Şimdi Ara

linux giriş nerden yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ubuntu kullanmaya başlamak istiyorum ve ubuntu dos ekranını
    öğrenmek istiyorum elinizde varsa kaynakları paylaşa bilir misiniz?

Birde ubuntu dos ekranın öğrendik diyelim bu dos komutları diğer linuxlarda çalışırmı?

İşe Ubuntu ile başlamak doğrumu daha kaliteli veya piyasada daha çok tercih edileni varmı?

• Öncelikle o ekrana Linux dağıtımlarında "dos" demiyoruz Terminal, konsol vb. isimler alır.

Linux dağıtımlarında komutların büyük bir kısmı aynıdır fakat bazı komutlar dağıtıma özel olabilir (Örneğin program kurma, kaldırma komutları). Linux komutlarını Android'de bile kullanabilirsiniz.

Ubuntu olabilir, Ubuntu tabanlı Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu gibi dağıtımlar olabilir, tamamen farklı bir tabana sahip olan Fedora olabilir... Bu seçim biraz da size kalıyor.
  • :D yanıt için teşekkürler
    sistem seçimi olarak piyasada yaygın olan bir şey arıyorum
    geleceğe yönelik iş bulurken bana yardım olacak bir şey arıyorum
  • Linux Mint de gayet iyidir. Hem Türkiye'de belirli bir kullanıcı kitlesi var ve ubuntu kadar aktifler. Herhangi bi' sorunun olursa kısa zamanda yanıt alabilirsin.
    Cinnamon ve Mint isimlerinde iki masaüstü arasında seçim yapman lazım ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abscondita

:D yanıt için teşekkürler
    sistem seçimi olarak piyasada yaygın olan bir şey arıyorum
    geleceğe yönelik iş bulurken bana yardım olacak bir şey arıyorum

Eğer bu alanda çalışmak istiyorsanız CentOS, Red Hat, Oracle Linux (Bu üçü birbirine çok benzer dağıtımlardır), OpenSUSE, Debian, Ubuntu gibi dağıtımları gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Linux sistem yönetimi hizmeti de veren bir şirkette kısa bir süre stajyer olduğumda müşterilerin en çok bu dağıtımları kullandığını gözlemledim. Linux Mint ev kullanıcıları tarafında tercih edilebilen bir dağıtım olsa da profesyonel alanda kullanımı ile henüz karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 21 Ağustos 2014; 19:50:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.