zaten bence debian dururken başka dağıtım kullanılmaz
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger
quote:
Orjinalden alıntı: genixalfa
Hızlı bir işletim sistemi seçmek istiyorsanız donanımıza en uygun versiyonu seçmeniz önerilir.Yoksa makinenizden ve programınızdan dolayısıyla verim alamazsınız.Gelelim eğer uygun bir dağıtımı yükledi iseniz,çekirdekteki gereksiz tüm servisleri ya modul olarak yada tamamen kaldırarak sisteminizi hızlandırabilirsiniz.Örnek olarak Scsi desteği aktif olarak gelir scsi sürücün yoksa tamamen kaldırabilrisin böylelikle daha hızlana bilir. Not: Böyle ekleme çıkarma durumlarında çekirdek tekrardan derlenmelidir.Yanlış ayarlar sonucunda sisteminiz açılmayabilir.
Birçok dağıtım farklı çekirdek görüntülerini (image) seçenek olarak sunar. Masa üstü kullanımı için SCSI vs modülleri veya desteği olmayan çekirdek görüntüleri zaten ön tanımlıdır. Ayrıca çekirdek derleyip de şu bu özelliği kaldırmak vs size masa üstü bir sistem için ekstradan gözle görülür bir performans artışı sağlamayacaktır. Aksine, yapacağınız değişiklik yanlış bir değişiklik eksi performansa, donanım sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle çekirdekle ve donanımla fazla haşır neşir olmadığınız müddetçe performans gerekçesiyle çekirdek derlemenmesi önerilmez.
"Çekirdekteki gereksiz servisler" den kastınız açılışta çalışan daemon' lar (Red Hat' te service, geleneksel adı daemon) ise çekirdekte servis olmaz. Bahsettikleriniz zaten ayrı birer programdır ve açılışta yükleniyorsa "açılış servisleri" adıyla geçer.
Orada bir cümle hatası yapmışım,"Gereksiz tüm servisleri ve çekirdekteki gereksiz destekleri "olacaktı.Daha çok Türkçe kullanmaya tercih ediyorumda.Eğer bir sorun varsa veya sormak istediğin varsa mesaj atabilirsin.Çekirdek derlemek sisteminizi hızlandıracağı konusunda çok kesin konuşmuş "Challenger" da eğer biraz araştırırsanız doğru nedir öğrenebilirsiniz veyahut daha bir profesyonel kişilerden yardım alabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: Challenger
@antiochos, o "kopete error" olayı MSN ile ilgili olmasın sakın? MSN' de bir değişiklik yapılmış ve Kopete' nin yeni sürümü çıkarılmıştı geçenlerde. Bunun Linux ile ne ilgisi var?
Not: Benim de bilgisayarımın işlemcisi Celeron 433 MHz ancak ne SuSE ne Gelecek ne de Fedora kullanıyorum. Debian GNU/Linux kullanıyorum ve bir yavaşlık sıkıntım yok. Dağıtımların beraberinde getirdikleri ekstra yazılımların arka planda sürekli çalışıyor olması gibi bazı nedenlerle dağıtımlar arası performans farklılıkları gözlenebiliyor. Debian son derece sadedir. Ayrıca Linux 2.6 serisi çekirdeklerin i810 yonga setli anakartlarla ilgili bir performans problemi var. Ben Linux 2.4.27 çekirdeğini kullanıyorum ve bu problemi yaşamıyorum.
Konqueror da çöküyordu bende de bunlar çözülecek sorunlar, o da bir yamayla filan halledilebilir , işte bende bunu demek istedim Challenger, yani en ufak birşeyde tamam bu sorun veriyor dandik demek yanlış olur, sonuçta en kısıtlı makinede bile çalışan Linux ve Windows türevleri mevcut yani şu yavaş şu hızlı diye bir genelleme , yada şu sorunlu şu sorunsuz diye genelleme yapmak pek doğru değil. Windows un derdini bilirsen önlemini alırsan windows ta Debian kadar sorunsuz bir sistem olabilir. Ya sonuçta Microsoftun talihsizliği şu azıcık kendini yazılım konusunda geliştiren birisi, Windowsun açığını bulup, veya bir siteyi çökertip ünlü olmak istiyor, herkes hünerini cracktir, virüstür, torjandır yazaraktan göstermek istiyor, sonuçta çok popüler. Komşumuza son 1 ay da 5. kez XP kuracağım sürekli boot uçuyor ne yapıoyorlarsa, acaba Sata da mı problem var bilmiyorum ,artık anne-baba internete girerken trojandir, virüstür kapmasın diye Suse kurup internete girmesini yazı yazmasını öğreteceğim, başka türlü başa çıkamıyorum çünkü, çocukta oun oynarken Windows kullansın bilmiorlar yani XP kurmakta bıktım.
offffffffff ne bu tartışma yaaaaa iseyen windows kullansın isteyen linux bıktım artık bu tartışmadan kardeşim hangisi kolayına geliyorsa onu kullan ama bilğip bilmeden de birinden birine laf atma yaaa. bu lafım ortaya ve artık gına geldi kim üstüne alınacaksa alınsın. yıllardır. dos windows kullanıyorum son aylardan beride linux kullanıyorum. ama linux ve windows tartışmasını sadece bu internette görüyorum neden anlamıyorum. ikisininde iyi ve kötü yanları var artık bıktım dostluk kardeşlik yaw. bu tartışma ekden olan yurtdışı sitelerdeki mac,ibm pc tartışması gibi bisey ikisininde kulvarı farklı. linux la windowsun kulvarıda farklı nekadar aynı görünselerde degiller. linux daha çok gelişecek ve insanlar daha çok ona program ürettikçe güzelleşecek ama bu an windows 95 ile aynı kefede neredeyse çünki insanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar vede windows 95 çıktıgındada korkmuşlardı. ama maclerde mac os olarak grafik taban çok uzun sürelerden beri kullanılıyordu. gerçi windows 3.11 wardı ama windows 95 yeni bir yüzdü. şimdi size soruyorum ben aylardır. (hatta yıllar oldu desem yeridir )linux kullanıyorum. bilgisayardan anlamayan birini kde nin karsısınamı koysanız yoksa windows un karşısına mı koysanız en azından derdini kendi kendine zorda olsa çözer.,(özellikle kde diyorum çünki benimiçin windowsun karşılıgı kde)
önce ben sana sorarım madem öyle niye taşıdın 9 gün önceki topici yukarı
Selam ben yazılanları okudum sadece sunu solemek istiyorum ne linux nede windows hiç birisi kesinlikle %100 ustundur diyemeyiz iki sisteminde kendince artıları ve eksileri var bunları sıralamak istemiyorum bence bunları tartısmak yerine size uyan dagıtım hangisi ise onu kullanın windows veya linux fark etmez hangisini kullanırsanız kullanın aşık olmadan kullanın neden derseniz bu sizi kör eder ve bazı gerçekleri gormenizi engeller ben her ikisinide kullanıyorum dediğim gibi her ikisinin de kendince artıları ve eksileri var bence sizde bunu göz onunde bulundurup yazılarınızı ona gore yazın lutfen "antiochos" arkadaşım sanada saglam ve guzel bi linux dagıtımı olan ubuntuyu tavsiye ederim gercekten sade ve gereksiz seyler barındırmıyor sen istedigin seyi kendin ekleyebilirsin ve son zamanlarda sanırım en popüler dagıtımlar arasında sorunsuz çalısır sanırım sisteminde hepinize bol 101001011 li gunler :P
ben de bişe soracaktım aradıgımda bulup da sonra bidaha aradıgımda bulamadıgım bişe sormak istiyorum :) . az sonra debian kuracagım bilgisayarıma ve partition magic ile bölümledim hdd yi.. ama pasif olarak blümledim debianımı kurmdan önce aktifleştirmem mi gerekiodu öyle bişi var mı.... ?
sorunuzu tam olarak anlamadım ama partition magic ile bölümlediğiniz ve dosya sistemi kurmadığınız hdd yi debian görür mü diye soruyorsunuz sanırım! eğer sorunuz buysa evet görür
quote:
Orjinalden alıntı: yogito
merhaba arkadaşlar, ben yen bir lap top aldım ve linux yüklü ama xp yüklemek istiyorum.ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Bunu Windows kısmına sormanız gerekmez mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme