Benim arkadşım açık lisede okuyor. Hocaların söyledigi dogru ama şu şekilde ; Branşı olmayan hocaya denk geldinmi hapı yuttun. Ki genelde öyle hoca atıyolar sınavlarınıza. Hoca bedenci senin sınav matematik türkçe anlamıyor. Yardım edn hocalarda sallıyor. O sallayacagına ben sallayam daha destekli olur gibisinden. Branşı olan hocaya denk geldiginiz zaman yırttınız demektir:D Sınavları öss gibi.(abartmıyorum gidin çıkmış sorulara bakın)
quote:
Orijinalden alıntı: gs-123
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Tornado42
dışardan okul bitirme cidden böylemi oluyo ben dışarıyı mecaz anlam sanıyodum
neye güldün ? haaa bu komik karikatürdü demi şimdi anladım
Arkadaş salak taklidi yapıyor.çaktırmayın lan
Ben 2004'te liseden mezun olamadım okul bitti ama alttan dersler kaldı sınavlara felan girmedim açıktan okuyup bitirecen dediler gittim kayıt yaptırdım üsküdar halk eğitim merkezine sene 2009 bu arada kayıt yapan arkadaş çok yardımcı oldu sağolsun kolay dersler seçti bana hiç çalışmadım 5 yıl geçmesine rağmen sınıfı geçmeme yetecek kadar puan almışım, bir gece bir bakim dedim sınav sonuçları ne oldu diploma almaya hak kazandınız yazısını görünce pek bi sevinmiştim
quote:
Orijinalden alıntı: Johnnie-Walker
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller
quote:
quote:
dışardan okul bitirme cidden böylemi oluyo ben dışarıyı mecaz anlam sanıyodum
neye güldün ? haaa bu komik karikatürdü demi şimdi anladım
Arkadaş salak taklidi yapıyor.çaktırmayın lan
Esra eroldaki özlem gibi yapıyomm bende
quote:
Orijinalden alıntı: ABREC
Ben 2004'te liseden mezun olamadım okul bitti ama alttan dersler kaldı sınavlara felan girmedim açıktan okuyup bitirecen dediler gittim kayıt yaptırdım üsküdar halk eğitim merkezine sene 2009 bu arada kayıt yapan arkadaş çok yardımcı oldu sağolsun kolay dersler seçti bana hiç çalışmadım 5 yıl geçmesine rağmen sınıfı geçmeme yetecek kadar puan almışım, bir gece bir bakim dedim sınav sonuçları ne oldu diploma almaya hak kazandınız yazısını görünce pek bi sevinmiştim
Çalışmadan geçebiliniyorsa kolaydır herhalde :) Peki matematik dersini seçmeme gibi bir seçeneğimiz var mı ?
Buradan yetkililere sesleniyorum, bu adamı Yunus yapmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: Carbon
Başka bir konuya yazmıştım ama buraya da ekleyeyim.
Merhaba.
Ben açık lise mezunuyum.2 sene örgün eğitim aldım 1 sene de açık liseye gidip okulu bitirdim yani millet 4 sene okurken ben 3 senede okuyup YGS ve LYS'ye girdim.
İlkokuldan beri burslu olarak özel okullarda okudum lise de öyleydi 2. sınıfın sonunda müdürle yumruk yumruğa girince okuldan attılar.Başka özel okula da gidemezdim burs yokoldu ailenin durumu yok.Devlet okuluna alışamazdım hay ben sizin lisenizi deyip çıktım okuldan.
Açık Lise detaylarına gelelim.
-Örgün Eğitimde kaldığın yerden başlarsın, yani sıfırdan başlamazsın
-8 dönem 192 Toplam Kredi 80 Alan kredisini doldurunca mezun olursun.Ben lise 2. sınıfı bitirdim açık liseye 138 toplam kredi 22 alan kredisi ile başladım açık liseye.
-İlk kayıt için 20 TL bankaya ve 5 TL'de Halk Eğitim Merkezi'ne vereceksin.Tasdikname ve transkript belgesi gerekiyor ayrıca.
-17 yaşını doldurduysan 1 senede 3 dönem kredi alabilirsin, doldurmadıysan 2 dönem.Ayrıca o 3 dönem sonunda 6 dönem olduysa sene sonunda 2 dönem de kurtarma olur o sene mezun olup sınava girebilmen için.
-Şuan başlıyacaksan 1. dönemi kaçırdın ama 2. dönem kayıtları şubatta.Her dönem tekrar kayıt olursun halk eğitim merkezlerinde.
-Birçok alan var eşit ağırlık sayısal genel kültür derslerin kötüyse genel kültür seç çok basit konuları diğer alanlar gibi değil.
-Üniversite sınavında gelecek aobp derslerden aldığın puanların ortalamasıdır.Sıralama felan yoktur.80 ortalama yaparsan 80 aobp gelir.
-Her ders 20 test sorusu olur 9 tanesini doğru yaparsan dersi geçersin.Sorular kolaydır, çalışmadan da geçebilirsin.Yinede saldım çayıra yapmamak gerekir.
-Kayıt olduğunda aol sitesine giriş yaptığında alan seçtikten sonra Zorunlu Dersler kısmındaki derslerin hepsini vermen gerekiyor.
-Sıfırdan başlayan biri 2,5 senede bitirip diplamayı alabilir.1. sınıfı okuyup okulu bırakan biri 2 senede 2. sınıfı okuyup okulu bırakan da 1 sene de okulu bitirebilir, üniversite sınava girebilir.Yani millet 4 sene okurken siz 3 sene okumuş olursunuz, okul disiplinine uyma,saç sakal tıraşı,kıyafet vs. kural yoktur, aobp bol bol gelir, hafta içi tüm gün dershaneye gidip üniversite sınavında iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.
Soru sormak isteyen sorabilir, cevaplarım.
Başarılar
Çok teşekkür ederim,Allah razı olsun :)
quote:
Orijinalden alıntı: Barnz
Buradan yetkililere sesleniyorum, bu adamı Yunus yapmayın.
bak oğlum yunus olursam ilk seni vururum adresini ver ?
quote:
bu karikatürü görmek için girdim
quote:
Orijinalden alıntı: Düşünen adam
giden arkadaşlarım var. sınavlar test şeklinde oluyormuş, senede 2 sınava giriyorsun. hocalar cevapları söylüyormuş (ben onların yalancısıyım)
Senin arkadaşının dediği Akşam Lisesi.Oda açıktan oluyor sanırım.Yoklama vs yok , sınav dediğin gibi 2 kere fakat parası 50 lira falan değil.Yüklü bir mebla olması gerek.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ABREC
Çalışmadan geçebiliniyorsa kolaydır herhalde :) Peki matematik dersini seçmeme gibi bir seçeneğimiz var mı ?
Ben seçmediydim bölümünde genel kültür ama dediğim gibi halk eğitim merkezindeki ağbi çok yardımcı oldu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme