İnternette ve forumunuzda bu konuyu bulamadım. Kendi imkanlarımla söktüm ve küçükte olsa birisine faydalı olur diyerek konu açayım dedim.
Faremin tekerleği ileri dönmüyor, geri dönüyor ancak garip garip takıla takıla tıklaya tıklaya gidiyordu. Faremin alt tabanı mavi, üst tabanı siyah. Buna göre anlatacağım.
Öncelikle pilleri çıkarıyoruz, oradaki tek vidayı söküyoruz. Fare arka kısmından bir düz tornavida ya da tırnağımız sayesinde alt mavi taban ile üst siyah kısımları birbirinden ayırıyoruz. Farenin tepe kısmı alt kısma çıtçıtlı geçmeli. Ancak ön kısımlara geldiğinizde maalesef öyle telefon kapağı açar gibi çekince gelmediğini görüyoruz. O kısımda farenin tepe kısmında, tıkladığımız tuşların olduğu yüzeysel alanı tırnak ya da düz tornavida yardımıyla tepesinden ayırıyoruz. Bu bölüm tamamen geçmeli ama sağlam ve sıkı geçirmişler. Kırmazsanız iyi. Ben kırmadan çıkarabildim. Akabinde farenin sağ ve sol düğme kısmının ilersinde alt kısmın üst kısımla birbirine geçtiği tırnak bölümünü görüyoruz. Burada artık düz bir tornavida ile mavi kısım ile siyah kısmı birbirinden iterek arayı açıyoruz. Tepe siyah kısım arkada, mavi kısım önde olduğundan dışarıdan bir kuvvetle ayrılmıyor. Bu nedenle tepeden tornavida ile mavi ve siyah bölümü fiziki güçle ayırıyoruz. Akabinde sökülüyor.
Tekerleğin arkasında bir tel olduğunu gördüm. Bu tel, tekerleğin lastiğinin içine girmiş idi, çıkardım. Meğer şu işe yararmış. Tekerleği döndürdüğümüzde kademe kademe dönüyormuş hissini veren şu atlamalı tık tık tık döngü hissini versin diye o teli tekerleğin çevresindeki halkalara değmesi gerekiyormuş. Önce teli çıkardığımda tekerler maşallah yağ gibi kayıyordu. Sonra düzgün taktım. Bu sefer kademeli dönme hissini elde edince "heeee" dedim. Akabinde tekrar fareyi birleştirdim ve düzgün çalışıyor. Maalesef buraya konu açma fikri fareyi birleştirdikten sonra aklıma geldiğinden resim atamayacağım. Nette de ne yazıkki bulamadım. Umarım birilerine fikir olur.