Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (712. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.822
Cevap
82
Favori
2.209.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi tuşa basarsan bas bir özellik çıkıyor z5500 farkı işte Sayın hocalarımız bu özelliklerin ne anlama geldiğini açıklayabilirlermi ? İYİ BAYRAMLAR.
  • hocam iyi geceler bayramınız mübarek olsun bende 5500 1 hafta oldu kavuşalı çok güzel bir alet
    ama çok büyük bir sorunu var komşularrrrr..... :)

kapalıyken level hariç tüm tuşlara bastım arkadaşın dediği gibi ses açma şekli bile değişti renkler falan aynı yöntemle geri dönülüyo bilginize

ha birde şunu ekliyim ikinci skine geçince seste azalma oluyo haberiniz olsun
  • BÜTÜN Z-5500 VE TÜM MÜSLÜMAN AİLESİNİN MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI YÜCE ALLAH'TAN DİLERİM SETLERİNİ YENİ ALAN ARKADAŞLARA SETİNİZ HAYIRLI OLSUN BOL BOOOOSTLU GÜNLER
  • ARKADAŞLAR TÜM DONANIM HABER AİLESİNİN MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLARIM.

06.10.2007 TARİHİNDE BENDE Z 5500 ALARAK ARANIZA KATILDIM. DÜN AKŞAM BİR ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ ONU SORMAK İSTİYORUM.

ÇÖZÜCÜDE STAND BY DURUMUNDA KIRMIZI YANAN LAMBALI AÇIP KAPAMA TUŞUNA BASTIĞIMDA SUB WOOFERDEN PIT DİYE BİR SES GELMESİ DİKKATİMİ ÇEKTİ. ACABA ARKADAŞLAR BU SES NORMAL Mİ?
    TÜM SETLERDE BU DURUM MEVCUTMU?

KULLANICI ARKADAŞLARIN CEVAPLARINI BEKLİYORUM.

HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLEĞİYLE...
  • tüm müslüman aleminin bayramı mübarek olsun Allah nice mutlu huzurlu bayramlara kavuştursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

quote:

Orjinalden alıntı: OVERCLOCKM@NI@

arkadaşlar z5500 ü dijital bağlamak için coax yada optik kablo alacağım yalnız aklıma bir şey takıldı bir ara forumda okumuştum coax yada optik için geçerliydi tam emin değilim kablonun dış etkenlerden etkilendiğini okumuştum bu optik kablo içinmi geçerli yoksa coax için mi geçerli sizce hangi kabloyu almalıyım marka olarakta forumda hep okuduğum profigold marka almayı düşünüyorum

optic kablo dıs etkenlerden etkilenmez

teşekkürler @MiDNiGhTKiSs kardeş

• tüm müslüman dünyasının bayarımı mübarek olsun... daha nice mutlu bayramlara İnşallah....
  • quote:

Orjinalden alıntı: micarus

Arkadaşlar biliyormusunuz bilmem ama z5500 kullanıcalrı için kontrol merkezinin skin ini değiştirmek mümkün.YAni ses gösterge biçimini ve alet kapalıyken yanan turuncu ışığı mor a dönüştürmem mümkün.Bunun için kontrol merkezi üzerindeki level butonu hariç diğer ayar tuşlarına alet kapalıyken 6 saniye basıyoruz.VE 2. skin açılıyor.Deneyin :)bende oldu

Bu arada night mode die bişey çıkmadı bende.Siz onu nasıl çıkarttınız acaba?

arkadasim sanirim 50. sayfada bulmustuk biz onu forumu kurcalasaydın aamana gerek kalmazdı
  • bu yazı ingilizce bi siteden wolverine abimizin tr ye cevrilmis halinin orjinalidir

aynısını 50-70. sayfalar arasıydı yanlıs hatırlamıyosam orda bulabilirsiniz

Bu özellik, ses ayarını "bar" görüntüsünden "basamaklı" görüntüye çevirir.
    Ayrıca setiniz kapalıyken (decoder) kırmızı olan rengi de mor renge çevirir. Nasıl ama?

İlk ve 2. skin arasında geçiş için öncelikle decoderi kapayın. Input+effect+settings+mute'a 6sn.
    boyunca basılı tutun. LED'in 2 sn. boyunca yanmasının ardından yeni bir skin görünecek. Bu yeni
    görüntüdeki fark, ana görüntüye göre (eski standart görüntü) ses yarı yarıya düşer.
    (Arkadaşlar, burda ben devreye giriyorum, sesi 10 dilime kadar açınca bişey yok ama 10. dilimden sonra
    ses gümlüyor resmen. Yani ses sonlara doğru daha artıyor. Ama bu özellik aslına bakarsanız z5500ün sesini
    çok bulup sesi azar azar artırmak isteyenlere göre.. ben şahsen kullanmayı pek düşünmüyorum)

Analog ses kaynağı için sesi dengelemek

Pekala.. 6ch direct analog modunda sesin optic ve coax bağlantıya göre daha az çıktığını görebilirsiniz.
    Ses seviyesini dengelemek için işte yapmanız gereken:

6ch direct modundayken, mute tuşuna basılı tutun ve ses düğmesini mute'tan elinizi çekmeden sağa doğru
    döndürün. Bu ayarlar ses dengesi içindir.

(Arkadaşlar, bu ayarla sesi açtığınızda, sesi kısmak için de yine bu şekilde önce mute yapıp elimizi
    çekmeden sola döndürüp önce standart değere alıyoruz, sonra ana sesi kısmaya devam ediyoruz.)

Elinizdeki ürünün firmware versiyonunu gösterme ve fabrika ayarlarına geri dönme:

Önce decoderi kapayın. Sonra input+ settings'e 6sn. basılı tutun. Böylelikle firmware
    versiyonu ekranda yazacak ve setiniz fabrika ayarlarına dönecektir.

(benim firmware versiyonu olarak v2.0.4 yazıyor arkadaşlar. sizinkileri de yazın.)

Dijital akım türü/modu:

decoderi kapayın. input+effect tuşlarına 6 sn. basılı tutun. Böylelikle kontrol merkezimiz (decoder)
    "diagnostic mode"a geçecektir. (kontrol moduna, sesi tanıyan moda yani) Artık z5500ü her kullanmanızda
    LCD ekranda sesin kaynağının formatı, bitrate v.b. değerleri yazacaktır. Bu da dolby digital veya dts gibi
    ses kodu logosunun öncesinde lcd ekranda 5sn. kadar kalacaktır.

• Bazı arkadaşların decoder kullanımı ile ilgili sorularını görünce daha önce bu topikde yazdığım bir açıklamayı buraya ekleme gereği hissettim.Umarım yardımcı olur.

z5500 kullanıcıları için dvd player ile dijital olarak film izlemek için bazı ayarları anlatacağım.Bilgileri logitech ve bazı yabanco forumlardan toplayıp derledim.Umarım yardımcı olur

1-z5500 ile dijital olarak film izleyebilmeniz için kullandığınız dvd playerde mutlaka koaksiyel yada optik çıkışlardan biri olmalıdır.

2-Dvd player ya koaksiyel ya da optik kablo ile z5500 e bağlı olmalıdır.Koaksiyel kablo kullanıyorsanız mutlaka 75ohm olmalıdır.

3-Dvd playerın dijital ses sinyali PCM(Pulse code Modulation) e ayarlı olmamalıdır.PCM formatı stereodur.Eğer dvd player ses menüsünde dijital sinyal PCM ye kurulu ise sadece ön speakerlardan ses alırsınız.Dvd playerın kullanma klavuzuna bakarak bu ayarın nerde olduğu bulunmlı ve mutlaka PCM disable edilmelidir.

--Dvd playerın PCM konumunda olup olmadığını anlamak için Z5500 deki ''Diagnostic Mode'' ye bakmak gerekir.

Diagnostic moda geçmek için ilk önce power düğmesinden z5500 ü kapatıp stand by konumuna geçmek gerekir.

Lcd ekrnda ''Diagnostic Mode On'' yazısı çıkana kadar ''input'' ve ''effect'' düğmelerine basılı tutun.

Diagnostic moddan çıkmak için yukardaki işlemi tekrar yapmak gerekecek.Yani ''Diagnostic Mode Off'' yazısı çıkana kadar input ve effect düğmelerine basılı tuttulcak.

Diagnostic Mode kontrol üniteisne hangi tip ses sinyali geldiğini gösterir.Örneğin; dvd playerden gelen sinyal PCM şeklinde ise lcd ekranda aşağıdaki yazı çıkar

Kontrol ünitesine gelen sinyal 5.1 dolby digital şeklinde ise aşağıdaki yazı çıkar.

4-İzlediğiniz dvd filmin ses menüsünden de dolby dijital ya da DTS (Digital Theater Sound) seçeneği seçilmeldir.Bazı dvd filmlerde 2.0 dolby digital seçeneği de vardır.Ama bunda ses gerçek digital surround olmaz. DVd playerın ses menüsünden seçim yapıldığında lcd ekranda aşağıdaki 3 yazıdan birini görürsünüz.

gerçek bir dolby digital kaynak yok ise effect tuşuna basıp Dolby ProLogic II Movie seçilerek sanal bir surround ses elde edilebilir.o zamanda ekranda aşağıdaki yazı çıkar.

• saol çok iyi oldu bu açıklama ... şehitlerimizin ruhu şad olsun ....
  • coax tan ses kartından ses alıyorum fakat eskiden coax olmadan analog ses alıyordum şimdi neden gelmiyor acaba eskiden tv kartını kullanıtrken o ndan da ses gelmior :( (tv kartını digital girişle çokladım coax taktığım yerde ) eskiden sadece tv kartı girişini digitale takıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtusft -- 12 Ekim 2007; 14:24:35 >
  • Arkadaslar 1 ay önce vatan bilgisayardan aldıgım z5500 setimi bu sbah bi açtım tı yok....Elektrik gelmiyor sete...Sigorta oldugunu düşünüyorum...Sigortasını çıkarttım forumda arkadasların dedigi gibi yavas patlama filan yazmıyo benim sigortada...Seramik bir sigorta üzerindede JET T2H 250V yazıyor...Forumda okumustum bunların sigortasında "2A,SL0BL0,5X20MM,250V,BEL5HT2" gibi bişeyler yazmaya gerekiyomus...Benim sigorta böle degil bir sorunmu var acaba bendekinde...İşin aksi tarafı bayram günü patladı ve açık elektrikçi zor bulurum gibime geliyo..Birde İzmirde bunun yetkii servisi neresi...Kutu içinden çıkan evraklarda sadece hızlı sistemin belgesi var...Servislerle ilgili bişey yazmıyo...Logitechin sitesindede bulamadım...Bana izmir servisinin nerde oldugunu ve ne tipte sigorta takmam gerektigini söyleyebilirseniz sevinirim...Birde benim setim zaten UPS'e baglı evde topraklı neden sigorta atmıs olabilirki hertürlü koruma var sette......Sigortayı kendim degiştirirsem garanti gitmez degilmi??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

• quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Arkadaslar 1 ay önce vatan bilgisayardan aldıgım z5500 setimi bu sbah bi açtım tı yok....Elektrik gelmiyor sete...Sigorta oldugunu düşünüyorum...Sigortasını çıkarttım forumda arkadasların dedigi gibi yavas patlama filan yazmıyo benim sigortada...Seramik bir sigorta üzerindede JET T2H 250V yazıyor...Forumda okumustum bunların sigortasında "2A,SL0BL0,5X20MM,250V,BEL5HT2" gibi bişeyler yazmaya gerekiyomus...Benim sigorta böle degil bir sorunmu var acaba bendekinde...İşin aksi tarafı bayram günü patladı ve açık elektrikçi zor bulurum gibime geliyo..Birde İzmirde bunun yetkii servisi neresi...Kutu içinden çıkan evraklarda sadece hızlı sistemin belgesi var...Servislerle ilgili bişey yazmıyo...Logitechin sitesindede bulamadım...Bana izmir servisinin nerde oldugunu ve ne tipte sigorta takmam gerektigini söyleyebilirseniz sevinirim...Birde benim setim zaten UPS'e baglı evde topraklı neden sigorta atmıs olabilirki hertürlü koruma var sette......Sigortayı kendim degiştirirsem garanti gitmez degilmi??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

Zaten bu yüzden sigorta atma sorunu çok oluyor.Ama sistemi korumak için yapmış bunu Logitech.Yavaş patlamalı sigortalar çabuk atmıyordu.Ama bir elektrik sorununda amfi zarar görüyordu.Logitech (JET) çabuk patlamalı sigortalar takarak amfi zararlarını önlemeye çalışıyor.Özellikle bizim gibi voltaj dalgalanmaları çok olan bir ülke için güzel bir çözüm.Sigortayı kendiniz değiştirirseniz garanti bozulmaz.Ama servise kendiniz değiştirdiğinizi söylemeyin.

• ya beyler z5500ümü çok seviyorum amaaaaaaaaaaaaaaaa sürekli bir sorun çıkarıyor şimdide ses gelmiyor tık yok no dıjıtal yazıp duruyor ara sıra ses gidiyordu şimdi tamamen gitti sebebi ne olabilir? hatta optık kablo bozulmuştur diye yeni kablo aldım oda olmadı test yaptığımda hepsinden ses geliyor
  • 7 ay falan oldu ben alalı z5500 ü 1 kere bile sorun yasamadım ufak tefek yazılımsal sorunlar oldu ama onlarıda hallettim sigorta olayı bazen boyle olabiliyor demek ki... Setide günde hemen hemen 6-7 kere acıp kapatırım ara sıra elektriklerde gidip geliyor fakat masallah

quote:

Orjinalden alıntı: levihakan

ya beyler z5500ümü çok seviyorum amaaaaaaaaaaaaaaaa sürekli bir sorun çıkarıyor şimdide ses gelmiyor tık yok no dıjıtal yazıp duruyor ara sıra ses gidiyordu şimdi tamamen gitti sebebi ne olabilir? hatta optık kablo bozulmuştur diye yeni kablo aldım oda olmadı test yaptığımda hepsinden ses geliyor

analogda calısıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiDNiGhTKiSs -- 12 Ekim 2007; 18:01:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

Orjinalden alıntı: mgurgen

Arkadaslar 1 ay önce vatan bilgisayardan aldıgım z5500 setimi bu sbah bi açtım tı yok....Elektrik gelmiyor sete...Sigorta oldugunu düşünüyorum...Sigortasını çıkarttım forumda arkadasların dedigi gibi yavas patlama filan yazmıyo benim sigortada...Seramik bir sigorta üzerindede JET T2H 250V yazıyor...Forumda okumustum bunların sigortasında "2A,SL0BL0,5X20MM,250V,BEL5HT2" gibi bişeyler yazmaya gerekiyomus...Benim sigorta böle degil bir sorunmu var acaba bendekinde...İşin aksi tarafı bayram günü patladı ve açık elektrikçi zor bulurum gibime geliyo..Birde İzmirde bunun yetkii servisi neresi...Kutu içinden çıkan evraklarda sadece hızlı sistemin belgesi var...Servislerle ilgili bişey yazmıyo...Logitechin sitesindede bulamadım...Bana izmir servisinin nerde oldugunu ve ne tipte sigorta takmam gerektigini söyleyebilirseniz sevinirim...Birde benim setim zaten UPS'e baglı evde topraklı neden sigorta atmıs olabilirki hertürlü koruma var sette......Sigortayı kendim degiştirirsem garanti gitmez degilmi??? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

Zaten bu yüzden sigorta atma sorunu çok oluyor.Ama sistemi korumak için yapmış bunu Logitech.Yavaş patlamalı sigortalar çabuk atmıyordu.Ama bir elektrik sorununda amfi zarar görüyordu.Logitech (JET) çabuk patlamalı sigortalar takarak amfi zararlarını önlemeye çalışıyor.Özellikle bizim gibi voltaj dalgalanmaları çok olan bir ülke için güzel bir çözüm.Sigortayı kendiniz değiştirirseniz garanti bozulmaz.Ama servise kendiniz değiştirdiğinizi söylemeyin.

Saolasın kardesim biraz önce izmiri dolaştım ama açık elektrikçi bulamadım...Şansa bak yaaa bayram bitene kadar bekleyecegiz....Bayrmdan sonra alacagız artık...Bide bu servislerin nerde oldugunu veya servis bilgisine nasıl ulaşacagım onuda söyleyebilirmisin kardesim...BEnde sadece hızlısistemimin kadıgı var orada seri no yazıyo ama servisle ilgili birşey yok..İzmirdeyim buarada...

• Sşzce müzk en iyi hangi effect le dinleniyo.prologic music mi direct 6 ch mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: micarus

Sşzce müzk en iyi hangi effect le dinleniyo.prologic music mi direct 6 ch mı ?

müzik ve oyun direct 6ch
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiDNiGhTKiSs

7 ay falan oldu ben alalı z5500 ü 1 kere bile sorun yasamadım ufak tefek yazılımsal sorunlar oldu ama onlarıda hallettim sigorta olayı bazen boyle olabiliyor demek ki... Setide günde hemen hemen 6-7 kere acıp kapatırım ara sıra elektriklerde gidip geliyor fakat masallah

quote:

Orjinalden alıntı: levihakan

ya beyler z5500ümü çok seviyorum amaaaaaaaaaaaaaaaa sürekli bir sorun çıkarıyor şimdide ses gelmiyor tık yok no dıjıtal yazıp duruyor ara sıra ses gidiyordu şimdi tamamen gitti sebebi ne olabilir? hatta optık kablo bozulmuştur diye yeni kablo aldım oda olmadı test yaptığımda hepsinden ses geliyor

analogda calısıyor mu ?

analog derken şimdi şöle optıc kablo takılı ve sadece no dıjıtal yazıyor

• 
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.