Şimdi Ara

Lol ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
39.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahoo bilardo da bir kızı yendim. İngilizce olarak bir Türk asla yenilmez dedim.Lol dedi.dalgamı geçti

• Yapay Zekanın Yanıtı

LOL Ne Demek?

"LOL", kısaca "Laughing Out Loud" anlamına gelen ve "Yüksek Sesle Gülmek" ifadesinin İngilizce kısaltmasıdır. İnternette ve mesajlaşmalarda yaygın olarak kullanılan bir kısaltmadır.

LOL'un Anlamı

LOL, güldürücü veya eğlenceli bir şeye tepki olarak kullanılır. Bir mesajda veya çevrimiçi bir yorumda LOL yazmak, söz konusu şeyin seni güldürdüğünü ifade eder.

LOL'un genellikle gerçekte yüksek sesle gülmediğin durumlarda da kullanılabileceğini unutmamak gerekir. Bazı insanlar, güldüklerini veya bir şeyi komik bulduklarını belirtmek için LOL yazarlar.

İnternet jargonunda LOL, farklı anlamlarla da kullanılabilir. Örneğin, birisi alaycı veya küçümseyici bir şekilde LOL yazabilir. Bu durumda, LOL, anlatılan şeye inanmadığını veya bunu komik bulmadığını gösterir.

LOL, yazılı iletişimde yaygın olarak kullanılan ve genellikle olumlu çağrışımları olan bir kısaltmadır. Ancak, bağlamına bağlı olarak farklı anlamlara gelebileceğini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hahahaha anlamına gelir bi nevi

yani Yüksek Sesle Gülmek açılımı
  • Lots of laugh olması lazım
  • laughing out loud
  • farklı anlamlara gelir.. mesleğin ne? müzikle falan ilgileniyorsan belki farklı anlama gelir
  • laughing out loud.
    bazıları her şeye lol yazarlar en gıcık olduğum şeydir.
    anlamını sorduğumdaysa ; .......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Up ne demek
    18 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    I'd ne demek?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • küçümsemiş seni

ya lol * laughing out loud. diye biliyorum ama genelde online alemde karşındaki aşağı gören bir ifade olarak kullanıyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

Yahoo bilardo da bir kızı yendim. İngilizce olarak bir Türk asla yenilmez dedim.Lol dedi.dalgamı geçti

Türk'üm ve bir çok oyunda gavurlara yenildim..napcaz şimdik
  • ben onu lots of laugh diye biliyorum ya
  • bende lots of laugh diye biliyorum, bir sürü gülücük anlamında... laugh out loud da yüksek sesle gülmek demek, ikiside olur... ama hahahahahah mauhdsuahda asdlkasdjaskl zauhuda daha mantıklı gibi sanki...
  • çok gülmek anlamında aahahaha yarıldım falan gibi sanal olarak kullanımı böyle.
  • laugh out loud'tur açılımı yani yüksek sesle gülmek (Dayımdan öğrendim(kendisi Amerika'da yaşar))

Ama online alemde kimse anlamını bilmez ve ezik anlamında kullanır anlamını sor lol'dedimi online alemde kalır genelde /Bazıları yerinde kullanıyor ona lâf yok.
  • Off feci yazmışsın ha.İnternet dilinde bir kısaltma haliyle gülme eylemi yazılarla gerçekleşemediği için lol kelimesi kullanılır.Yani adam gülmek yerine lol demişse o zaten yabancı değildir
  • biri bana alakasız yerlerde lol diyip duruyordu (a... lolü gibisinden) ben de anlamını bildiğim için onun bilmediğini anladım

anlamı ne dedim lolun

rusçada ezik demek dedi kopmuştum
  • quote:

Orjinalden alıntı: arseniCem

küçümsemiş seni

ya lol * laughing out loud. diye biliyorum ama genelde online alemde karşındaki aşağı gören bir ifade olarak kullanıyolar

Sen doğru biliyorsun. Bizim lol-lenecek haldeki akıllı arkadaşlarımız karşıdakini aşağı gören ifade olarak kullanıyor. Ve çok da komik görünüyor bence. Hele benim başıma geldiği gibi sanal ortamda değil de gerçekte birisi yapıyorsa bunu (hani bu tip aşağılayıcı argo konuşma arkadaşlık göstergesidir ya bizde) iki kat komik oluyor.

• laugh out loud dur yüksek sesle gülmek anlamına gelir
    genelde ko da aga 1k plz diyen topluluk tarafından ezik noob anlamları olduğu sanılır
    kesinlikle küçümseme anlamı yoktur
    wow da ve ingilizce forumlarda çok sık kullanılır bir nevi zuhahah gibi bir şeydir
    birde rofl vardır oda rolling on floor laugh tu sanırım tam açılımı yerde yuvarlanarak gülmek anlamına gelir
  • Bir de LMAO var. Laughing My Ass Off. Türkçesini söylemeyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 18 Temmuz 2008; 1:33:24 >
  • en güzeli ROTFLMAO

Rolling on the floor laughing my ass off
  • quote:

Orjinalden alıntı: own3dripy

en güzeli ROTFLMAO

Rolling on the floor laughing my ass off

ROFLMAO olmasın o
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.