Şimdi Ara

LoL Bazı Kısaltmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi konuda gördümde , işteyim canımda sıkıldı bildiklerimi yazayım dedim ;

GG : Good Game - İyi Oyun : Genelde oyun sonlarında kullanılır ve centilmenlik göstergesidir ancak tabii ki amacından sapmıştır.

BG : Bad Game - Kötü Oyun : Oyun sonlarında, karşıda feeder veya afk varsa, oyun çok kolay geçmişse ve hiç rekabet olmamışsa BG yazılır, yani "hiç bişey anlamadım rekabet de yoktu, kötü bir oyundu." anlamında.

WP : Well Played - İyi Oynandı : Yapılan iyi bir hareket, playz dedigimiz yaşandğında, örneğin fakerın zed playzleri sonunda WP denir o kişiye, yani "olm süper oynadın helal" gibisinden kullanılır.

OFC : Ofcorse - tabiiki : Şahsen ben "Oh Fcking Cool" olarak biliyordum ama Ofcorse demekmiş.Pozitif veya negatif düşüncelerde kullanılabilir.Örneğin dakika 2 de ilk kan verip jungle a suç atarsınız ve o da derki "OFC i am guilty" yani "tabi suçlu benim" manidar yani.Veya oyun başı konuşursun mesela adc ne dersinki "Cait ilk item ebedi çıkmalısın" oda derki "ofc i will" yani "tabiki çıkarım" gibi...
    FB : First Blood - İlk Kan : Adındanda anlaşılacağı üzere oyunun ilk ölümü FB diye adlandırılır.Hatta Jungle gank gider mide level 3 de ölür.Sizin mid derki sonra "GG abi FB aldı adam" biraz bahanedir bence.

OOM : Out of mana - Mana yok : Ben çok kullanırım.Örneğin fight başlayacak veya jungleınız gank gelecek, oynadıgınız champte mana ve skille baglı bir champ.Bir ünlem işareti yapıp OOM derseniz adam gelmez veya öldüğünde "nerdesin lan şere.iz"demez sende o adama mananın olmadıgını dolayısı ile saldırsan bile birşey yapamayacagını anlatmak için dakikalarca çaba sarfetmessin.Bazen bunun kavgasından TR de oyun kaybedilir insanlar afk kalır vs vs.

L2P : Learn to play - Oynamayı öğren : Sevmediğim bir terimdir. Örneğin farm atamayan, sürekli misclick atan bir adc ye "L2P" denebilir.Yani diyorki "ulan adc almışsın farm atamıyosun, kite yapamıyosun.OYNAMAYI ÖĞREN"

n1 : Nice One - Bu iyidi : mesela threshle imkansız bir Q skilli attınız veya adc nizi çok iyi korudunuz hemen chatten "thresh n1" yazılabilir.Demek istedikleri "Adam harbi oynadı" gibisinden iyi birşeydir.

FTW : For The Win - Kazanmak için : TR de çok kullanılmaz ama mesela takım için tartışma çıktı hemen yapıştırırsın "Come on boyz FTW"yani "Hadi çocuklar kavga etmeyin kazanmak için!!" tarzı bi muhabbettir.

BRB : Be Right Back - Hemen Dönücem : Eskiden çok kullanırdır, şu şıra çok kullanılmıyor.Özellikle bot lane muhabbettidir.Support base çekmek zorundaysa "BRB" der adcsine.Yani "hemen geliyorum reyiz dikkatli ol" gibisinden birşeydir.

SS : Missing - Kayıp : Missing kelimesinin kısaltılmışıdır.Koridorda karşınızdaki adam bir süredir kayıpsa, sizden SS vermeniz istenir.Yani adam burda yok heryerden çıkabilir demektir bu.

MIA : Missing in Action - Hareket İçerisinde Yok : Tam anlamıyla çeviremedim ama SS ile aynı görevi görür."adam piyasada yok beyler"tarzı bi olaydır.

OMW : On My Way - Yoldayım : Benim sıkça kullandığım terimlerden biridir.Örneğin junglesınız ve drake yapıcak takımınız sen basedesin ama, hemen j4 nerdesin abi falan derler."OMW" dersin.Geliyorum yani az sabredin.

Şimdilik bunlar geldi aklıma.Sizde ekstra birşeyler eklemek isterseniz, buyrun.
    [/mentioned]

• bunun gıbı cok eskı bır konu vardı forumda noldu bılmıyorum ama
  • NOSCE TE IPSUM kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin konu linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_48545385/tm.htm

Bu da başka bir çok şey içeren ana konusuhttp://forum.donanimhaber.com/m_60644313/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.