Şimdi Ara

Linux mint ile linux mint debian arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux mint ile linux mint debian edition arasındaki farkları anlatabilirmi acaba birisi, benim bildiğim linux mint ubuntu tabanlı diğeri adından anlaşılabileceği gibi debian tabanlı ama ubuntu zaten debian tabanlı değilmi, ikiside debian paketlerini kullanmıyormu, uçbirime yazdığımız komutlar arasında nasıl farklılıklar var,
    Birisi konuyu benim için aydınlatabilirse çok sevineceğim.

• En başlıca özelliği sanırım LMDE'nin yuvarlanan paket olması yani güncellemeler çıktıkca sistemin kendini sürekli güncellemesi, mint de ise yeni bir versiyon çıktığında silip yeniden kurmamız sanırım.
  • LMDE Debian Testing tabanlı geliştirilen ve kendi deposunu kullanan bir dağıtım. Yaklaşık 6 ayda bir güncelleme paketleri ile sürüm atlar.
    Debian Testing tabanını kullandığı için Ubuntu tabanlı sürüme göre hem daha hafif ve hızlı hem de kararlı denilebilir.

Ubuntu tabanlı sürümler, aynı Ubuntu gibi 6 ayda bir yayınlanır. Ubuntu'nun kararlı sürümleri yayınlandıkatan yaklaşık 1 ay sonra Linux Mint sürümleri yayınlanmaktadır.
    Bu sürümler Ubuntu'nun sağladığı bazı kolaylıklardan yararlanır, PPA deposu ekleyebilme gibi.
    Ubuntu'da yapılan her sorunun çözümü Ubuntu tabanlı olan sürüm içinde geçerli sayılabileceğinde, sorunların çözümü ile ilgili bolca kaynak bulabilirsiniz.
    Ubuntu Debian Sid tabanlı geliştirilen bir sürümdür. Bu sebeple uygulamalar LMDE'ye göre daha güncel saylabilir.

Ubuntu Debian tabanlıdır, ama Debian ile %100 uyumlu değildir. Debian'a kurulan her paket Ubuntu'da, Ubuntu'da kurulan her paketinde Debian'da çalışmama ihtimali vardır.
    Buna sebep olarak özetle kullanılan uygulama sürümleri ve bazı yapılandırma dosyalarının farklı olması gösterilebilir.

LMDE orta karar bir kullanıcı için güzel bir ortam olarak uygundur.

• Ubuntu da ve linux mint de uç birim üzerinden işlem yapmaya alıştım peki debian a geçtimde uçbirim kodlarında farklılıklar olacakmı bu konuda hakkında da bilgi verebilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Ubuntu da ve linux mint de uç birim üzerinden işlem yapmaya alıştım peki debian a geçtimde uçbirim kodlarında farklılıklar olacakmı bu konuda hakkında da bilgi verebilirmisiniz.

Komutlar 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Örneğin Mate sürümü kurarsanız gedit yerine pluma, nautilus yerine caja dosya yöneticisini kullandığını unutmamalısınız.
    Bu gibi Masaüstü Ortmanıdan gelen farklar var. LMDE Debian tabanını son kullanıcı için mümkün olduğunca kolaylaştırmıştır.
    Ubuntu tabanlı sürümle gelen, Yazılım Yçöenetici, Güncelleme Yöneticisi vb. araçlar LMDE'de de kullanılabilmektedir.
    Ubuntu zaten Debian eksenli (tabanlı değil) olduğu için pek çok alışkanlığınızı LMDE ile devam ettirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 4 Eylül 2013; 9:07:12 >

• kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Yorumların için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Yorumların için teşekkürler.

Rica ederim, umarım LMDE'yi beğenirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSD ve Linux Arasındaki Farklar
    7 yıl önce açıldı
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Kali linux vs Ubuntu ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.