Şimdi Ara

linuxtaki env Komutunun Windows Versiyonu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar benim kullandığım Fedora Gnome3 işletim sisteminde herhangi bir gtk ile yazılmış bir uygulamayı veya kendi yazdığım ugulamayı sistem temasından ayrı olarak istediğim bir tema ile başlatmak için env GTK_THEME=numix:dark uygulama şeklinde bir komut kullanmam yetiyor fakat windows üzerinde herhangi bir gtk uygulamasını veya kendi yazdığım uygulamayı istediğim bir temada başlatmak için hangi komutu hangi şekilde kullanmam gerektiğini bilmiyorum bilen varmı ?
    yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar



  • Oh o öyle kolay değil. Yani GNOME3 masaüstü ortamını kullandığın Fedora'dan GDI32.dll kullanan Windows'a aynı ortam/sistem değişkenlerini kullanıp sonuç almayı tasarlıyorsun fakat hemen düşündüğün gibi tutmayabilir.



    env komutunu bir kere Windows'ta sadece Cygwin veya MSYS2-32 veya -64 kurarsan onun içinden çalıştıabilirsin ki o sadece onlar içinden çalıştırılan programlarda geçerli olur, Windows genelinde olmaz.



    Windows için Sistem>>Gelişmiş>>Ortam Deişkenleri içinde GTK_THEME adlı yeni değişken tanımlayıp ilgili değeri vereblirsin; GTK ile yazılmış uygulama Windows sistem değişkenlerini dikkate alıyorsa o zaman çalışır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam peki başka bir yol yokmu çünki o yolun olmayacağına eminim. mesela gtk uygulamalarını herhangi bir gtk exe dosyasına uygulamanın yolunu parametre olarak verip ve birkaçtanede ek parametre verip uygulamanın istenilen temada başlamsını sağlayabilirmiyiz
  • Uygulama o şekilde derlenmişse mümkün olabilir. Windows'ta "X Window" sistemiyle çalışan GTK uygulamaları var örneğin GIMP 'te yapılabiliyor:https://www.thoughtco.com/change-interface-themes-gimp-1701669



    GIMP GTK'yle özdeşlemiş old için Google'da GIMP Windows Startup Theme diye arattırınca birçok sonuç cıktı; senin uygulamayı da GTK ve change theme on startup (açılışta tema değiştir) kelimeleriyle arattırıp bakacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.