Şimdi Ara

LOL FPS ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LOL, League of Legends’in baş harflerinden oluşmaktadır. Online 5v5 oyunlarının lideridir diyebiliriz. E-Spor’da başta gelen oyunlardandır hatta Türkiye’de E-Spor’u kalkındıran oyunda diyebiliriz. Ancak her oyunda olduğu gibi LOL’de de belli başlı sorunlar vardır. Bu sorunların başında FPS gelir. Çok kapsamlı olan bu oyunda grafikler ve yetenekler harika o nedenle FPS düşükse LOL oynarken kasma, donma ve atlamalar yaşarsınız buda can sıkar ve oynayamazsınız. Sizlere bu yazımızda LOL FPS arttırma yöntemi anlatacağız.

    Kısaca FPS Nedir?
    FPS, Frame Per Second’un baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçede saniye başına düşen görüntü sayısı manasına gelir. Haliyle FPS düşük olduğu zaman oyunda kasmalara ve aksamalara neden olur. FPS’i direkt etkileyen faktörler işlemci, ekran kartı ve ram gibi donanımlardır. Bunun yanında bilgisayarınızın ayarları da çok katkı sağlamaktadır.

    LOL FPS Arttırma Yöntemleri Nelerdir?
    FPS arttırmak için hem yazılım hem de donanımsal olarak yapmanız gerekenler bulunuyor. Öncelikle donanımsal dikkat etmeniz gereken birkaç hususa değinelim.


    Bilgisayarınızın ısınması FPS düşüklüğüne neden olur. Öncelikle kasamızı sürekli temizlemeli ve işlemini daha rahat yapmasını sağlamalıyız. İşlemci ve grafik kartını soğutmaya yarayan termal macunu vaktinde değiştirmeliyiz. Laptop kullanıyorsanız soğutucu kullanmanızda fayda var. Bilgisayar kasasına sisteme zarar vermeyecek fanlar ekleyebilirsiniz. Bu faktörler bilgisayarın her türlü işlevini etkilemektedir ve FPS artışını sağlamaktadır. Aynı zamanda sadece LOL için değil bütün oyunları etkilemektedir.

    Nvidia Ekran Kartı Ayarları İle FPS Yükseltmek
    Bilgisayarınızın ekran kartı ayarları genellikle kalite moduna ayarlıdır. Bunu ayarlardan değiştirerek performans moduna almanız FPS arttırmaya fayda sağlar. Biz anlatımı Nvidia üzerinden yapacağız ancak tüm ekran kartlarında ara yüz farklı olsa da mantık aynıdır.

    1. Öncelikle masaüstüne gelip sağ tıklayın. Liste içerisinden “NVIDIA Denetim Masası” seçeneğine tıklayın.

    2. Karşınıza gelen ekranda sol kısımda bulunan “Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap” seçeneğine tıklayın. Ardından sağ kısımda açılan sayfadan “Gelişmiş 3D Görüntü Ayarlarını Kullan” seçeneğini işaretleyim yanında beliren “Beni Oraya Götür” bağlantısına tıklıyoruz.

    3. Karşınıza gelen sayfada gelişmiş ayarlarınızı yapabilirsiniz. Öncelikle sekmeden “Program Ayarları” diyor ve altta bulunan “Özelleştirilecek programı seçin” kısmına ekle butonuna basarak LOL oyununu ekleyelim.


    4. Oyunu ekledikten sonra aşağıda bulunan “Bu Program İçin Tercih Edilen Grafik İşlemciyi Seçin” kısmından “Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi” diyoruz. Ardından 3. kısım ayarlarını sırasıyla Kapalı, Yüksek Performans ve 1 seçimini yapıp uygula butonuna basıyoruz.


    Nvidia ekran kartı ayarlarımız bu kadar. Bu ayarlar LOL FPS sorunu çözümü için size büyük fayda sağlayacaktır.

    LOL Ayarlarından FPS Yükseltmek
    Her oyunda olduğu gibi LOL’de de FPS için ayarlar bulunur. Ancak bu ayarlar kalite amaçlıdır yine adım adım LOL’de FPS yükseltmek için performans moduna ayarlayacağız.

    Öncelikle LOL istemcisini çalıştırın. Ardından sağ üst taraftan ayarlar simgesine tıklayın. Karşımıza gelen ayarlar sayfasında “Genel” kısmında bulunan “Tasarruf Modunu Aç” ve “Oyun Sırasında İstemciyi Kapat” seçeneklerini işaretliyoruz.


    Diğer LOL FPS ayarları için oyun içinde bulunmamız gerekiyor. Ayarlarımızı tamamlamak için antrenman modunda oyunu başlatalım.

    Ardından oyuna girince ayarları açalım. Görüntü sekmesinde bulunan bütün ayarların en düşük seviyeye getirelim. Karakter, Çevre, Efekt ve Gölge seçeneklerinin tamamını en düşüğe getirin. Tamam butonuna basıp çıkabilirsiniz artık LOL ayarlarından FPS arttırma işlemi de tamamdır.

    Bilgisayarda Kullanmadığınız Özelliklerden Uzak Durun
    Her sistemde ve yazılımda olduğu gibi Windows’un çeşitli sürümlerinde de yanında ek uygulamalar ve özellikler gelmektedir. Bu özelliklerin çoğunu kullanmadığımız gibi performans düşüklüğüne neden olur. Sadece oyun için kullanıyorsanız en sade işletim sistemini seçin. Aksi halde bilgisayarınızın performansından yiyecektir. Yine de geç kalmadınız hali hazırda bilgisayarınızın ayarları ile gerekli işlemleri yaparak bu dertten kurtulabilirsiniz.

    1. Masaüstüne gelip bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler seçeneğine ilerliyoruz.

    2. Ardından açılan pencerede “Gelişmiş Sistem Ayarları” kısmına tıklıyoruz. Karşımıza gelen pencerede “Performans” kategorisinde bulunan “Ayarlar” butonuna tıklıyoruz. Performans seçenekleri penceresinden “En iyi performans için ayarla” seçeneğini işaretleyip kaydedin.

    Uyguladığınız tüm ayarlar sayesinde LOL oyunu ve diğer tüm oyunlar için FPS ayarlarını tamamladınız. Artık rahat, kasmadan ve donmadan oyun keyfine varabilirsiniz. Bu ayarlar işlev ve görüntü açısından düşük gelebilir ancak performansınız çok iyi olacaktır.

    Kaynak: LOL FPS ARTTIRMA YÖNTEMLERİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Androidde lol yok maalesef konu bilgilendirici fakat yanlış yerde
    Kısacası bilgisayarın o oyunu açmaz ayarları düşür diyosun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.