Şimdi Ara

Linux Dünyasına Giriş Yapacağım --- Şifre Değiştirme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Linux son dönemde sıkça kendinden söz ettiriyor. Bilgisayarımda bu deneyimi yaşamak istiyorum. Ama ne olduğu hakkıdna en ufak bir fikrim yok. Yani ne yükleyeceğimi bilmiyorum. Linux bir işletim sistemi sanırım. Peki Ubuntu Pardus falan nedir? Windows kurulu olan bilgisayara Linux da kurabilir miyim Windowsu silmeden? Eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doughnut -- 15 Ocak 2013; 18:01:14 >

• şu an meraktan ötürü deneme amacındaysanız

HDD e yüklemeniz için HDD i windowsun tanımayacağı görmeyeceği farklı bir formata çevirmeniz gerekecek ve haliyle daha sonra linux'u kaldırmak istediğinizde HDD ile ilgili bazı sıkıntılar yaşamanız olası !

size tavsiye HDD e linux yüklemeyen ( tabi şimdilik :)

ama linux u ram üzerine çalıştırabilirsiniz !

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions_that_run_from_RAM

unutmayınki ram (ramdisk) HDD ve SSD den 100 kat daha hızlıdır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 15 Ocak 2013; 12:38:17 >

• Ubuntuyu kurdum. Şimdiye kadar gayet iyi. Arayüzünü çok beğendim. Oldukça pratik. Ancak şifremi unuttum ve bilmiyorum.

Root'tan girip şifremi değiştirmeye çalışıyorum.

passwd komutuyunu deniyorum.
    Şifre Gir
    Tekrar Şifre Gir diyor sonra kimlik doğrulanmasıyla ilgili bir hata veriyor. Yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.
  • root şiresini unuttuysan kırmak zordur.Her dağıtım için farklı yöntemler var.
    En basiti tekrar linuxu kur .Bi dahada unutma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.