Şimdi Ara

Linux Vakfı otomotiv sektörüne yönelik yeni bir grup kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linux Vakfı otomotiv sektörüne yönelik yeni bir grup kuruyor

Farklı üreticilerin katılımıyla her geçen gün büyüyen Linux Vakfı, otomotiv sektörüne yönelik çalışmalar yapmak üzere yeni bir grup kurduğunu açıkladı.

Otomotiv Sınıfı Linux Çalışma Grubu - AGL olarak adlandırılan çalışma grubu otomotiv endüstrisine açık kaynak teknolojisini getirmeyi amaçlıyor. HARMAN, Intel, Jaguar Land Rover, Nissan, Samsung, Toyota, NEC, NVIDIA gibi pek çok firma da grubun oluşumunda yerini aldı.

Çalışma grubu, otomotiv cihazı üretme sürecini geliştirecek ve şirketlerin ürün geliştirmelerine yardımcı olacak bir platform ortaya koymayı planlıyor. 

Otomotiv sektöründe yaşanan son gelişmeler artık temel hesaplama sürecinden araç içi eğlence sistemlerine kadar teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanılmaya başlandığını gösteriyor. Toplamda 10 milyar dolarlık yatırıma ulaşan Linux Vakfı da açık kaynak üzerindeki tecrübesini araç üreticilerine sunmayı ve yenilikleri hızlandırmayı hedefliyor.

AGL grubu referans dağıtım olarak geniş bir otomotiv uygulama ağı için optimize edilmiş Tizen projesiyle birlikte çalışacak. Vakıf ise bu çalışmalara ev sahipliği yapacak. Referans platform araçların uzun ömürlü olmasına da katkı sağlayacak. Böylece çok yakında Tizen işletim sistemini temel alan araç içi bilgi ve eğlence sistemleriyle tanışabileceğiz.

Vakıf ayrıca HARMAN ve Jaguar Land Rover firmalarının da üyeliğe kabul edildiğini ve yatırımlarıyla vakfa güç katacaklarını açıkladı.

• günlerdir inadına Linux kullanmak için uğraştım fakat sonuç hüsran. bir çok arayüz denedim ama hepsi hikaye. adam gibi bi arayüz yapamadılar. ya kde gibi çok karışık yada gnome gibi hiç bişi yapamadığın bi arayüz. unityden bahsetmek bile istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

günlerdir inadına Linux kullanmak için uğraştım fakat sonuç hüsran. bir çok arayüz denedim ama hepsi hikaye. adam gibi bi arayüz yapamadılar. ya kde gibi çok karışık yada gnome gibi hiç bişi yapamadığın bi arayüz. unityden bahsetmek bile istemiyorum.

Yıllardır Windows ve GNU/Linux dağıtımlarını kullanmaktayım. Söylediğiniz şey Windows kullanıcısı olarak KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarına yaşanacağı gibi Windows 7'den Windows 8'e geçince de yaşanabiliyor. Yıllarca Windows kullanan birisine karışık gelmesi normal bir durum ki ben bile 15 yıldır Windows kullanmış biri olarak daha Windows 8 kullanıcı arayüzüne alışabilmiş değilim.
  • Linux zaten araç piyasasına nokia-intel-bmw 3lüsüyle ve meego projesiyle girmişti ama nokia vaz caydı diğerlerinide yarı yolda bıraktı. Şuan ne bmw nin nede intelin nokia nın adını dahi duymak istemediğini biliyoruz ama kaçırdıkları tek bir nokta var bunu yapan firma olarak her nekadar nokia adında olsada sağolsun herşey elop denen MS in adamından kaynaklanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

günlerdir inadına Linux kullanmak için uğraştım fakat sonuç hüsran. bir çok arayüz denedim ama hepsi hikaye. adam gibi bi arayüz yapamadılar. ya kde gibi çok karışık yada gnome gibi hiç bişi yapamadığın bi arayüz. unityden bahsetmek bile istemiyorum.

Yıllardır Windows ve GNU/Linux dağıtımlarını kullanmaktayım. Söylediğiniz şey Windows kullanıcısı olarak KDE, Gnome gibi masaüstü ortamlarına yaşanacağı gibi Windows 7'den Windows 8'e geçince de yaşanabiliyor. Yıllarca Windows kullanan birisine karışık gelmesi normal bir durum ki ben bile 15 yıldır Windows kullanmış biri olarak daha Windows 8 kullanıcı arayüzüne alışabilmiş değilim.

karışık gelmesi değil sorun. çok sabit ve grafik olarak göze hoş gelmemesi durumu. mesela önceden gnome 2.x ve compiz ile çok daha iyiydi. şimdi daha kötü daha iyi olması gerekirken. dahası yıllarca Windows kullandım ama mac os un arabirimide güzel. mesele bence karışık olmasından değil profesyonel olmamasından.

• quote:

karışık gelmesi değil sorun. çok sabit ve grafik olarak göze hoş gelmemesi durumu. mesela önceden gnome 2.x ve compiz ile çok daha iyiydi. şimdi daha kötü daha iyi olması gerekirken. dahası yıllarca Windows kullandım ama mac os un arabirimide güzel. mesele bence karışık olmasından değil profesyonel olmamasından.

Çok fazla alternatif var arayüz açısından. biraz sizin de kişiselleştirmeniz gerekiyor. Hali hazırda sizin hoşunuza gitmeseler de eklentilerle, temalarla kişiselleştirebilirsiniz. İstediğiniz gibi bir arayüz biraz uğraşı gerektiyor tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Çok fazla alternatif var arayüz açısından. biraz sizin de kişiselleştirmeniz gerekiyor. Hali hazırda sizin hoşunuza gitmeseler de eklentilerle, temalarla kişiselleştirebilirsiniz. İstediğiniz gibi bir arayüz biraz uğraşı gerektiyor tabii.

sıkıntıda burda başlıyor zaten. yabancı olduğumuz bir konu ve bizim de arayüz için bir şeyler yapmamızın gerekmesi büyük eksiklik. belli bi yaşa geldikden sonra bu tarz şeylerle uğraşmak yoruyor insanı.

halihazırdaki hiç bir arayüz windowsun yanına yaklaşamaz. kullanılabilirlik açısından söylemiyorum. yanlış anlaşılmasın fontun boyundan tutun renklerin seçimine kadar. bir çok açıdan bahsediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: proyuris

Yatırımlarını Microsoft visual studio gibi bir ortam yaratmak için kullansalar, akıllarının ucuna bile gelmeyecek noktalara ulaşabilirler. Milli işletim sistemimiz geliştirilirken pardus ekibine işletim sisteminden önce geliştirme ortamı sunmadıkları sürece kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız gibisinden çok e-posta attım. Sonuç ortada. Linux dünyasına Microsoft visual studio tarzında herkese hitap edebilecek modern bir geliştirme ortamı şart. Böyle birşey geliştirmedikleri sürece sabah akşam özgürlük özgürlük diye bağırıp durursunuz. Windows u tekelcilikle suçlarsınız.

eclipse var, netbeans var. senin bahsettigin .net gibi tekel bir teknoloji ise kusura bakma ama cok beklersin. bu cunku linux hayat felsefesine ters.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

Yatırımlarını Microsoft visual studio gibi bir ortam yaratmak için kullansalar, akıllarının ucuna bile gelmeyecek noktalara ulaşabilirler. Milli işletim sistemimiz geliştirilirken pardus ekibine işletim sisteminden önce geliştirme ortamı sunmadıkları sürece kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız gibisinden çok e-posta attım. Sonuç ortada. Linux dünyasına Microsoft visual studio tarzında herkese hitap edebilecek modern bir geliştirme ortamı şart. Böyle birşey geliştirmedikleri sürece sabah akşam özgürlük özgürlük diye bağırıp durursunuz. Windows u tekelcilikle suçlarsınız.

eclipse var, netbeans var. senin bahsettigin .net gibi tekel bir teknoloji ise kusura bakma ama cok beklersin. bu cunku linux hayat felsefesine ters.

hayat felsefesi nedir Linux un ?

önceden bedava olmasından vs vs vs den bahsedilirdi. bir çok firma para kazanıyor bu işden. bu da linxun felsefesine aykırı değilmi

• quote:

hayat felsefesi nedir Linux un ? önceden bedava olmasından vs vs vs den bahsedilirdi. bir çok firma para kazanıyor bu işden. bu da linxun felsefesine aykırı değilmi

Linux'un felsefesinde ücretsiz olması falan yok. Red Hat, Oracle Linux vs bunlar tamamen parayla satılan Linux dağıtımları.

GNU/Linux'Un felsefesinde özgür yazılım olması var, kaynak kodların erişilebilir, düzenlenebilir ve kullanılabilir olması var. Parayla alakalı bir şey değil.

• quote:

kde mi karışık?

microsoftun arayüzüne en yakın arayüz o :)

demek ki siz xfce enlightenment kullansanız haliniz duman demek ki.

yanlış anlamayın sakın hakaret ya da küçümsemek gibi bir niyetim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris_55

quote:

kde mi karışık?

microsoftun arayüzüne en yakın arayüz o :)

demek ki siz xfce enlightenment kullansanız haliniz duman demek ki.

yanlış anlamayın sakın hakaret ya da küçümsemek gibi bir niyetim yok.

yok yanlış anlamadım da demek istediğimi çok ifade edemedim. karışık derken bir çok ayarın olması gibi. yada ne bilim işde konuyu çok dağıtmaya gerek yok. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

hayat felsefesi nedir Linux un ?

önceden bedava olmasından vs vs vs den bahsedilirdi. bir çok firma para kazanıyor bu işden. bu da linxun felsefesine aykırı değilmi

vayyy oktayakgoz arkadaş ne haber ya!!!!!!!

bakıyorum yazıştığımız diğer konuda benden öğrendiğinizi burada satmaya çalışıyorsunuz tabi ki yine kendi yönteminizle; çarpıtarak!

Sevgili kardeşim diğer konuda Linux para ile satılıyor dedik ama nasıl dedik, sanki öteki konuda yazdıklarımı bilmiyormuş gibi burada böyle yazıyorsunuz!

Bu yüzden bilmeyen arkadaşlar için,oktayakgoz arkadaşın verdiği yanlış bilgiyi düzeltmek adına şu açıklamayı yapayım; bütün Linux versiyonları paralı değil ancak zaten paralı olanları da böyle :

1. oktayakgoz arkadaşın parayla satılıyor dediği Linux 7 CD ve 1 DVD set olmak üzere Migros`ta bile 10 TL fiyata satılıyor!

2. eğer bu parayı da verecek parası olmayanlar, aynı işletim sistemini bizzat ilgili firmanın internet sitesinden yasal olarak download edebiliyorlar. (sınırlı kullanım süresi olan demo değil yada Windows Starter gibi özellikleri kısıtlanmış değil, tam sürüm ve tamamen yasal ve de bedava olarak kullanılabiliyorsunuz)

yani kısaca Linux`un paralı olanını bile; ister paralı isterseniz bedava olarak edinebiliyorsunuz, paralı ve bedava olanın aralarındaki tek fark; DVD medyaya yazılı olanı paralı, bedava olanını internetten download olarak temin edip kendiniz DVD`ye yazıyorsunuz, aralarında başka hiçbir fark yok!

oktayakgoz arkadaş burada Linux`a paralı diyerek Linux`a gölge düşürmeye çalışıyorsunuz ama bakın ki diğer konuda ne yazmışsınız:

quote:

açıkçası ben açık kaynağa o kadar da sıcak bakmıyorum. adamlar deli gibi gece gündüz çalışacaklar sonra herşey ücretsiz.

Linux`un para ile satılan versiyonları olduğunu bendeniz tarafından öğrenmeden önce Linux hakkında yazdığınız bu, olayın detaylarını merak eden arkadaşlar diğer konudan öğrenebilirler (linki altta )

şuradan bunuda vereyimde öteki konuda Linux düşmanlarının ne hallere düştüklerini herkes görsün bilsin :

http://resim.donanimhaber.com/m_65048709/mpage_2/f_/key_//tm.htm#65645529

son olarak: diğer konuda bedava olduğu için Linux`a karşıyım deyip, paralı olduğunu öğrendikten sonra Linux amacına ihanet ediyor manasında yazmak düpedüz ikiyüzlülük oluyor mu!? ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söylediklerisallanmayan -- 24 Eylül 2012; 1:22:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

otomotivden bahsediliyor, gene masaüstü tartışmasına kaydı mevzu
    o haber size "bak kimler kullanıyor, hadi sen de linux'a geç" mesajı vermiyor, yanlış algılamayın.
    Linux masaüstü işte bu tür pazarların deneme tahtasıdır, "otomobilde kullanacağımız kodu birileri bedava test etsin hataları bulsun" projesidir, her masaüstü Linux kullancıısı aslında bir deney faresidir.

Mesaj biraz agir olnadimi.

Fareli köyün kavalcısıda linus torvalds heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesaj tarihlerinde mi sorun var yoksa dejavu mu :///
  • quote:

her masaüstü Linux kullancıısı aslında bir deney faresidir.

Çok şaçma bir itham olmuş. Deseniz ki Fedora kullanıcıları Redhat için, Opensuse kullanıcıları Suse için bilgi birikimi sağlıyor deseniz bir nebze doğruluk payı var derim. Masaüstü sistemlerin geri bildirimleri ile elbette diğer sistemlere katkı sağlanacaktır. Ama bu geri bildirimleri asıl büyük katkısı yine masaüstü sistemler için olacaktır.

Her şeye rağmen Windows kullanıp, Microsoft'un yetki verdiklerinin kullanacağı arka kapılarım olacağına Linux'un deney faresi olmayı tercih ederim. En azından biri bizi gözetliyor cinsinden bir işletim sistemi kullanamamış olurum.

Bugün Windows'un kimi devletler ile yaptığı özel anlaşmalar ortada iken ve özellikle kendi özel istihbarat birimleri için özel arka kapılar bıraktığı su götürmezken hala neyi kasıyorsunuz anlaşlır değil.

• @seyfi84 Linux`u böyle damgalaıyorsunuz da 380 dolar para karşılığında sattığı Microsoft`un şu anda Windows 8 ile yaptığı nedir?

• @seyfi84 Linux`u böyle damgalaıyorsunuz da 380 dolar para karşılığında sattığı Microsoft`un şu anda Windows 8 ile yaptığı nedir?

• Tabii böyle kapılar olmadığı için devletler teker teker Linux'a geçiyor, mali krize girdikleri için Windows lisans ücreti ödeyemeyecek duruma gelmiş olmaları da başka bir ihtimal tabii. Microsoft, Güvenlik Yönetmenliğine Uyum Kiti ile ilgili dedikoduları inkar etti, kabul edeceğini tasavvur edebiliyor musunuz?

Merak ediyorum kapalı kaynak kodun neresini inceliyorlarmış. Arka kapıdan bahsiyoruz ne verisi alıp göndermesini umuyorsun ki durduk yere?
    Hata raporu toplamak için yeni sürüm çıkarmaya ne gerek var anlamdım. Yazılımın yeni sürümünü depoya eklersin olur biter. Amaç geri bildirim olduktan sonra. Sistemimde en çok kullandığım yazılımlar Libreoffice, Gimp ve Firefox, çoğu insan müzik dinleme pek çoğu ise video izleme yazılımlarını kullanıyor. Bu açık kaynak yazılımlar Windows'da da kullanılabiliyor. Deney tahtasına ihtiyaçarı olsa Windows'u kullanmaları daha mantıklı değilmiydi, yazılım geliştiricilerin. Ayrıca bu yazılımlar ile ilgili geri bildirimler bu Linux gruplarının ne işine yarayacak Araba kullanırken resim mi düzenlenmesini öngörüyorlar acaba.

Dünyadaki tek yazılım geliştirme dili VS. değil herhal , olmayaymış hiç bir uygulama olmayacakmış gibi davranmamın ne alemi var. Gerçi programcı değilim, programlamadan hiç anlamam, ama siz öyle diyorsanız öyledir herhal.

Hepimiz Redhat ve Suse'ye çalışıyormuşuzda farkında değilmişiz, açık kaynak dünyası bu kardeşim, birilerinin bulduğu hatalara ilişkin çözüm yolları elbette diğerleri tarafından uygulanacaktır. Bir dağıtım için bulunan hata ve çözüm yolu elbette diğerleri içinde kullanılacaktır. Bunun garipsenecek ne tarafı var, bu işten herkes Redhat'in faresi sonucunu çıkarmak için oldukça paranoya sahibi olmak lazım.

6 ayda bir dağıtım çıkarmak Ubuntu'nun tercihi, ama her şey sil baştan hazırlanmıyor ki, bir birikimin üstüne yapılandırılıyor. 6 ayda bir sürüm çıkarmayıp masaüstü ortamını güncellemekle bunun arasında çok da fark yok açıkcası. Zaten taban belli (Debian Sid) ana paketler alınıyor, test ediliyor, yamalar yapılıyor, kernel ve masaüstü ortamı derlenip sunuluyor vs. v.s. Ha rolling dağıtım kullanmışsın ha yükseltme yapmışsın. Elbet arasında fark var ama abartacak kadar değil.

Meraktan soruyorum destek veren gizli şirketi paylaşsanızda camia biraz aydınlansa, ışığınızdan istifade etse.

Tabi efendim Microsoft gibi ak sütün ak kaşığı bir firma kesinlikle arka kapı bırakmaz, ama Linux dağıtımlarının arkasında bizi kullanan gizli bir el her zaman bulunmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Eylül 2012; 22:44:13 >

• quote:

@oktayakgoz, gerçekleri ifade ediyorum, ağır geldiyse senin sorunun. Ayrıca fareli köy demedim, lab faresi dedim, ikisi arasındaki farkı bilmiyorsan devam etme cevap vermeye...

@kelebekx, arka kapı bilmem ne... bunların hepsi cahillerin kandığı öcü hikayeleri. Varsa öyle bir kapı router'larda firewall'larda DMZ'de şak diye görünür, anında ipliği pazara çıkar Microsoft'un. Bugün Microsoft yazılımları dünyada en çok mercek altında alınan sistemlerdir. Windows Update ilk çıktığında tüm güvenlik analistleri aylarca bunun ne gönderip ne aldığını paket paket incelediler... herkesi kendin gibi bilmez anlamaz mı sanıyorsun?
    6 ayda bir değişen masaüstü asla stabil olmaz. Kazara stabil bir sürüm çıkarsalar bir sonraki sürümü hiç kimse indirip kullanmaz, kullanmazsa yeni kodları test eden olmaz, ve bunlara gizlice destek veren şirketler parayı keser ve dağılıp giderler. Bunlar bir sürüm çıkarıyor, sonra 6 ay hata raporlarını şikayetleri takip ediyorlar, bilgi topluyorlar, düzeltmelerle denenmeyi bekleyen yeni bir kod yığınını karıştırıp başka bir sürüm daha yayımlıyorlar, aynı döngü tekrar ediyor... Bu döngüyü hiç kimse kıramaz çünkü işin başında Red Hat ve Suse var, diğerleri (Ubuntu dahil) bunların ürettikleri yazılımları derleyip paketliyor.
    Hiçbir zaman Visual Studio gibi bir imkan olmayacak, çünkü adamlar senin kod yazıp onunla uğraşmanı istemiyor, kendi yazdıkları kodu kullanıp test etmeni istiyorlar. Eğer inat eder de illa yazılım geliştireceğim dersen doküman engeline tosluyorsun, mecburen açıp koda bakmaya başlıyorsun, koda bakan ve anlayan kişi code review yapmış oluyor deney farelerinin yakalayamadığı hataları bulmuş oluyor, sonuçta gene aynı amaca hizmet etmiş oluyorsun.

@DH Misafiri, windows 7'den Windows 8'e geçiş $40... Şubat 2013'e kadar kampanya var Windows 8 Pro retail fiyatı $70... sen nereye bakıyorsun da o fiyatı görüyorsun? Dünyanın en gelişmiş masaüstü sistemine gülünç paralarla sahip oluyorsunuz be! 15 yıl önce Unix masaüstü bir sisteme binlerce dolar ödeniyordu.

biraz bilgi sahibi olun kardeşim böyle zarf atar gibi cevaplar verip saygı beklemeyin

bana ağır gelmez ben devamlı bir Linux kullanıcısı değilim. çok ciddi okudun heralde ben espiri yapmıştım. neyse önemli değil zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.