Şimdi Ara

LINUX'LI SATA HARD DISKE NTFS FORMAT ATMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ACER TM5310 marka bir laptop aldim. fakat isin kotu tarafi harddisk linux ile formatli ve sata harddisk. laptopta floppy yok dolayisi ile win xp kuramiyorum. winxp kurmam icin once harddiski ntfs olarak formatlamam sonrada sata driverlarini xp cd sine gomup isletim sistemini kurmam lazim. driver gommeyi forumdan arastirip ogrendim ama linuxli sata harddiski ntfs ile nasil formatlayacagimi bilmiyorum.
    bilen arkadaslarin acil yardimlarini bekliyorum.

• hah tam adamına denk geldin. bak şimdi üstadım o 5310lardan biz mağaza olarak 220 tane aldık satıyorum müşteri kuramadık diyor kurup veriyorum. yapman gerek biraz karıştıkta olsa anlatmaya çalışayim. Öncelikle ;

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_5310.html linkine girip
    INTEL SATA F6 DISK DRIVER i indireceksin bu senin harddiskinin driveri bunu daha sonra anlatacağım şekilde windows xp cdsine gömeceksin bu arada diğer driverleride o adresten indirmen senin menfatine olacaktır. Sonra aşağıda adreste tarif edilenleri yap yalnız orda bahsedilen sata driveri yerine bu indirdiğini kullanacaksın. Problem yaşarsan yapamazsan yardımcı olmaya çalışırım. Ntfs i e çevirmek için linux la formatlaman gibi birşey söz konusu değil bu adımları uygulayıp oluşturduğun cd ile sorunsuz bir şekilde kurulum yapabilirsin.

http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=18

• saol dostum cok yardimci oldun.
    yamliz bi sorum olucak. laptopu actim. ekrana dos ekrani gibi bisey cikti. linux kurulu oldugu belli. peki ama isletim sistemi kurulu mu ve eger kurulu ise nasil acicaz bilgisayari bi turlu acamadim ben

siz nasil aciyosunuz bilgisayari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sufiyye -- 24 Ekim 2007; 2:05:19 >
  • 5310 lar da linpus linux sürümü gelir bu linux sürümünde bir arayüz kde yada gnome yoktur terminal ekranı dediğimiz siyah ekran vardır. yani senin anlayacağın şekilde söylersek siyah dos ekranı vardır başka birşey yok. Onun haricinde bu dediğim işlemleri yaptıktan sonra bios a f12 tuşu ile girip oradan boot seçeneklerinden cdrom a öncelik verip f10 ile kaydedip çıktıktan sonra kurulumu normal windows kurar gibi yapıyorsun o kadar eğer yapamazsan yine yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsin.
  • Bu konuda bir satır lafım olacak
    Ahlaksız Acer firması Bu makineleri Linuxun verilebilecek en kötü dağıtımıyla veriyor
    hadi eyvallah maaliyetlerden yırtacak
    iyide utanmadan bir de yanında Xp Driverları veriyor ve bir tane linux için Driver ilave etmeden
    Benim Gözümde Acerin bu olayı tamamiyle Yasal ama ahlaki olmayan bir satış insanlara resmen linux sürümleri öcüdür izlenimi veriliyor.
    Kınıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 27 Ekim 2007; 18:07:06 >
  • bahsi geçen makine vista driverleri ile veriliyor makinenin vista starter ile satılanlarıda piyasada mevcut gidip onuda temin edebilirsiniz. Linpus ta ara yüz yok ve oldukça stable çalışan bir linux versiyonu olduğundan tercih edilmiş olduğunu düşünüyorum. Ben ubuntu kurdum o makineye driver falan gerek olmadan çatır çatır herşeyi tanımıştı.
  • ARKADAŞLAR PEKİ ÇOK ANLAMAM AMA BİOS TAN HARDİSKİ sata moddan ide moda alıncada bu işlem gerçekleşmezmi?

he bu arada ben denedim olduda.......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    16 yıl önce açıldı
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    7 yıl önce açıldı
    SSD'ye format?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.