Şimdi Ara

Linux mint 12 silvia, sanirim silvia benimle anlasamadi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, az önce linux mint 12 silvia isletim sistemini dizüstü bilgisayarima kurdum ve acikcasi ilk kez kisisel olarak linux kullaniyorum diyebilirim. bilgisayarim sony vaio pcg71211m, ati radeon grafik kartini kullaniyorum. kurulumu ilk yaptigimda görüntüde herhangi birsey yoktu performans olarak cok iyiydi ses ve görüntü. fakat kurup yeniden baslattiktan sonra kart cok isinmaya basladi biraz arastirdim ekran kartini tanimadigidan dolayi oldugunu gördüm neyse onuda tanittim. problemim biraz cözüldü biraz diyorum cünkü hala win7 kullanirkenki sicakligindan daha sicak ve fan sürekli calisir vaziyette birazdan firlicak diye korkuyorum :D neyse ekran kartini tanittiktan sonra tekrar baslatmam gerekti bilgisayari tekrar baslattigimda önce siyah ekran geldi ve bi 10 dakika 15 dakika siyah ekranda durdu ve acildi sifremi girdim ama malesef masa üstündeki renkler kaymis sekildeyi yukardaki cubuk gökkusagi seklinde (ilk halinde saydam griydi) ve ismim, saat ve dier durum simgeleri bozuk gözüküyor nasil desem :S televizyon karincali olur ya iste o sekilde. neyse üst cubuk bu sekilde alt cubukta ayni sekilde firefoxu actigimda altta acilan simgede tilkinin gözünün ynaindaki yazilar silinik ve karmasik sanki paintte spreyle siyah boya atmis gibi... baslat cubugu da gözükmüyor oda karincali üstüne tikladigimda ise dier bütün simgelerde karincali ve isimleri nerdeyse gözükmüyor, bilgisayarda bi agirlasma oldu... okulumdaki bilgisayarlarda ubuntu yüklü ama linuxtan anlamadigim icin kendi bilgisayarimi yanimda götürüyordum. zaten linuxa gecme sebeplerimden bitaneside oydu biraz internette arastirma yapmam sonucunda silvia nin iyi olduugunu okudum ve o yüzden onu yükledim. daha yeni yükledim alismaya calisiyorum, sorunlarima cözüm önerisi verirseniz sevinirim (: linuxa yeni alismaya calisiyorum acikcasi biraz tanimayida istiyorum, eger übuntu yükledigimde yada baska bir versiyonunda bu sorunlar basima gelmiyecekse suanda bunu gerceklestirebilirim. yorumlariniz icin simdiden tessekkür ederim.

• Aşağıdaki kodları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak çıktılarını paylaşınız. Böylece sisteminiz hakkında bilgi sahibi olduktan sonra muhtemel çözüm önerileri sunulabilir.

quote:

lspci | grep VGA
    inxi -F
    glxinfo | grep render
    fglrxinfo

Linux Mint 12'nin kod adı silvia değil lisa. Silvia kod adını 18. sürüm için önerebilirsiniz.
    Birde Lisa demeyi deneyin, ismiyle hitab etmeyince darılmış olabilir.

Gnome Shell masaüstünü kullanıyorsunuz sanırım. Eğer ATI ekran kartını kullanıyorsanız, Gnome Shell ile biraz sorun yaşayabilirsiniz. Ama bu tip sorunlar Ekran Kartı sürücülerini elle kurunca genellikle düzeliyor.

Linux Mint 13 Mate masaüstünü denemenizi öneririm.

Hangi masaüstünü kullandığınızı öğrenemek için aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırınız.

quote:

DESKTOP_SESSION --version

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 25 Mayıs 2012; 22:25:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.