Şimdi Ara

Linksys Wrt54gc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cihazi 2 yildir sorunsuz kullaniyorum ama su son haftalarda wireless baglantimda kopmalar yasiyorum.. Henuz farkettigim bir sey; cihaz kendini bazen resetliyor ve tekrar ip almaya calisiyor. Bu bir kac defa tekrarladiktan sonra wireless aglarda kendilerini goremiyorum. Guc kablosunu cikarip takiyorum ona ragmen gorunmuyor.. Laptopu, modemimi ve routeri resetledikten sonra kendine geliyor baglanti. Bazen o bile ise yaramiyor. Sizce nedir sorun?

• garanti süresi bitt ise yapar. klasik bir durum bu. ilk önce isp' ye sonra da üreticisine sormalı. bence
  • cihazin firmware ini guncellemenizi oneririm...sorun devam ederse yapabileceginiz pek birsey kalmiyor..

ayrıca garantisi biten cihaz illa bozulacak diye bir kaide olmasa gerek diye dusunuyorum...urunle ilgili kronik bir sorunlada karsilasmadim...ama bazen sorunlu seriler cıkıyor...
  • Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Cihazin benzerini temin edip denedim.. Sanirim sorunum cihazdan kaynaklanmiyor.. HP Pavillon DV6000 serisi kullanmaktayim. Sanirim sorun wireless adaptorumde :S
  • router kendini resetliyor diyorsunuz ama....
  • Evet sorunu yine yasadim.. Gozum surekli routerin isiklarinda uzun bir suredir ve isiklar normal seyrinde yanip sonerken bir an da power isigi turuncuya donuyr ve tum isiklar 1 snligine sonup tekrar calismaya basliyor. Artik ne dusunecegimi bilmiyorum sorun tekrarlandikca sinir katsayim artmakta.. Iki farkli cihaz denedim ama adaptor bir adet var.. Sorun linksys`nin adaptorunde olabilir diyorum simdide.. (Bu arada Wirless adaptorunun sorun cikardigini dusunmeme sebep; internet baglantim kesildiginde normalde cevrede ki diger wireless aglarini gorurum. Ama o an diger aglari da goremiyorum) :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

cihazin firmware ini guncellemenizi oneririm...sorun devam ederse yapabileceginiz pek birsey kalmiyor..

ayrıca garantisi biten cihaz illa bozulacak diye bir kaide olmasa gerek diye dusunuyorum...urunle ilgili kronik bir sorunlada karsilasmadim...ama bazen sorunlu seriler cıkıyor...

Cihazin firmware`ini guncellemeyi denedim fakat uygun bir firmware bulamadim bir turlu. WRT54GC ver. 2.0 su an ki firmware 1.00.7 ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ZYXEL VMG3925 B10B <<ANA KONU>>
    8 yıl önce açıldı
    linksys x6200
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani emin olmak için RJ-11' i modemden çek al.
    masa üstü pc de var ise laptop ve masa üstü arasında hararetli dosya transferi yaparak kopma oluyor mu veya reset atıyor mu deneyebilirsin.
    modemin reset atması, ya isp' den ya da modem üreticisindendir yani modemin cpu' su şişince modem takla atar. anlatabildim sanırım.
    bir de isp tarafı var, bağlantılarla bunlar oynuyor rahat durmuyorlar. karayelden lodosa dönünce hava, bunların pppoa' sı da pppoe' ye dönüyor.
    mesela senin modem pppoa desteklemiyorsa, pppoe olan bağlantını da amcamlar pppoa ya değiştirdi ise reset yersin.
    alo deyince de modemi de resetleyin derler. var böyle egzantrik drurumlar. ben olsam, önce modemden emin olurum. çalışıyor mu sağlam mı?
    isp' ye yüklen..

• Cihazin firmware`ini guncellemeyi denedim fakat uygun bir firmware bulamadim bir turlu. WRT54GC ver. 2.0 su an ki firmware 1.00.7 ..

Cihazının firmwareini linksys'nin ingiltere sayfasındanhttp://www.linksysbycisco.com/UK/en/support/WRT54GC/download adresinden güncelleyebilirsin.Burda ver. 2.0 için Ver.1.00.16 firmware'i var.
    Aynı routerdan bende de vardı ve oldukça memundum fakat bende de senin bahsettiğin gibi problemler oluştu.Cihazın bütün yeşil ışıkları yanmaya başladı ve ne denediysem olmadı ben de yenisini aldım.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 12 Nisan 2010; 17:48:49 >
  • Orijinalden alıntı: dr.pupa

Cihazin firmware`ini guncellemeyi denedim fakat uygun bir firmware bulamadim bir turlu. WRT54GC ver. 2.0 su an ki firmware 1.00.7 ..

Cihazının firmwareini linksys'nin ingiltere sayfasındanhttp://www.linksysbycisco.com/UK/en/support/WRT54GC/download adresinden güncelleyebilirsin.Burda ver. 2.0 için Ver.1.00.16 firmware'i var.
    Aynı routerdan bende de vardı ve oldukça memundum fakat bende de senin bahsettiğin gibi problemler oluştu.Cihazın bütün yeşil ışıkları yanmaya başladı ve ne denediysem olmadı ben de yenisini aldım.

Saygılar

Cevabin icin tesekkurler. Firmware`i bulup update ettim ama sorun degismedi. Ayrica cihazin aynisindan bir tane daha var ve onda da ayni sorunlari yasadim. Dun arkadasimin evinin onunden laptopum ile nete girdim ve bir sure sonra internet kesildi. Artik parazit mi vardi bilemicem orasini ama sorun hem router tarafinda hem de laptopun wireless adapterinde olabilir diye dusunuyorum. Su an netmaster modemimin usb baglantisi ile nete giriyorum. Bir ara HP teknik servise laptopumu gondermeyi dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yander -- 15 Nisan 2010; 12:06:20 >

• farklı bir adaptörle deneme imkanınız varsa bir de öyle deneyin. elektrikle alakalı bir şey de olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.