Şimdi Ara

LM324N İLE 36 LED WUMETRE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
14.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: japon_japon

KUTULAMA YAPMAYA BASLIYORUM BU ARADA

BU ORNEKTEKI VIDEODA GORULEN GIBI YAPACAGIM
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ele4YWKNaWM

Ne yaptın kutuladın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Yarar yaramasına da muhtemelen alt kısımlarda bulunan ledlerin bazıları hiç sönemeyecektir. En üst kısımdakilerin bazıları da hiç yanamayacaktır. Üstü tepeye kadar yakmak isterseniz altlar sönemeyecek , altları düşük seste söndürmek isterseniz üst kısımlarda hiç yanamayan led adedi artacaktır çok yüksek ihtimalle.
    HeLLoNeLy kardeşim , 3915 ve 3916 logaritmik olduklarından vumetrede rahatlıkla kullanılırlar , ancak 3914 lineerdir , yani voltmetre olarak kullanımı daha uygundur. Bir zamanların UAA170 ve UAA180 entegreleri gibi...

Öncelikle merhabalar usta

http://320volt.com/lm3914-mikrofon-vumetre/ adresindeki devreyi yaptım entegre olarak 3914-3915 ve 3916 kullanılabileceği yazıyordu ben de bulunduğum şehirde 3914N entegresini buldum ve onu kullanıyorum.(Diğer entegre TDA2822M ve 4 mavi-3kırmızı-3 sarı led kullandım ledlerin direnç değerleri ise 220 ohm)

Devre güzel ve sorunsuz çalışıyor bazı baslarda 2.ledden başlayarak son lede kadar yanıyor ama sizin yorumlarınızı okuyunca biraz tereddüt ettim.Ben 3914N parçasını 3915 veya 3916 ile değiştirirsem devre daha mı düzenli olur?

Sağlıcakla ...

kardesım bende acemı bırıyıoım aslında ama yorumlardan anladıgım kadarı ıle entegrelerın ıc yapısı bıraz farklı senın 3914 liner olanmıs

3915 takarsan muzıgın ınsan kulagının hısstegı gıbı algılayıp ledlerı yakar bende 3915 kullan derrım.

tabı burada daha tecrubelı hocalarımız var muhtemelen onlar daha kesın yorumlar yaparlar

• quote:

quote:

KUTULAMA YAPMAYA BASLIYORUM BU ARADA

BU ORNEKTEKI VIDEODA GORULEN GIBI YAPACAGIM

Ne yaptın kutuladın mı?

hocam kutuları yaptım polyesterden uzerını kapladım ama polyester zımparası benı olduruyo :)))

bıraz duzelmeler yaptım ve uzerıne celik macun cektım ve onların zımparaları duruyo suan usendım zımpara yapmaya acıkcası bıde ısler yogundu bu aralar 2 pazarda mesayı kaldım
    nasıp olursa zımparalayıp boyadımmı burada paylasacagım

• quote:

kardesım bende acemı bırıyıoım aslında ama yorumlardan anladıgım kadarı ıle entegrelerın ıc yapısı bıraz farklı senın 3914 liner olanmıs

3915 takarsan muzıgın ınsan kulagının hısstegı gıbı algılayıp ledlerı yakar bende 3915 kullan derrım.

tabı burada daha tecrubelı hocalarımız var muhtemelen onlar daha kesın yorumlar yaparlar

Bende acemiyim Ustaların yorumundan 3915 ve 3916'nın daha iyi olacağını anladım ama 3914 ile aralarında çok mu fark var onu merak ediyorum çünkü sese göre güzel bir uyum içinde arada biraz ufak şeyler olsa da göze hoş görünüyor.Malzeme almaya gidersem büyük ihtimal 3915 ve 3916'dan birini alırım.

• quote:

hocam kutuları yaptım polyesterden uzerını kapladım ama polyester zımparası benı olduruyo :)))

bıraz duzelmeler yaptım ve uzerıne celik macun cektım ve onların zımparaları duruyo suan usendım zımpara yapmaya acıkcası bıde ısler yogundu bu aralar 2 pazarda mesayı kaldım

Senin attığın bir link vardı adam kule şeklinde yapmış o hoşuma gitti bir de birkaç daha güzel yapılar var bulursak buralarda paylaşalım genel bir konuşma havası içinde olur bu sayede konu

Son halinin bir resmini atta bakalım bu arada aslında 36 ledin hepsi mavi değilde renkli olabilirdi mesela 1 mavi-1 sarı-1yeşil ... gibi veya ilk 20 mavi sonraki 12 sarı son 8 kırmızı gibi değişik kombinasyonlar yapılabilir ayrıca ultra parlak ledler var onlarda kullanılabilir. (Senin devren çok hoşuma gitti bu sadece bir yaklaşım sonuç olarak insanın gözünü hangisi hoş geliyorsa onu yapar.)Ayrıca bir de bu jacklı vumetreleri bilgisayar çıkışına takınca 1+1 hoparlörden biri iptal oluyor o kötü oluyor.

• quote:

quote:

Senin attığın bir link vardı adam kule şeklinde yapmış o hoşuma gitti bir de birkaç daha güzel yapılar var bulursak buralarda paylaşalım genel bir konuşma havası içinde olur bu sayede konu

Son halinin bir resmini atta bakalım bu arada aslında 36 ledin hepsi mavi değilde renkli olabilirdi mesela 1 mavi-1 sarı-1yeşil ... gibi veya ilk 20 mavi sonraki 12 sarı son 8 kırmızı gibi değişik kombinasyonlar yapılabilir ayrıca ultra parlak ledler var onlarda kullanılabilir. (Senin devren çok hoşuma gitti bu sadece bir yaklaşım sonuç olarak insanın gözünü hangisi hoş geliyorsa onu yapar.)Ayrıca bir de bu jacklı vumetreleri bilgisayar çıkışına takınca 1+1 hoparlörden biri iptal oluyor o kötü oluyor.

daha once atmıs oldugum lınk bu arkadasım

burada ıse rgb led kullanılmıs sanırım ve ona gore bır devre mevcut

bende bu na benzer bı kuutu yapıyorum suan resımlerı eklıyorum ben mavi hosuma gittigi icin mavi yaptım

ama 1 merte boyuında yapmıs oldugum kutuların ıcınde 2 yada 3 renk led kullanmayı dusunuyorum
    ya vıdeoyu sımdı yıne ızledım rgb degıl galıba 3 ayrı led gıbı geldı bana ama bılkmıyorum tabıkıde devre seması olsa cok ıyı olacakta :)

eger 3 ayrı renk led varda vumetre devresı sanırım 3 kanal olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 1 Mayıs 2013; 21:34:28 >

• quote:

daha once atmıs oldugum lınk bu arkadasım

burada ıse rgb led kullanılmıs sanırım ve ona gore bır devre mevcut

bende bu na benzer bı kuutu yapıyorum suan resımlerı eklıyorum ben mavi hosuma gittigi icin mavi yaptım

ama 1 merte boyuında yapmıs oldugum kutuların ıcınde 2 yada 3 renk led kullanmayı dusunuyorum
    ya vıdeoyu sımdı yıne ızledım rgb degıl galıba 3 ayrı led gıbı geldı bana ama bılkmıyorum tabıkıde devre seması olsa cok ıyı olacakta :)

eger 3 ayrı renk led varda vumetre devresı sanırım 3 kanal olsa gerek

iste resımlerr hala zımpara olmayı beklıyor :)

[simg]http://d1302.hizliresim.com/16/s/kg3qx.jpg[/simg]

LM324N İLE 36 LED WUMETRE

yanda gorunende yenı yapmıs oldugum tekne onuda zamanla bıtırırım heralde :)

uzun olan kutulardakı ledlerı 3 tane yapacagım bu sekilde kaba taslak cızdım ıdare edım :)

Kardeşim kolay gelsin bitir hemen merak ediyorum

O adresteki rgb herhalde değilse bile adam çok güzel bir yerleştirme yapmış.

Devre şemasını vermez bence

Benim halilerdeogan.wordpress.com adresinden benim devrelerin resimlerine ulaşabilirsin birazdan foruma da ekleyeceğim zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

Ritmi yakalayamıyor gibi.

Harbiden haa
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: certy

Ritmi yakalayamıyor gibi.

Harbiden haa

simdi arkadaşlar ritmi yakalamıyor dıyorsunuzda kameradan yapıyor cekımı kotu onun ıcın oyle size daha ıyı bır vıdeo cekıp yukleyeyım barı :)
  • quote:

simdi arkadaşlar ritmi yakalamıyor dıyorsunuzda kameradan yapıyor cekımı kotu onun ıcın oyle size daha ıyı bır vıdeo cekıp yukleyeyım barı :)

Kardeş aynı sorun bende de var ritmi çok güzel takip ediyor ama işte video çekince HD bile çeksek led ışıkları yakalanırken hafif gecikmeler oluyor.
  • quote:

quote:

Kardeş aynı sorun bende de var ritmi çok güzel takip ediyor ama işte video çekince HD bile çeksek led ışıkları yakalanırken hafif gecikmeler oluyor.

herdogan80 kardesim siz bu devreyı yaptınızmı yoksa baska bır devremı yaptınız elınızdekı vumetrenın resımlerını yayınlarsan cok sevınırım
  • quote:

herdogan80 kardesim siz bu devreyı yaptınızmı yoksa baska bır devremı yaptınız elınızdekı vumetrenın resımlerını yayınlarsan cok sevınırım

Benhttp://320volt.com/lm3914-mikrofon-vumetre/ adresindeki devreyi yaptım.Bu devrede mikrofon olduğu için bunu seçtim çünkü jack ile uğraşmak istemiyordum.

Devreye 4 mavi-3 sarı ve 3 kırmızı ledi rengarenk bir biçimde dizdim.http://halilerdogan.wordpress.com/ bu adrese girersen video falan da var şimdi buraya eklemiyorum çok yer kaplıyor.Devrenin sevdiğim bir başka özelliği müziğe göre 2. ledden sondaki lede kadar bir anda yanabiliyor yani sinyal takibi çok hoş ayrıca kendi yaptığım AMFİ ile kullanıyorum çok hoş oluyor.

Resimler

• quote:

quote:

Benhttp://320volt.com/lm3914-mikrofon-vumetre/ adresindeki devreyi yaptım.Bu devrede mikrofon olduğu için bunu seçtim çünkü jack ile uğraşmak istemiyordum.

Devreye 4 mavi-3 sarı ve 3 kırmızı ledi rengarenk bir biçimde dizdim.http://halilerdogan.wordpress.com/ bu adrese girersen video falan da var şimdi buraya eklemiyorum çok yer kaplıyor.Devrenin sevdiğim bir başka özelliği müziğe göre 2. ledden sondaki lede kadar bir anda yanabiliyor yani sinyal takibi çok hoş ayrıca kendi yaptığım AMFİ ile kullanıyorum çok hoş oluyor.
    iğrenç görünüyor

• quote:

iğrenç görünüyor

Ne anlamda
  • quote:

quote:

quote:

iğrenç görünüyor

hangi konuda ıgrenc oldugunu akastettın tam anlamadım esprimı yoksa gercektendemı igrenc demek ıstedın

eger igrenc oldugunu dusunuyorsan o yorumunu kendıne sakla bence herkesın kendı yaptıgı kendınce harıkadır ve bence guzel olmus elıne saglık kardesım

bende yaptım ama igrenc dedırmem acıkcası diyecek olanada sozum cok olur bılmem anlata bıldımmı

EGER espri olsun dıye soyledıysen yukarda yazdıklarımı okuma :))))))

• quote:

hangi konuda ıgrenc oldugunu akastettın tam anlamadım esprimı yoksa gercektendemı igrenc demek ıstedın

eger igrenc oldugunu dusunuyorsan o yorumunu kendıne sakla bence herkesın kendı yaptıgı kendınce harıkadır ve bence guzel olmus elıne saglık kardesım

bende yaptım ama igrenc dedırmem acıkcası diyecek olanada sozum cok olur bılmem anlata bıldımmı

Anlamadım ki bende cevap gelmezse şikayet edeceğim zaten
  • quote:

quote:

Anlamadım ki bende cevap gelmezse şikayet edeceğim zaten

Alıntıları Göster
    ya bu konunun lınkı degısmıs kımse ugramaz oldu ...:) kımse varmıııı :))

• quote:

Var
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

quote:

Var

Alıntıları Göster
    sonunda zımpara bıtı sayılır astar atabıldım cok sukur onunda zımparası kolay olur
    sırada on paneli işlemek kaldı sonrada son kat boya attıkmı ıslem tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 1 Mayıs 2013; 21:35:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rakimalar

quote:

Var

NASIL OLMUS kutular begendınızmı
    son katı hangı renk atayım dıye düşünüyorum suan hangı renk güzel olur ???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.