Lise mezunu biri yurtdışına çıkabilir mi? (Abd ve Avrupa) (2. sayfa)

-
-
açıköğretim farkediyor mu
-
Açıköğretim mezunlarını yurtdısına almıyorlar diye biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam oyle sacmalik mi olur universite mi bu giris sinaviyla alsinlar bi de
vizesiz ulkelerin hepsine sadece pasaportunla gidersin.
bazi ulkeler kapida vize ya da e-vize uygular. e-vizede internetten hemen vizeni otomatik alirsin.
kapida vizede ulkeye giris yaptiginda pasaportunu kontrol edip ne amacla geldigini sorup muhru vururlar.
istersen ortaokul mezunu ol dil kursuna gene basvurabilirsin, yeterli paran varsa da alirlar yasindan egitiminden bagimsiz.
ben daha once hic duymadim egitim seviyesine gore ogrenci ayiran kurs, 50 yasindaki ortaokul mezunu akrabam norveççe öğrenecem dedi parasini basti gitti
yas araligi belirtirler mesela 7 yas ile 60 yas arasi gibi, oyle kistaslar olur.
yoksa turkiye haricinde egitim seviyesini kimse o kadar da sallamiyor merak etme
yurtdisinda yaptigin ise bakarlar, turkiyede diplomana bakarlar.
turkiyede diplomali calisan diplomasizdan ustundur, her sartlar altinda.
avrupada performans on plandadir. eger yeterlilik sertifikan varsa isterse ortaokul mezunu ol gene o ise girer calisirsin.
ben anlamiyorum arkadas bu diploma takintisini turkiyede.
bu dusunceler yuzunden her ile universite actilar simdi universite mezunlari issiz geziniyor.
burdaki diplomaci arkadaslara kalsa benim su anda issiz kalip sokaklarda yasiyor olmam lazimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayumi Hamasaki -- 15 Eylül 2023; 20:15:49 >
-
Hocam yurtdısı danısmanlık firmalarının dedigi seyleri yazdım ben hep, neredeyse hepsini aradım sordum fix dedikleri seyler bunlardı. Siz ne okudunuz ve japonyaya nasıl gittiniz hocam? Pmde atabilirsiniz ama ben cevap yazamıyorum
Hocam cevap yazamıyorum pmden cok üzülüyorum ya, telegram id mi versem ordan yazabilir misniz? Ya da arkadaşlık isteğimi kabul edebilseniz ya da siz istek gönderseniz
seni de takip edemiyorum nedense. benim firefoxla da alakali olabilir.
telegram kullanmiyorum maalesef. senin yerinde olsaydim dil kursu yerine sertifika almaya yonelirdim.
avrupada sertifikaya cok onem veriyorlar ab onayi varsa ozellikle.
ab onayli sertifikalar var, onlari kovalayabilirsin.
-
Hocam sormak istedigim seyler de var size, mesaj yazabilsem cok iyi olucak
discordumu attim ozelden.
-
Hemen discord indiriyorum hocam
Japonya'nın nesi kötü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kim japonyaya kötü dedi ki
Başlıkta abd ab yazmışsınız ya hocam. Ondan dedim.
Ayumi de Japonya'da sanırım!
Siz japonyada mısınız
Yok ben Türkiye'de kalmaktan memnunum.
Evimi arabamı aldım, eşime de araba aldım, yarım milyondan fazla borcum olsa da ödeme konusunda ümitsiz değilim, şimdiye kadar hep ödedim borcumu öngördüğüm zamanda, çok şükür.
Yurt dışına gitmek istesem zor olmazdı sanırım, iyi ingilizce biraz fransızca, iyi bir bilgisayar donanım bilgisi, öğretmenlik diploması, ikinci diploma, yüksek lisans, birkaç sertifika, yazılım sertifikası falan, üstüne de 150 bin dolar kadar mülk ile kimse gelme demezdi. Ailem yakınlarım sevdiklerim arkadaşlarım, benim dünyam, büyük bir değişiklik olmazsa Allah'tan gelen, burası. Beş kat fazla maaş da verseler yurt dışına gitmek istemem.
Zaten fırsatı olmayıp gitmek isteyenler uğraşıyor, maalesef.
Ne iş yapıyorsunuz hocam
Aynı işyerinden arkadaşım Schengen vizesi alamadı. Sadece iş ve para da değil artık olay. İkimiz de Yunanistan'a başvurduk ve ikimiz de aynı şirkette benzer ünvanlarda çalışıyoruz. Tek farkımız ben eşimle çocuklar olmadan tatile gidecektim. O da arkadaşlarıyla festivale gidecekmiş. Erkek de değil yani kadın bir de. Biz üstüne Yunanistan'dan aldığımız ilk Schengen'i hatalı kullanmamıza rağmen ikinci kez de yine Yunanistan'dan alabildik vize. Bence sebebi çocukların yanımızda olmaması dolayısıyla geri dönmeme şüphemizin olmaması.
-
Teknik serviste çalışıyorum, bilgisayar. Daha çok paket program sistem yöneticisi olarak. Arada bir de teknik destek.
Forumdaki admin gibi bir iş. Hazır sistem var, yönetici olarak ben varım, birkaç kişi daha var. Bizim iş yerinde 10 bin kişi falan var sistemde, foruma göre daha rahat.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 15 Eylül 2023; 23:21:34 >
Tanıdık vasıtası artık çoğu Avrupa ülkesinde geçerli değil. Bu şekilde başvurup da vize alamayan arkadaşlarım oldu. Diğer mesajda dil kursu demişsiniz. Yeterli para biriktirip Avrupa'ya dil kursuna gitmek isteyen bir arkadaşım da vardı. Ona da vize vermediler. Ki çocuğun amacı gerçekten de gidip kalmaktı. En ufak şüphede zaten eliyorlar hemen, özellikle şu son zamanlarda.
-
https://www.voaturkce.com/a/gri-pasaport-almanya-insan-kacakciligi-dava-basladi/6301541.html
bu mevzudan yana artik avrupa rahat vize vermiyor maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X