlar şehir içinde arabaya pek binmek istemezler. LPG li araçlar ise bakkala bile arabayla giderler.

değermi değmezmi bu kişinin arba kullanımına bağlı mesela ben yılda 10 bini geçmem hesaplarsak 2 senede amorti ediyor sonrası allah büyük ne olacağı belli olmaz.ş.içi 350krş yakan ş.içi 200 yakar demişsiniz yani içi ile dışı arasında 150 krş farkmı var sallamayalım benim imzamdaki araç ş.içi 280 ş.dışı 225 yakıyor son iindirimlere göre o kadar fak olması imkansız belki büyük motorlu araçlarda olabilir 2000 ve üstü ama sanmıyorum.

Chery kimo 1.3 lusso

• LPG'nin benim gözümdeki dezavantajları menzilinin kısalığı, bagajdan çalması ve (kısmen çünkü çok işim olmuyor) kapalı garaja girilememesi. Bunun haricinde hiç bir mahsur görmüyorum. Düzgün bir yerde montaj yaptırınca bezdirici derecede teknik bir sorun çıkacağına da inanmıyorum. Aksi durumlar istisnadır ve ona bakarsak fabrika çıkışı araçlarda bile ciddi sorun yaşama riski var.

Bunun yanısıra ise sağladığı ekonomi tartışılmaz. %50'ye gerek yok; %25-30 tasarruf bile ciddi tutarlara denk geliyor. Ben yılda 20.000 km civarı yapan bir insanım ve LPG benim için yıllık 2.000 YTL tasarruf demek. Yani bir yılda dönüşümü amorti ediyorum ve kara geçmeye başlıyorum. Bir diğer avantajı ise taşınabilir bir mal. Yani dizel araçlar için söylenen "ikinci el değeri de yüksek" olayını LPG'de çok daha net. Aracınızı satacak olursanız işçilik parasına söktürürsünüz kiti, yeni aracınıza takarsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: giza

quote:

Orjinalden alıntı: MAJAY

LPG motoru öldürüyor Hiç tavsiye etmem zırt pırt LPG konusu açmayın ortalıgı bulandırmayın net kullanan kişiler okuma yazma bılmeyen kısıler degıl bu sayfaya takılan kısıler otomobılden yada LPG nın neoldugundan ekonomısınden az cok haberdardır.

haklısınız kimseye bir şey öğretmek bizim haddimiz değil
    ama burası paylaşım forumu.
    ben bu siteden aracıma lpg taktırmaya ikna oldum
    hatta bu sitedeki yorumlara dayanarak şu an ki aracımı satın aldım.

ortalığın bulanması şahsi düşüncenizdir saygı duyarım.

Burası paylaşım forumu size katılıyorum. Tabi ki doğru bildiklerinizi paylaşacaksınız

• quote:

quote:

%33ü geçmez ayrıca benzinide eklersek dahada düşer ayrıca benzinle lpg zaten yarıyarıyada değil şuan.

Savunmaya geçerken doğru bilgiverelim. Benzin hiçbir zaman 3.8 olmadı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayhan1095

quote:

quote:

Savunmaya geçerken doğru bilgiverelim. Benzin hiçbir zaman 3.8 olmadı...

bende onu anlatnmak istiyorum işte arkadaş iyi sallamış nede olsa sallaması beleş

Chery kimo 1.3 lusso

• Okuduklarımdan sonra LPG konusunda yine kararsız kaldım. Bizde millet olarak anlamadığım bir fanatiklik var. Benzin kullanan adam sanki kendine ait petrol yatağı varmış gibi benzini övmeyi, LPG yi yermeyi tercih ediyor. LPG kullanan içinde durum öyle. O yüzden de LPG konusunda yine karar veremedim.

O yüzden Lütfen iyi bilen birisi cevap versin.

2000 Model Renault Clio 1.6 RXT olan aracıma LPG taktırırsam ne faydası olur ? Ne zararı olur ?

Teşekkürler.
    aracimdaki 45 litrelik LPG deposu 33 litre(60 lira civari) gaz aliyor ve 400 km menzili var.
    bir depo(50 litre) benzin ile menzilim 800 km idi.
    yani iki depo(33*2=66 litre) LPG = 1 depo(50 litre) benzin.
    yani benzin ile 175 liraya yapacagim isi(800 km yolu) LPG ile 120 kusura yapiyorum.
    kotu gaz alinca oksurme tiksirma cekmeme , rampalarda 3.vitese dusme , ariza lambasi yanmasi , bagajin kuculmesi derdini cekerim diyosan tatktir.
    edit:
    daha bugun yolda kaldim , geri kendi kendine duzeldi.ariza lambasi zaten devamli yanikda , bugun atesleme hatasi verir gibi yanip sonmeye basladi ve bariz bi sekilde silindirin biri calismaz oldu.tam servise gidecektim , benzine aldim biraz kullanip geri gaza aldim duzeldi.
    ayrica yukarida dedigim gibi gazi litre olarak %25-30 arasi fazla yakiyor.
    yani yarin bigun LPG 2,5 ytl filan olursa hic bi anlami kalmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Okuduklarımdan sonra LPG konusunda yine kararsız kaldım. Bizde millet olarak anlamadığım bir fanatiklik var. Benzin kullanan adam sanki kendine ait petrol yatağı varmış gibi benzini övmeyi, LPG yi yermeyi tercih ediyor. LPG kullanan içinde durum öyle. O yüzden de LPG konusunda yine karar veremedim.

2000 Model Renault Clio 1.6 RXT olan aracıma LPG taktırırsam ne faydası olur ? Ne zararı olur ?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 28 Temmuz 2008; 19:43:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 26_bbz_26

hocam benzinle 100 liraya yaptigin isi LPG ile 70 liraya yaparsin.
    sen gerisini kendine gore hesap et.
    ne kadar yol yapiyorsun yapmiyorsun hesabini...
    aracimdaki 45 litrelik LPG deposu 33 litre(60 lira civari) gaz aliyor ve 400 km menzili var.
    bir depo(50 litre) benzin ile menzilim 800 km idi.
    yani iki depo(33*2=66 litre) LPG = 1 depo(50 litre) benzin.
    yani benzin ile 175 liraya yapacagim isi(800 km yolu) LPG ile 120 kusura yapiyorum.
    kotu gaz alinca oksurme tiksirma cekmeme , rampalarda 3.vitese dusme , ariza lambasi yanmasi , bagajin kuculmesi derdini cekerim diyosan tatktir.
    edit:
    daha bugun yolda kaldim , geri kendi kendine duzeldi.ariza lambasi zaten devamli yanikda , bugun atesleme hatasi verir gibi yanip sonmeye basladi ve bariz bi sekilde silindirin biri calismaz oldu.tam servise gidecektim , benzine aldim biraz kullanip geri gaza aldim duzeldi.
    ayrica yukarida dedigim gibi gazi litre olarak %25-30 arasi fazla yakiyor.
    yani yarin bigun LPG 2,5 ytl filan olursa hic bi anlami kalmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: dekonline

Okuduklarımdan sonra LPG konusunda yine kararsız kaldım. Bizde millet olarak anlamadığım bir fanatiklik var. Benzin kullanan adam sanki kendine ait petrol yatağı varmış gibi benzini övmeyi, LPG yi yermeyi tercih ediyor. LPG kullanan içinde durum öyle. O yüzden de LPG konusunda yine karar veremedim.

Teşekkürler.

Aksırma tıksırma mı? O dediğin LPG ile ilgili değil, arabanın motorunu bi göster sen. Shell, Opet, Total den aldığım gazla hiç bir sorun yaşamadan, benzinli araçların sağından solundan geçiyorum. Biri de benzin 3,41 demiş. Hay hay arkadaşlara matematik öğreteyim o zaman. İstnabul da LPG 1,91. Ankara da 1.70 civarı. İstanbulda 1,91/3,41= 0,56 100-56= % 44 fark var. % 6 için mi kavga ediyorsunuz? Hava filtresi tıkalı, bujileri eski bir araç % 10 fazla yakar. Ankarada 1,71/3,41 = % 50 100-50 = %50 hesap ortada. Küssüratlarla uğraşmayalım. Yukarıda LPG ile ilgili geniş bilgi vermiştim. Lütfen farazi konuşmayalım, tecrübeniz, bilginiz varsa yazın. Bakın arkadaşların kafasını karıştırıyorsunuz. LPG kullanmayan ne kadar adam varsa oturmuş, LPG hakkında yazıyor.

• sIRALıdA kışın benzin tüketimi fazla oluyor. Çünkü çoğu sistemde motor 35santigrat derceye gelmeden geçmiyor kış çok soğuk geçiyorsa benzin sarfiyatını düşünün. 3böyle diyelim yaz aylarındada sadece 25sn bekliyor çoğu azda olsa benzin tüketimi var.

Bendeki sisten lovato easy fast Tavsiye ederim 25derece ve 15saniyede geçiş yapıyor yeni yazılım ile.

Birde sıralı takatıran arkadaşlar için söylüyorum; USTA çok önemli
  • hızlı yazdığımdan kelimeler karışmış neyse artık idare edin. Ben lpg sistemini Karbüratörlü her arabaya (özellikle hava kirliliğini engellemek için) kayıtsız şartsız, Her enjeksiyonlu arabaya da iyi usta bulmak şartıyla tavsiye ederim. 200lira az vereyim burası ucuz takıyormuş taktırayımderseniz(benim gibi) 200-300 bide can sıkıntısı ile geri çıkıyor. Benim sistem kaliteli ve yaygın sistem olduğu için iyi ustayı çok zaman geçmeden buldum. Şimdi hemen hemen sorunum yok. 1000km de 60ytl ile 100ytl arasında karım oluyor
  • bossbee arkadaşım tamam %44 ucuz oluyor ama aynı yakarsa %44 karlı olur şimdi söyleniyorki %15 %20 fazla ykar diyorlar böyle olursa %30un altına düşer bunada bi açıklık getirelim ben karşı depilim lpgye bende taktırmak istiyorum ama her yerden bi ses geliyor kararsızım hala

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

bossbee arkadaşım tamam %44 ucuz oluyor ama aynı yakarsa %44 karlı olur şimdi söyleniyorki %15 %20 fazla ykar diyorlar böyle olursa %30un altına düşer bunada bi açıklık getirelim ben karşı depilim lpgye bende taktırmak istiyorum ama her yerden bi ses geliyor kararsızım hala

Ben hesabımı hep depoyu fulleterek yaparım. 20 YTL lik gaz ya 1 kere ya 2 kere koydurmuşumdur. Asla boş depoyla gezmem, her zaman fulletir ve hesabımı ona göre yaparım. Açık ve net yazıyorum; benzinde 1.6 araç şehir içi 30 kuruştan aşağı yaktığını iddia eden araç sahibi ya hesap bilmiyordur, ya da yalan söylüyordur. 1.6 motorlu araçların fabrika verilerine bile baksanız 8 litreden aşağı olan var mı? Asla fabrika verileri tam tutmaz. Trafikte afedersiniz kendinizi yırtsanız bugünkü şartlarda en az 27-30 kuruş yakarsınız. Bazı araçlar 35-40 kuruş yakıyor. Şehir dışı benzinde 20 kuruştan aşağı yakıyor diyen açık söylüyorum; ya hesap bilmiyordur. Ya da yalan söylüyordur (1.6 motor). 1.4 motorda da oranlar çok değişmiyor en fazla %10 farkeder. "Depoyu çeyrek doldurdum, şu kadar km gittim" falan diyenlere kulak asmayın. Böyle hesap yapılmaz. Depo fulletmeden, hemde en az 3-4 sefer farklı yollarda ölçmeden asla ortalama tüketimi hesaplayamazsınız. Aynı yoldan, aynı kmyi yaparak, aynı araçla bile % 10 fark çıkabiliyor. Ben yılda yaklaşık 25-30 bin km yapıyorum ve her zaman tamamen doldurturum. Tekrar söylüyorum LPG ile şehir içi 19-21 kuruş, şehir dışı 14-16 krş yakarsınız. Hesabınızı kendiniz yapın. Saygılar

• quote:

quote:

bossbee arkadaşım tamam %44 ucuz oluyor ama aynı yakarsa %44 karlı olur şimdi söyleniyorki %15 %20 fazla ykar diyorlar böyle olursa %30un altına düşer bunada bi açıklık getirelim ben karşı depilim lpgye bende taktırmak istiyorum ama her yerden bi ses geliyor kararsızım hala

Ben hesabımı hep depoyu fulleterek yaparım. 20 YTL lik gaz ya 1 kere ya 2 kere koydurmuşumdur. Asla boş depoyla gezmem, her zaman fulletir ve hesabımı ona göre yaparım. Açık ve net yazıyorum; benzinde 1.6 araç şehir içi 30 kuruştan aşağı yaktığını iddia eden araç sahibi ya hesap bilmiyordur, ya da yalan söylüyordur. 1.6 motorlu araçların fabrika verilerine bile baksanız 8 litreden aşağı olan var mı? Asla fabrika verileri tam tutmaz. Trafikte afedersiniz kendinizi yırtsanız bugünkü şartlarda en az 27-30 kuruş yakarsınız. Bazı araçlar 35-40 kuruş yakıyor. Şehir dışı benzinde 20 kuruştan aşağı yakıyor diyen açık söylüyorum; ya hesap bilmiyordur. Ya da yalan söylüyordur (1.6 motor). 1.4 motorda da oranlar çok değişmiyor en fazla %10 farkeder. "Depoyu çeyrek doldurdum, şu kadar km gittim" falan diyenlere kulak asmayın. Böyle hesap yapılmaz. Depo fulletmeden, hemde en az 3-4 sefer farklı yollarda ölçmeden asla ortalama tüketimi hesaplayamazsınız. Aynı yoldan, aynı kmyi yaparak, aynı araçla bile % 10 fark çıkabiliyor. Ben yılda yaklaşık 25-30 bin km yapıyorum ve her zaman tamamen doldurturum. Tekrar söylüyorum LPG ile şehir içi 19-21 kuruş, şehir dışı 14-16 krş yakarsınız. Hesabınızı kendiniz yapın. Saygılar

ben imzamdakki araç ile her ayın başı ful doldurur içinde 1-2 litre kalana kadar kullanırım yani 3.47 . 60=208.2ytl/730 km =285 krş yapar hesabımın yanlış oldunu düşünmüyorum.kullanımın klimasız performanssız kullanımdır genelde tek yada 2 kişi kullanırım.şehir içide adana

Chery kimo 1.3 lusso

• quote:

quote:

quote:

ben imzamdakki araç ile her ayın başı ful doldurur içinde 1-2 litre kalana kadar kullanırım yani 3.47 . 60=208.2ytl/730 km =285 krş yapar hesabımın yanlış oldunu düşünmüyorum.kullanımın klimasız performanssız kullanımdır genelde tek yada 2 kişi kullanırım.şehir içide adana

Tamam biz ne demişiz ? Aynı aracı LPG ile kullan 20 kuruşun altına inersin. Uzun yolda 15-16 kuruş yakar. Ben de zaten senin aracın veya diğer araçların 27-30 kuruş arası yakacağını söylemişim. Benim anlamadığım şey LPG yi bilmeden farazi nasıl konuşuyorsunuz? bir araçla ayda 1000 km yol yaptığımızı farzedelim. benzinle 300, LPG ile 200 YTL harcarsınız. Şİmdi oturup 285 YTL falan demeyin. Ortalama konuşuyorum. yumurta hesabıyla uğraşamam. Yani LPG kullanan biri; "Oh be 300 YTL harcayacağıma, 200 YTL harcadım % 50 kar yaptım der. Çünkü aradaki 100 YTL, 200 YTLnin %50sidir." Ama benzin kullanan der ki;" Ulan 200 YTL harcayacağıma, benzinle 300 YTL yaktım ama olsun. LPG ile yapacağım kar 100/300*100= %33 ü geçmezdi. değmez." Aradaki fark budur. Neticede 1000 kmde 100 YTL kar edersiniz. Olay budur. Yılda 10000km yi geçmeyen birinin LPG yi seçip seçmemesi tamamen kendi tercihidir. 15 000 ve sonrasında LPG taktırmayan biri hala LPG ye kuşkuyla bakıyorsa, ben de o adama kuşkuyla bakarım. Yılda 20 000 km şehir içi yapan bir araba benzinle 6000 YTL, LPG ile 4000 YTL yakar. Yılda 2000 YTL kar. Arabaya 3 yıl binseniz 6000 YTL kar yaparsınız. Bakım masrafınız da benzinli binmekten daha ucuza gelir. Çnkü motorunuz fazla yıpranmaz. Egsosunuz çürümez. Klimanızı da açarsınız, performansınızı da yaparsınız, gaza basarken de korkmazsınız. Yine de illaki benzin kullanacağım diyorsanız saygı duyarım. Ancak, bilmeyen arkadaşları yanlış yönlendirmeyin. Kullanın, farkı görün. Ondan sonra yazın.

• 20 ytl gazla 84 km tamamı şehir içi lpg ye 15 saniyede geçiyor klima 2. kademe genelde açık..Kullandığım vites genelde 2-3. vitesler..Benzin dahil aşağı yukarı 24.5 yakmış araba..Gaz olmasa rahat 34-35 kuruş yakardı..Tasarruf oranı yüzde 28-30, gayet normal..

Lpg nin asıl tasarrufu şehir dışında olur ama hiç kimse devamlı şehir dışı kullanmaz arabasını dolayısıyla ortalamaya bakmak gerekir ve gerçek tasarruf oranı söylediğim gibidir..Hesap yaparken benzin sarfiyatını mutlaka eklemek gerekir..Yazın ve kışın benzin sarfiyatı farklıdır..Kışın daha geç gaza geçtiği için özellikle kısa mesafelerde pek tasarruf sağlamaz..

Bir de hesap yaparken depo fulleyip ölçüm yapmak yanlıştır..Belirli miktar gaz alıp bittikten sonra ölçüm yapmak gerekir..

Orjinalden alıntı: x15

20 ytl gazla 84 km tamamı şehir içi lpg ye 15 saniyede geçiyor klima 2. kademe genelde açık..Kullandığım vites genelde 2-3. vitesler..Benzin dahil aşağı yukarı 24.5 yakmış araba..Gaz olmasa rahat 34-35 kuruş yakardı..Tasarruf oranı yüzde 28-30, gayet normal..

Lpg nin asıl tasarrufu şehir dışında olur ama hiç kimse devamlı şehir dışı kullanmaz arabasını dolayısıyla ortalamaya bakmak gerekir ve gerçek tasarruf oranı söylediğim gibidir..Hesap yaparken benzin sarfiyatını mutlaka eklemek gerekir..Yazın ve kışın benzin sarfiyatı farklıdır..Kışın daha geç gaza geçtiği için özellikle kısa mesafelerde pek tasarruf sağlamaz..

Bir de hesap yaparken depo fulleyip ölçüm yapmak yanlıştır..Belirli miktar gaz alıp bittikten sonra ölçüm yapmak gerekir..

şehir neresi?

Chery kimo 1.3 lusso

• Şehir Kmaraş, çok sıkışık trafiğe nadir girerim..Araba bakımlı ve hemen hemen fabrika değerlerinde benzin tüketiyor..Lpg deki tüketim benzindeki tüketimin yaklaşık yüzde 20 daha fazlası..Doğru bir kalibrasyonda da her lpg li aracın tüketimi bu şekilde olmalı..Yüzde 40-50 li tasarruflar hayal..
  • Günlük olarak 30 km, aylık olarak da tahminen 800 km yol yapıyorum arkadaşlar. Arabam 2000 model Renault Clio 1.6 RXT. Aracı yeni aldığım için benzin olarak ne yaktığını henüz bilmiyorum ama tahminen 0,28-0,30 arası yakıyordur. Böyle bir durumda siz olsaydınız LPG ye geçermiydiniz ?

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.