Şimdi Ara

Linux te Program Yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben windows kullanıyorum ve Linux e geçmek istiyorum.Fakat visual basic.net de program yazıyorum ben bunu linux e nasıl kurarım ve program yazmama engel mi ?.
    Eğer yapalirsem bunu kesinlikle artık Linux kullanıcam ama ilk önce kafamdaki bu sorunları çözmeliyim...
    Bilmem anlatabildim mi...

• linuxTe visual basic.net yazamazsın. c# ile yazabilirsin fakat halen tam stabil bir sürüm çıkmadı. bu yüzden .NET'i baştan unut Linux için. Linux ile özellikle C/C++/Python kullanılarak program yazılır..

Ha vmware kullanacaksan o ayrı tabi...
  • Eger cok önemli ise,sana windowsdan yapmana tavsiye ederim,cünkü malesef daha dogru düzgün program cikmadi.
    Ama yok,ögrenemeyi düsünüyorsan veya öylesine ozaman linux yapabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theDarkTemplar

linuxTe visual basic.net yazamazsın. c# ile yazabilirsin fakat halen tam stabil bir sürüm çıkmadı. bu yüzden .NET'i baştan unut Linux için. Linux ile özellikle C/C++/Python kullanılarak program yazılır..

Ha vmware kullanacaksan o ayrı tabi...

Niye? Mono Projesinin stabil sürümü çıkalı neredeyse 1 yıl olacak. Linux altında çok da güzel .NET ile yazılım geliştiriliyor. GTK# ile C# çok şık bir ikili.
    Ayrıntılar için:http://www.monoproject.com

quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

Eger cok önemli ise,sana windowsdan yapmana tavsiye ederim,cünkü malesef daha dogru düzgün program cikmadi.
    Ama yok,ögrenemeyi düsünüyorsan veya öylesine ozaman linux yapabilirsin.

Pardon ama sizin doğru düzgün programdan kastınız IDE ya da RAD mı? Onlar da çok güzel bir şekilde mevcut. Sun Java Studio' dan tutun da QT Designer, Kylix, Borland C++ Builder' a kadar birçok araç var. Ancak, programcılık iki fare tıkıyla düğmeyi oraya koymak ile olmaz. Linux' ta çok da güzel ve sağlam program yazılır.

Linux altında aklınıza gelebilecek her türlü programlama diliyle yazılım geliştirebilirsiniz. Visual Basic için de GAMBAS' ı kullanabilirsiniz.

Eğer crossplatform (birden fazla platformda çalışan) uygulamalar geliştirecekseniz, Python ve GTK veya Python/WxWindows çok işinize yarayacaktır. Python programlama dili ile GTK veya WxWindows arayüz nesne kütüphaneleri kullanarak Windows, BeOS, OS/2 Warp, Solaris, MacOSX gibi birçok platformda çalışan yazılım geliştirebilirsiniz.

Üstelik programcıların (hatta Microsoft programcılarının dahi) en çok sevdiği editörlerden birisi olan Emacs' in de Linux altında kullanımının çok zevkli olduğunu hatırlatayım.

Not: Linux ile programcılığın alası yapılır.

• Evet programcilgin alasini Linuxda yapilir.
    Challenger senden özür dilerim,böyle birsey yazdigim icin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

Evet programcilgin alasini Linuxda yapilir.
    Challenger senden özür dilerim,böyle birsey yazdigim icin.

Estağfurullah. Ne haddime.
    Ben gideyim biraz QT designer ile C++ kasayım.
  • halen linuxte visual basic.net yazmak için herhangi bir araç yok...

emacs'i de sevemedim ben visual studio .net idesi kadar rahat bir ide yok bence..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tarafsız Windows mu? Linux mu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

halen linuxte visual basic.net yazmak için herhangi bir araç yok...

emacs'i de sevemedim ben visual studio .net idesi kadar rahat bir ide yok bence..

Visual Basic.net için bir araç yok. Ama Visual Basic için var.

Ben şahsen Emacs kullanmıyorum. VIM severim. Ancak Emacs' in bir işletim ortamı (operating environment) olarak kullanılabildiğini de belirteyim.
  • şu monoyu deniyelim bakalım dediğin kadar güzel çalışıyor mu:)
  • quote:

şu monoyu deniyelim bakalım dediğin kadar güzel çalışıyor mu:)

Ben denemedim. Deneyenlerin yalancısıyım. .NET benden uzak dursun.
  • .net güzeldir içinde kod geçen ve bişeyler yaratabildiğim her ortamı severim...
  • Arkdaþlar simdi size bu yazimi Turkix den yaziyorum.Simdi ben sadece visual Basic için hangi programi kurmaliyim.Bana link verebilir misiniz...
    Heee bu arada yazdigim bu program mesela sadece Linux lerde mi kullanilabilcek....
    (ilk adimi attik bakalim Allah sonunu hayireylesinnn.)

Saygilarimla...
  • http://gambas.sourceforge.net/ dan indirebilirsin...

ikinci sorunun cevabı ise evet sadece linuxte...
  • Peki arkdaslar bi baslangic icin Turkix için ne syliceksiniz....
    Sizce nerden baslamaliydim......

Saygilarimla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.