Şimdi Ara

Lovato da BRC gibi motor garantisi var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: iyo

quote:

Orijinalden alıntı: ozzlegrand

Motor garantisine her zaman gerek vardır. Gerek olmasaydı sıfır araç aldığınız yerler de garanti vermezdi. Siz gidip garantisi olmayan sıfır, kullanılmamış bir araca para verir misiniz?

Madem LPG dönüşümü yapıldığında motorun servis garantisi kalkıyor, o halde LPG firmasının bir şekilde motor garantisi sunması gerekir. BRC bunu 200TL karşılığında sunuyor. Ha sen dersin ki benim ihtiyacım yok, o zaman yaptırma paran cebinde kalsın. Ama ben LPG dönüşümü yaptırırken BRC'nin 3 yıl/100.000 km motor garantisi veren sigortasını mutlaka yaptıracağım.

Dün 2A Mühendislik'ten detaylı bilgi aldım. LPG dönüşümü yaptırırken motor garantisi bozulacak diye üzülenler için ilaç gibi bir uygulama bu. Diğer firmalara da örnek olur umarım...

Madem LPG dönüşümü yapıldığında motorun servis garantisi kalkıyor, o halde LPG firmasının bir şekilde motor garantisi sunması gerekir. BRC bunu 200TL karşılığında sunuyor. Ha sen dersin ki benim ihtiyacım yok, o zaman yaptırma paran cebinde kalsın. Ama ben LPG dönüşümü yaptırırken BRC'nin 3 yıl/100.000 km motor garantisi veren sigortasını mutlaka yaptıracağım.

BRC zaten arabayı sigortalıyordu (25.000 tl)

şimdi bu 200 tl nereden çıktı,gecen ay brc taktıran kişi 200 tl ödemediği için bu sigortadan yararlanamayacakmı?

daha önce söylenen mali mesuliyet sigortası yalanmıydı?

Dün 2A Mühendislik'ten aldığınız detaylı bilgiyi paylaşır mısınız?

montaj yaptıracamda ondan soruyorum.

şimdi bu 200 tl nereden çıktı,gecen ay brc taktıran kişi 200 tl ödemediği için bu sigortadan yararlanamayacakmı?

Söz konusu mali mesuliyet / garanti, LPG sistemlerinde çıkan her türlü arıza sonucu servis ve parça değişimini kapsıyor ve tüm markalarda var. Ancak LPG montajı nedeniyle motorun sübap, piston vb. parçalarında çıkabilecek her türlü arıza için sadece BRC garanti sunuyor. Bu da bahsettiğim ilave 189 TL karşılığında yapılıyor. Firma garantisinden çıkan motorunuz 3 yıl boyunca BRC tarafından garanti kapsamına alınıyor.

• quote:

quote:

quote:

Motor garantisine her zaman gerek vardır. Gerek olmasaydı sıfır araç aldığınız yerler de garanti vermezdi. Siz gidip garantisi olmayan sıfır, kullanılmamış bir araca para verir misiniz?

Dün 2A Mühendislik'ten detaylı bilgi aldım. LPG dönüşümü yaptırırken motor garantisi bozulacak diye üzülenler için ilaç gibi bir uygulama bu. Diğer firmalara da örnek olur umarım...

Söz konusu mali mesuliyet / garanti, LPG sistemlerinde çıkan her türlü arıza sonucu servis ve parça değişimini kapsıyor ve tüm markalarda var. Ancak LPG montajı nedeniyle motorun sübap, piston vb. parçalarında çıkabilecek her türlü arıza için sadece BRC garanti sunuyor. Bu da bahsettiğim ilave 189 TL karşılığında yapılıyor. Firma garantisinden çıkan motorunuz 3 yıl boyunca BRC tarafından garanti kapsamına alınıyor.

Söz konusu mali mesuliyet / garanti, LPG sistemlerinde çıkan her türlü arıza sonucu servis ve parça değişimini kapsıyor ve tüm markalarda var.

Bu dediğiniz BRC lpg kitinin diğer markalardaki gibi standart garantisi.Ben bundan bahsetmiyorum,bu sitede lpg montajı yaptırmak isteyen kişilere brc zaten arabanın motorunu lpg den kaynaklı oluşabilecek arızalara karşı 25.000 tl mali mesuliyet sigortası yapılıyor deniyor,bu sigortanın belgesi nerede diye sorduğumuzda belgeye gerek yok sisteme işleniyor deniyordu .demek bu hikayeymiş çünkü şuan eskiden bahsettiğiniz garanti için ekstra ücret isteniyor

ben brc honda kit montajını brc bayisinde yaptırdım ve 2.el motor garantisi için 150 tl fazladan ödedim

fakat bana bu sigortayla ilgili hiçbir belge verilmedi,pazartesi gidip birdaha belge isteyecem vermezlerse ,hayali sigorta için ödediğim 150tl yi geri alacam

• 25.000TL gibi uçuk bir tutarın sigorta kapsamına alınacağını hiç sanmıyorum. Motorun tamamı yansa ne kadar tutar ki? Çok afaki bir tutar olduğu için bu sitede yapılan sallama bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Forumda her yazılanı doğru kabul etmemek gerek!

Sanırım bu problem sizin montaj yaptırdığınız yer ile ilgili. 2A Müh. listesinde olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Ben daha dönüşüm yaptırmadan önce 2A yı arayıp sorduğumda ben konuyu hiç açmadan bahsetmişlerdi. Bursa'da dönüşüm için birkaç gün önce gittiğimde ilk bahsettikleri konu yine bu oldu. Dönüşümü yaptırırken 189TL fazladan ödeme yaptım, bunu da 10 taksite böldüler. Aracımı alırken evraklarımla birlikte HDI tarafından yapılan sigorta poliçem de teslim edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzlegrand -- 18 Şubat 2012; 9:56:23 >
  • quote:

25.000TL gibi uçuk bir tutarın sigorta kapsamına alınacağını hiç sanmıyorum. Motorun tamamı yansa ne kadar tutar ki? Çok afaki bir tutar olduğu için bu sitede yapılan sallama bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Forumda her yazılanı doğru kabul etmemek gerek!

Sanırım bu problem sizin montaj yaptırdığınız yer ile ilgili. 2A Müh. listesinde olup olmadığını kontrol ettiniz mi? Ben daha dönüşüm yaptırmadan önce 2A yı arayıp sorduğumda ben konuyu hiç açmadan bahsetmişlerdi. Bursa'da dönüşüm için birkaç gün önce gittiğimde ilk bahsettikleri konu yine bu oldu. Dönüşümü yaptırırken 189TL fazladan ödeme yaptım, bunu da 10 taksite böldüler. Aracımı alırken evraklarımla birlikte HDI tarafından yapılan sigorta poliçem de teslim edildi.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkurler ,

benim montaj yaptırdığım yer brc bölge bayi.sigorta belgesini vermezlerse kesinlikle 150 tl mi geri alacam,oradaki yetkili brc 2a ile görüşüp bilgi verecem dedi ama 1 haftadır ses yok

• sayın ozzlegrand

lpg montajını motor garantili yaptırmadan önce sizden herhangi bir şey istediler mi?(subab ayarı vs.)
  • merhabalar. bahsedilen 25.000 tl'lik sigorta üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortasıdır. ve bunun için müşteriye herhangi bir sigorta poliçesi verilmez. araç garanti sistemine işlendiğinde otomatik olarak bu sigortadan yararlanır. yani garanti kapsamında yapılan civic sedan modellerine poliçe kesilmez.
    HDI ile yapmış olduğumuz sigorta poliçesinde ise motor üst kapak elemanları(süpaplar, süpap yatakları, süpap yüzükleri)'nda lpg kaynaklı oluşabilecek hasarları 3000 tl'ye kadar sigorta garantisi altına almış oluyoruz. bu garantinin süresi 3yıl/100000 km'dir.
  • quote:

25.000TL gibi uçuk bir tutarın sigorta kapsamına alınacağını hiç sanmıyorum. Motorun tamamı yansa ne kadar tutar ki? Çok afaki bir tutar olduğu için bu sitede yapılan sallama bir bilgi olduğunu düşünüyorum. Forumda her yazılanı doğru kabul etmemek gerek!

2a müh.liği aradım

ilk olarak honda kit montajı yapılıyor ve arabanız sisteme işleniyor ,

sisteme girildikten sona arabanız 25.000 tl'lik sigorta üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortası

kapsamına girmiş oluyor ve bununla birlikte 3yıl/100.000 km motor garantiside başlıyor dedi.herhangi bir belge vermiyoruz dedi

Bursa da hangi bayiye yaptırdınız montajı? birde onlarla görüşeyim

oyle belge olmadan ekstra ücret alıp aracınızın motorunu sigortaladık demek olurmu?

yılda 50.000 lpg montajı yapıyormus ,güvenilirmiş

tabi yılda 100.000 lerce araç satan firmalar güvenilir değil onun için garanti belgesi-poliçe veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyo -- 21 Şubat 2012; 11:24:14 >

• 25.000TL lik mesuliyet sigortası ayrı bir konu.

Anladığım kadarıyla Honda'nın BRC ile anlaşması olduğu için LPG montajından sonra sisteme işlendiğinde otomatik olarak 3 yıllık/100.000 km lik motor garantisi başlıyor. Diğer markaların anlaşması olmadığı için bu garanti için HDI sigortası yapılıyor ve 189 TL ücret talep ediliyor. Bu durumda Honda için ayrı bir ücret talep edilmemesi gerekir. Yani siz montaj yaptırdığınızda zaten garantiye alınıyor, ortada poliçe vs. yokken 150TL ne için talep edildi sizden anlamadım. Bence 2A'ya bu şekilde sorun konuyu...
  • sizin dediğiniz gibide sordum fakat bi belirsizlik var olmayan yada hayali şeylerden bahsediyoruz sanki ,yetkili arkadaş 2 çeşit sigortadan bahsediyor

1.25.000TL mali mesuliyet
    2. Ekstra ücretle motor garantisi(honda civic kit)

eskiden honda anlaşması yokken 1. sigortayı gösterip motor 25.000 tl ye garanti altında deniyordu

honda brc anlaşmasından sonrada ekstra ücret verirseniz motorunuz garanti kapsamınna girer deniyor(2yıl/100.000km)

ee hani zaten montaj yapıldığında arabanın motoru garanti kapsamında olmuyormuydu diyorsunuz ,arkadaş bu sefer o başka garanti bu motor garantisi diyor

ya ben bu işi anlamadım ,yada gizlenen bir şey var
  • quote:

sizin dediğiniz gibide sordum fakat bi belirsizlik var olmayan yada hayali şeylerden bahsediyoruz sanki ,yetkili arkadaş 2 çeşit sigortadan bahsediyor

1.25.000TL mali mesuliyet
    2. Ekstra ücretle motor garantisi(honda civic kit)

eskiden honda anlaşması yokken 1. sigortayı gösterip motor 25.000 tl ye garanti altında deniyordu

honda brc anlaşmasından sonrada ekstra ücret verirseniz motorunuz garanti kapsamınna girer deniyor(2yıl/100.000km)

ee hani zaten montaj yapıldığında arabanın motoru garanti kapsamında olmuyormuydu diyorsunuz ,arkadaş bu sefer o başka garanti bu motor garantisi diyor

ya ben bu işi anlamadım ,yada gizlenen bir şey var

sayın iyo
    cok haklısınız bunlar bir komplo yazılı olarak bir şey veremiyorki daha acıklayamadıkları cook şeyler var ama acıklayan arkadaşlarıda donanım haber tarafından sildiroyoırlar bu ülkede dogru söyleyenler hep geri planda bırakılır ben neden 2200 tl verip montaj yaptırayım 1600 tl yapan yerler var orası da 3 şahız sigortası veriyor ama söz ile motor garantisi veriyor yazılı bir şey yok saygılar zaten bu yazılar fazla durmaz donanım haberden sildirirler

• Honda ile yapılan anlaşmadan sonra ayrı bir garantiye gerek yok ki?! Zaten Honda servislerindeki garantiniz bozulmuyor, yani BRC ile bir işiniz kalmıyor montajdan sonra. Garantiyi Honda kendisi sağlıyor.

Siz bu montajı Honda-BRC anlaşmasından önce mi yaptırdınız? Bence konuyu Honda'ya sorun bir de. BRC yetkilileri gerçekten iyi niyetli olarak konuya tam hakim olamayabilirler.
  • quote:

Honda ile yapılan anlaşmadan sonra ayrı bir garantiye gerek yok ki?! Zaten Honda servislerindeki garantiniz bozulmuyor, yani BRC ile bir işiniz kalmıyor montajdan sonra. Garantiyi Honda kendisi sağlıyor.

Siz bu montajı Honda-BRC anlaşmasından önce mi yaptırdınız? Bence konuyu Honda'ya sorun bir de. BRC yetkilileri gerçekten iyi niyetli olarak konuya tam hakim olamayabilirler.

niye şimdi brc yetkilileri bilincsizmi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: estasi

quote:

Honda ile yapılan anlaşmadan sonra ayrı bir garantiye gerek yok ki?! Zaten Honda servislerindeki garantiniz bozulmuyor, yani BRC ile bir işiniz kalmıyor montajdan sonra. Garantiyi Honda kendisi sağlıyor.

"BRC yetkilileri gerçekten iyi niyetli olarak konuya tam hakim olamayabilirler." yazdım eğer okuduysanız. Konu teknik içeriğe sahip değil, garanti ve sigorta gibi hukuki bir konu. Teknik servislerin de bu gibi hukuki konularda tam bilgiye sahip olmamaları onları bilinçsiz yapmaz!

Bilgi ile bilinç farklı kelimelerdir...

• quote:

quote:

quote:

"BRC yetkilileri gerçekten iyi niyetli olarak konuya tam hakim olamayabilirler." yazdım eğer okuduysanız. Konu teknik içeriğe sahip değil, garanti ve sigorta gibi hukuki bir konu. Teknik servislerin de bu gibi hukuki konularda tam bilgiye sahip olmamaları onları bilinçsiz yapmaz!

sana hukuki konuyu sormuyoruz biz burda diyoruzki 3 şahız sigortasını neden yazı ile ibraz etmiyor diyoruz sen yok brc yetkililerinin tam konuya hakim olamadgından diyorsun sen kendince bir brc ci olarak hakimsen onlar kendilerine hakim degilmi biz burda ülkemizde bedavaya insanların cebini boşaltanlara diyoruz neden 3 şahız sigortası varken ben gideyim hondaya 2200 tl montaj 150 tl haricinden sigorta parası ödeyeyim sen bunun cevabını ver 1600 tl takan esnafın hakı dehilmi bu iş esnaf 1600 tl taksın hondaya arabayı götürsün oradan müşteri 2200 +150+400 ruhsatmasrafıyla birlikte 2750 para ödesin sen bunun cevabını ver kardeş

• quote:

quote:

quote:

quote:

sana hukuki konuyu sormuyoruz biz burda diyoruzki 3 şahız sigortasını neden yazı ile ibraz etmiyor diyoruz sen yok brc yetkililerinin tam konuya hakim olamadgından diyorsun sen kendince bir brc ci olarak hakimsen onlar kendilerine hakim degilmi biz burda ülkemizde bedavaya insanların cebini boşaltanlara diyoruz neden 3 şahız sigortası varken ben gideyim hondaya 2200 tl montaj 150 tl haricinden sigorta parası ödeyeyim sen bunun cevabını ver 1600 tl takan esnafın hakı dehilmi bu iş esnaf 1600 tl taksın hondaya arabayı götürsün oradan müşteri 2200 +150+400 ruhsatmasrafıyla birlikte 2750 para ödesin sen bunun cevabını ver kardeş

Yazı yazmayı, noktalama yapmayı tam beceremediğin için ne yazdığını tam okuyamadım ama üslubun hoş değil, baştan uyarayım.

İkincisi ben satıcı da değilim montajcı da. Kimsenin hakkını savunacak da değilim. 3 şahıs sigortası ayrı şey Honda garantisi ayrı şey. Ben garantiden yararlanmak istersem gider Honda servisinde ya da anlaşmalı bir BRC servisinde yaptırırım. 150 TL ödememesi gerekir diye de baştan yazdım, eğer anlaşma varsa ekstra 150 TL ödenmemesi gerekiyor.

Ha senin bir yerlerden yaran var anlaşıldı. LPG işi esnaf işi falan değildir, ciddi bir servis işidir. Ben de montajımı makina mühendisi ve yüksek okul mezunu teknisyen çalıştıran iyi bir servise yaptırdım zaten. Gidip okuma yazmayı tam beceremeyen merdiven altı usta esnaflara arabamı teslim etmem. Evrağımı sigortamı yaptırırım işim biter. Eğer arabamın Honda gibi BRC anlaşması olsaydı gider 200-300 TL fazladan verir servisinde yaptırdım, onunla bununla da muhatap olmazdım. Ama anlaşma olmadığı için Bursa'nın en büyük ve ciddi servisinde mühendis denetiminde montaj yaptırdım.

Ben cevabımı verdim kardeş, sen esnaf ayağına devam et, hadi...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.