Şimdi Ara

Linux Mint 18 MATE Kurulum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ilk defa linux kullanmaya başlıyorum. Ancak kurulumu yaparken birçok problemle karşılaştım. Öncelikle kurulumu daha önce Windows 10 kuruluyken ayırdığım C ve D diskinden, windowsun kurulu olduğu C diskini formatlayıp oraya kurmaya çalıştım. D diskindeki bilgilerin kaybolmadan kurulum yapmaya çalıştım, ancak kurulumu seçeneklerinde böyle birşey olmadığından "baska birsey" şıkkını seçtim. SD1 den Sd6' ya kadar olan ayrılmış bölümlerden D diskini bulduktan sonra diğerlerini tamamen formatladım. Daha sonra yüklemeye çalıştığımda bios alanıdır, takas alanıdır birçok hata aldım. Daha sonra bunlar içinde 3 er gblık yer ayırıp geri kalan kısmı ex4 biciminde seçip kurulumu gerçekleştirdim. Linux Mınt'ı kurduktan sonra sakladığım D diskini görmeme rağmen içini açamadım. Firefox da biraz gezindikten sonra Windowstu gmaildi chrome du bu sitelerin hiçbirine giremedim Firefox beklenmedik hata ile karşılaştı gibisinden uyarılar aldım ve bunların web sitelerine giremedim. İnternette de kapsamlı bir kurulum rehberine rastlayamadım. Progrsmls alakalı Önerileriniz nelerdir D yu nasıl duzeltebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam görüp içi,ni açamadınız ama ne gibi bir hata aldınız?

    Ona göre cevap yazalım.

    Firefox sorunu ilginc. Yıllardır windows + linux altinda FF kullanirim. Ram şişti, kapandığı oldu ama sizdeki sorunu ilk kez gördüm, duydum...
  • D diskini açmaya çalışırken aldığım hata ise "Unable to Mount location"
    Bugün şunu farkettim, sanırım ben usb ile linuxu boot ediyormuşum. C'ye kurmuşum ancak, zaten kurulum aşamasında da hata verdi UEFİ ile alakalı, sanırım bu sebepten oluyor nasıl düzeltebilirim. Windows 10 kuruluydu daha önce UEFi ile boot ediyorsum. Fakat BIOS ayarlarında UEFI ile alakalı seçenek mevcut değil. (Laptop Asus X550L)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "unable to mount location" hatası windowstaki fast boot ayarlarının açık olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Diğer sebep ise kurulumda windows efi bölümüne bootloader kurman gerekiyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.