Şimdi Ara

Linux için video ve mp3oynatıcı önerileriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Linux Ubuntu 8.04 kullanıyorum. video ve ses oynatıcı kurmayı düşünüyorum. Neredeyse tüm codecleri içeren VLC yi kuracam. Fakat windowsta çok kullandığım için biliyorum (en çok bilinen uzantılarda bile) sorun çıkaıyor fakat codeci içeriyor tabi , yani videoyu veya sesi oyanıyor. Bu yüzden onun içerdiği codecleri kullanan ama az sorunla karşılaşabileceğim bir video oynatıcı önerilerinizi bekliyorum.
    Bunun dışında özellikle mp3 lerde kaliteli ses verebilecek program arıyorum. Widnowsta winampı enchancer ile kullanıyorummüthiş ses veriyor . Onun gibi bulacağımı sanmıyorum ama mp3 lerde kaliteli ses veren (diğer ses dosyaları önemli değil .onlarda sesin kalitesi şu anlaık pek önemi yok) bir program arıyorum.. Linux kullananlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim ...

• mp3 olarak amarok ve audacious dan iyisi yok.. Linux da windows ortamındaki gibi komple bir program yok. En azından ses ve görüntü kalitesini bir araya getiren bir program görmedim. mecbur ikisini de ayrı programlarla halledeceksin.
  • Wine adında emulatör gibi bir program var. Linux altında Windows exe'lerini çalıştırmaya yarıyor. Eğer açabilirse Winamp ve eklentilerini hiç bir değişiklik yapmadan aynen çalıştırırsın. Winamp'ı kesin açar sanıyorum ama ses geliştirme eklentilerini çalıştırır mı bilemiycem. Film oynatıcılarda aynen bu şekilde çalıştırılabilir.

Programın kullanımı aklımda kaldığı kadarıyla Windows'un tanımsız dosyalarını açmaya çalışmak gibiydi. Linux ile exe'ye çift tıkladığında doğal olarak çalıştıramayacak ve sana hangi programla birlikte açmak istediğini soracak ordan Wine'ı seçiyorsun, exe çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 2 Eylül 2008; 16:35:47 >

mplayeri hem mp3 hem video için kullanışlı mı ? başka tavsiyeler yok mu

Gayet güzel
  • Let Down ben zaten ses ve görüntü kalitesini bir arada istemiyorum. Videoları sorunsuz açacak bir program (ki bu vlc değil. onda sınırsız codec olmasına rağmen hala sorunlar yaşıyorum) ve sadece mp3 için bir player önerisi istemiştim.
    amaroku denedim güzel fakat ses kaliteisnde mp3 lşer için konuşmak gerekirse vlc den bir farkı yok :) özellikle mp3 için önerilerini bekliyorum. vidoeları her halukarda açmanın bir yolu vardır zaten.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.