Şimdi Ara

LPG'den Sonra BOR (Okumanızda Fayda Var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trojana

    Böyle şeylere hemen inanmamak lazım Koca otomobil fabrikalarının başı kel mi?

    masrafı düşürmek için saat koymayanlar bunu niye yapsın benim bildiğim bu sıvıdan hidrojen enerjisi çikiyor bu yakında sudan da böyle bir sey üretilebilir demek
  • Benzinli aracımda gerçekten çekişi artırdığını gördüm LPGde bir şey diyemem yakıtta düşme oluyor , çok büyük düşme beklemeyin. mekanizması çok basit aslında , iyi incelendiğinde yapılabilinecek cinsten. Bir depo bor karışımı 5000 km civarı gidiyor.
  • Bor tek başına yakıt olarak kullanılmaz. Ancak geleceğn yakıtı olan Hidrojenin depolanmasında ve yakıt olarak kullanılmasında görev alır Bor.

    Benzinin içine bor atmak pek mantıklı gelmedi. Zaten otomobil firmaları bizden çok daha fazla düşünüyordur bunları merak etmeyin.
  • formül doğru ama önemli bir hata yapılmış .Doğada bulunan bor sodyum tetrahibrit boraks değildir .bu işlem bi process sonucunda elde edikler ve process dolayısıyla oldukça pahalı bir maddedir.
    http://en.wikipedia.org/wiki/NaBH4

    NaBH4 yakıt pillerinin ana maddelerinden biridir eksodermik bir reaksiyon gösterir.Ancak bunu üretmek için doğada bulunan bor elementi ,ki saf olarak hiçbir zaman bulunmaz, ile kimyasal işlemlerden sonra tuz olarak elde edilir.saklanması kolay ve geleceğin yakıtıdır .Yakıt derken direk yanma değil yakıt pilne giren madde olarak düşünmek lazım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: koylum

    Keşke daha evvel baksaydım 1 ekim 2007 de "name159" arkadaşımız kendisi kimya mühendisi imiş yazısında boraksın kimyasal
    formülünü vermiş şöyle
    " NaBH4(s)+2H2O ---> 4H2 + NaBO2
    Görüleceği üzere, ne oldu? 1 birim Bor türevinden ve 2 birim sudan, 4 birim hidrojen gazı açığa çıktı " Bu hidrojen enerji demek oluyor







  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.