Şimdi Ara

local host

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • local host ayarlarını anlatan bi kaynak mevcut mu.hazırladıgım sitemi bir türlü local host da göremiyorum.baglanamıyorum.
    apache server falaln diye biseyler okudum.macromedia ile hazırladıgım sitem için ek bir program kurmam gerekiyormu?

localhosta gerek yok f12 ile prewiev yapabilirsin dreamweaver da

- php ise;

PHP Triad Kurulumu
    Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: "Bilgisayarımda php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?". Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad'ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

PhpTriad Nedir? : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tek bir pakette toparlanmış şeklindeki programa PhpTriad denir.

PhpTriad'ın Özelliği Nedir? : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

PhpTriad'ı Nereden İndirebilirim? : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
    Windows sistemler için:
    İNDİRdownload yada
    İNDİR

PhpTriad'ı Nasıl Kuracağım? : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım? : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki "winmysqladmin" başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL'da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

Daha sonra Başlat'a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

Bakmak istediğiniz php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yanihttp://localhost'tur/ 'tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümünehttp://localhost/dosyaadi.php yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

Databaseleri Nasıl ve Nereye Yükleyeceğim?: Database işlemlerinizihttp://localhost/phpMyAdmin adresinden yapabilirsiniz.

asp ise;

localde asp çalıştırmak ne işimize yarayacak ki derseniz mesela kendi makinanıza php gibi vbulletin kurup yada asp in templeri gibi stil düzenlemelerini kendi makinanızda daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz
    localde asp server kurmak için işletim sisteminizin xp professional olması gerek.diğer sürümlerde nasıl bilmiyorm ama bende home edition vardı onda olmuyo.en azından ben professional için olanı anlattım eski sürümlerde (win98) asp server için pws diye birşey kurmak gerekiyordu ama onda sürekli hatalar oluşuyodu

* asp sunucu taraflı bir sistemdir

* html den farklı olarak üzerine çift tıklamayla browserlerde yorumlanamaz

* yorumlanması için windiws ile gelen iss progr***** gerek vardır

-------------------

* kurulum için bi adet xp pro cd si

* başlat>ayarlar>denetim masası>program ekle kaldır

* sonra o pencereden windows bişleşenlerini ekle kaldır sekmesini tıklatın

* ekrana gelen pencereden "Internet Information Services"[ISS] yazısının yanındaki kutuyu işaretle ve ileri de

* kurulum tamamlanınja c:Inetpub yolunda wwwroot şeklinde kalsör oluşajak.ilk kurulumda bu klasör içinde çeşitli dosyalar olusabilir bunların hepsini silebilirsiniz

* sonra yaptıgınız asp sayfasını bu wwwroot klasörünün içine atın

* sonra internet tarayıcımıza locAlhost veya 127.0.0.0 yazıp entere bastıgımızda normalde çalışmayan asp sayfası çalışmış olajak

-yazılar alıntıdır-

• eğer local deki siteniz PHP olacaksa basitliği açısından EasyPhp yi tavsiye edebilirim.

PHP 5 için => AppServ 2.5.9

PHP 4 için => AppServ 2.4.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 21 Eylül 2007; 11:50:29 >

• cevaplar için tşk. benim sayfalarım html tamamıyla.f12 ile bakabiliyorum.sadecehttp://localhost/ olarak neden göremedigimi anlamak istemiştim
  • php çalıştırmayacaksanız direkt apache kurabilirsiniz.Fakat bu programların kurulumu apachenin manuel kurulumundan daha kolaydır.Hem ilerde php çalışırsanız sizin için daha iyi olur.Ben de vertrigo adlı bir prog kullanıyorum.Sonuçta hepsi aynı kapıya çıkar.
    Gelene de gidene de eyvallahım var... gelmişe de-geçmişe de saygım... şu saatten sonra kafama anca toka takarım... kimsenin hayatı beni ilgilendirmez, benimki de kimseyi... bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer... dün-dündür, bugün-bugün... dünya 1 gündür... oda bugündür...
  • Localhostta php için easyphp yi kullanıyorum.Ücretsiz bir yazılım zaten.Apache,mysql,phpmyadmin üçlüsü otomatikmen tek seferde kuruluyor.Çok kullanışlı bir program.Tavsiye ederim.Ayrıca localhostta html sitelerinizi izlemek istiyorsanızda yine aynı programı kullanabilirsiniz ama normal html sitelerinizi görmek için bir programa gerek yok.
    Cenaze alayına..

• vistada asp nasıl oluyor peki ?????
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.