Şimdi Ara

Linux işletim sistemi ne için kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux işletim sistemi ne için kullanılır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ClearNOS kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun yüzlerce cevabı vardır, ama benim ne için kullandığıma gelirsek, açık kaynak olması.

Yani, para koparan bir Windows ya da daha da kapitalist olan Mac yerine bir nevi hayırseverlerin kurduğu, tek gayenin bedava ve orijinal bilgisayar kullanımı olduğu, bilgisayarın esas anlamını bulmak demek olan bir Linux'tan bahsediyoruz.

Üstelik, Linux, Windows'tan daha güvenli bir sistemdir. Windows'un yapısı hem basit hem de pahalıyken, Linux'un birçok distrosu tek kuruş kabul etmez (RedHat gibi istisnalar olacak tabi , profesyoneller için). Ancak bağış yapmak da bence gereklidir, çünkü adamların yaptığı hayıra üç beş birşey atarak teşekkür etmek gereklidir.

Telefonlarda kullandığımız Android de bir Linux sistemidir. Ama tabi ona da bazen virüslerin girdiği oluyor, onu daha güvenli yapmalılar..

Yani, velhasıl kelam, boşver Maci Windowsu, bağrına bas sen de LİNUX'UUU!!

• Windows, Mac vs. ne işe yarıyorsa, bu da o işe yarıyor.
  • -Linux dağıtımları çoğunlukla ücretsizdir.
    -Birçok Linux dağıtımı bilgisayara kurmadan USB bellekten veya CD'den çalıştırılabilir.
    -Linux dağıtımlarını kurduğunuzda çoğunlukla ofis, grafik çizme, program geliştirme vb. uygulamalar da kurulur (birçok dağıtımda kurulum esnasında hangilerinin kurulacağını seçebiliyorsunuz).
    -Linux kurduğunuzda varsa önceki işletim sisteminizi de kullanmaya devam edebilirsiniz.
    -Hafif masaüstü seçenekleri ile eski bilgisayarınıza Linux dağıtımlarının en son sürümlerini kurup çalıştırabilirsiniz.
    -Süper bilgisayar olarak bahsedilen güçlü bilgisayarların %90'dan fazlası Linux ile çalıştırılmaktadır.
    -Linuxta hard disk bölünmesi olmadığından defragmantasyon ile uğraşmazsınız.
    -Virüslere karşı güvenlidir. Anti-virüslerle uğraşmazsınız.
    -Birçok Linux dağıtımı komut satırından güncellenebilmektedir (örneğin apt-get update && apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbeton -- 23 Temmuz 2014; 5:15:39 >

• Linux = ÖZGÜRlük !

Chromium kullanıyorum, sanırım Firefox'a geçeceğim.
    ._.
  • MOSHIC kullanıcısına yanıt
    Opera da iyidir
  • Cevaplar için teşekkürler.
  • Virüs, kasma derdi yok ya onu çok seviyorum işte Linux'te.

Linux'u seviyoruz dostum..

Robust, reliable, advance, works for free..
    We love Linux.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4ps

Virüs, kasma derdi yok ya onu çok seviyorum işte Linux'te.

Linux'u seviyoruz dostum..

Robust, reliable, advance, works for free..
    We love Linux.

Bende bu tarz bilgisayarı seviyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba

linuxta virüs yok derken birisi açabilir mi biraz hiç virüs yok mu 1 tane bile
    linux yüklü laptop alsam windowsa göre daha mı ucuza gelir
    ve hız olarak windowstan daha mı hızlıdır

bilgisi olanların yorumunu duymak isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kremalı Pasta

herkese merhaba

linuxta virüs yok derken birisi açabilir mi biraz hiç virüs yok mu 1 tane bile
    linux yüklü laptop alsam windowsa göre daha mı ucuza gelir
    ve hız olarak windowstan daha mı hızlıdır

bilgisi olanların yorumunu duymak isterim

1- Linux'te virüs vardır ama Sisteme bulaşma ihtimali milyonda birden azdır. O yüzden ne antivirüs ne de firewall yazılımı kullanılır.

2- Evet Linux'lu PC daha ucuzdur çünkü linux bedavadır.

3- Evet, Linux windows'a göre daha hızlı çalışır.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.